Ferhat AYDIN
Yeni Üye
93 kg ım(verme aşamasındayım 108 den indim) 6 ay önce 2 tane nca çekerdim şu an 50 net
![]()
Helal olsun.
Müthiş bir gelişme var...
93 kg ım(verme aşamasındayım 108 den indim) 6 ay önce 2 tane nca çekerdim şu an 50 net
![]()
-Hayır nohay bel vurmadan çekiyorum ve mekanik adam değilim![]()
-Ama Fevzi Şerker isminde bir güreşçi vardı. Babam söylemişti. Bir asılışta 100 tane birden çekiyormuş. Babam da zamanında 50 yi zorlamış. Şimdi bile bel vurarark 35 tane yapıyor.
-Güreşçiler bu konuda rahatlar. Çünkü güreş güç,kondüsyon, çeviklik,güçte devamlılık,sürat vb. özellikler isteyen bir spor. Güreşçilerin çoğu bu rakamlara kolaylıkla ulaşır.
Ağırlığı beline mi bağlıyorsun yoksa sırtına mı eğer beline bağlıyorsan şınavın nizami değil ya da belinde müthiş bir direnç var.74 kiloyum belime 10 kg ağırlık koyup nizami 35 yapıyorm..
Çok yeltenirsem arttırmam çok kolay..
En fazla 18 tane barfix çeken görmüştüm o da 55 kiloluk bir adamdı fakat sen o kütlene rağmen 41 tane çekmişsin müthiş.-Şinavda hiç rekor denemesi yapmadım ama 41 barfix çektiğimi hatırlıyorum.
iyide arkadaşım askeriye üstü açık gym olarak düşünme. sen yemek yerken kafana füzede yağabilir uyurken düşman baskınıda olabilir ki önemli olanda zaten bu koşularda ani ve etkili tepki vermektir. yoksa iyi dinlen iyi yemek ye belli bir ritimle spor yap bu askeriyeyi lüks spor salonu yaparak, aslında daha da mantık dışına itmiş olurdu...Evet standart o rakamlar. Ancak ben taze kuvvetle 40 tane çekebiliyorum... 3km. silahlı koşu, tüfekli tüfeksiz hareketler ve istasyonlardan sonra o sayı çok düşüyor... Ve de askeriyede sporun (tabi diğer birçok şeyin deneyse konuyu bilmeyenler tarafından yanlış anlaşılmak istemem) mantığı yoktur. Yemekten 15 dk. sonra son sürat koşmaya, ve/veya hiç ısınma hareketi yapmadan egzersizlere geçmek şaşırtıcı... Tabi sayısı az da olsa spor bilinci olan bazı komutanlar sporu daha bilinçli yaptırtıyor...