Kaç Tane Şınav Çekebiliyorsunuz? (Anket)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opasan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kaç Tane "Şınav" Çekebiliyorsunuz?

• Total voters
    3.393
-Hayır nohay bel vurmadan çekiyorum ve mekanik adam değilim :D
-Ama Fevzi Şerker isminde bir güreşçi vardı. Babam söylemişti. Bir asılışta 100 tane birden çekiyormuş. Babam da zamanında 50 yi zorlamış. Şimdi bile bel vurarark 35 tane yapıyor.
-Güreşçiler bu konuda rahatlar. Çünkü güreş güç,kondüsyon, çeviklik,güçte devamlılık,sürat vb. özellikler isteyen bir spor. Güreşçilerin çoğu bu rakamlara kolaylıkla ulaşır.

doğru sölüyosun çatır çatır yapıyoruz halat çıkma vardır bodyciler fazla bilmez sanırım onları ben ağır sikletim ama yinede 25 felan zorluyorum arkadaşlar var hafifler çatır çatır yapıyorlar

25 yapabiliorum mekik 100 küsür barfix 12 civarı bu arada 50 70 şnav çekiceğinize benden tavsiye ağırlık koyun üstünüze öle cekin, bir hareketi 10 dan fazla kolay bir şekilde yapabiliyorsan o hareket seni geliştirmez diye biliyorum haksızmıyım

Şınavda 100 ü aştıktan sonra artık bir isteksizlik oluştu ve bende üşenmeye başladım çok uzun sürüyordu ama çözümü buldum 30 kg ağırlığı battaniyenin içine sarıyorum onuda kemerle sırtıma bağlıyorum bu şekilde maksimum 45 tane çektim ama ertesi gün nefes alırken göğüsümün arasına iğnelenirmiş gibi bir ağrı saplanıyordu kasa değilde kemiğe 3-5 gün sürdü ve düzeldi artık hiçbir problem yok 25-25-25 üç set yapıyorum.177 boy kilo 80.

Kilom 57 civarı iken 50 yaptığımı hatırlıyorum.Su anda 30 rahat sonrası kasıyo tahminimce zorlarsam 40 yapabilirim.

Genel

Merabalar efenim... Bende foruma yeni üye oldum ilk siftahıda bu baslık altında yapıyorum...

3 aydir agir calisiyorum, bu sure zarfında 25den 140a cikardim max sinav sayımı...

Barfiks hakkında pek bi max denemem yok ama gecen gun cardiodan sonra 25 tane cekmistim...

Boyunla sinav cekmekte bir insanın ancak kalın kafalı olmasını saglayabilir diye dusunuyorum heehu:D

Bence akıllı adamın yapacagi iş deil...

hAYDE eyvallah!

Saglıcakla kalı...

Bu şekilde kaç şınav çekiyorsunuz?
[googlevideo]7061853781366429507&hl=en[/googlevideo]

Evet standart o rakamlar. Ancak ben taze kuvvetle 40 tane çekebiliyorum... 3km. silahlı koşu, tüfekli tüfeksiz hareketler ve istasyonlardan sonra o sayı çok düşüyor... Ve de askeriyede sporun (tabi diğer birçok şeyin de:o neyse konuyu bilmeyenler tarafından yanlış anlaşılmak istemem) mantığı yoktur. Yemekten 15 dk. sonra son sürat koşmaya, ve/veya hiç ısınma hareketi yapmadan egzersizlere geçmek şaşırtıcı... Tabi sayısı az da olsa spor bilinci olan bazı komutanlar sporu daha bilinçli yaptırtıyor...
iyide arkadaşım askeriye üstü açık gym olarak düşünme. sen yemek yerken kafana füzede yağabilir uyurken düşman baskınıda olabilir ki önemli olanda zaten bu koşularda ani ve etkili tepki vermektir. yoksa iyi dinlen iyi yemek ye belli bir ritimle spor yap bu askeriyeyi lüks spor salonu yaparak, aslında daha da mantık dışına itmiş olurdu...

castorpullux aslında askerdeki spor gerçekten çok ilginç belki bilirsinn..3-5zeytin bir kibrit kutusu peynir demir bardaktan ağzını yakarak içtiğin çay la adamlar 5 km kosturup tüfekli ve tüfeksiz hareketlere geçiyorlar hatta bazıları hızını alamayıp petlantona alıyordu ben bunları 1 ay yapmışımdır toplasan ama gerçekten benim gibi sporu seven birisi bile arazi olabilmek için binbirtürlü uğraş veriyordu
1-aç karnına spor yapıyorsun yeterli beslenemiyorsun
2-spor bilgin olduğu için yapılanlar birkaç hareket dışında saçma geliyor
3-kılık kıyafetin uygun değil botlarla yaptığın 3-5km kosunun ardından ayakların tanınmıcak hale geliyor.terli leş gibi kokan kamuflajları birkaçgün giymek zorunda kalıyosun
4-işin içinde emir var

bukadar olumsuzluk içinde doğal olarak kimse ciddi anlamda yapmıyor sporu hayatında hiç spor yapmamış adam bile 3-5tane zeytinle spora çıkılırmı diyor:)bu yüzden askerde yapılan spor hiç bir işe yaramıyor diğer ülkelerin askerleri okadar sistematik çalısıyorki adamlar severek sporu yapıyorlar, hatta çoğu v.g çalışıyor.. fizik olarak baktığında en zayıf malesef Türk askeri

konuyu toparlamak gerekirse şınav olayınagelince
ben pek sınav çekmem daha doğusu tekrar sayısı 15-20 yi geçen hareketler canımı sıktığı için en son askerde çekmiştim 45 olması lazım ...

komik gelebilir aslında benimde komiğime gidiyor ama ilk başladığımda 5-6 yapabiliyordum inanılmaz ağrılar giriyordu kaburgama ,sırtıma,belime 7 aydır şınav çekiyorum şu an 25-30 çekiyorum sabahları dinç kalktığımda 35 hatta 40a vuruyorum :):)

Back
Yukarı