Kaç Tane Şınav Çekebiliyorsunuz? (Anket)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opasan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kaç Tane "Şınav" Çekebiliyorsunuz?

• Total voters
    3.393
evet, bu zaman ile direnç arasında fonksiyonel olarak ilişkili bir yetenek. her zaman savunduğum konu şudur; bir egzersiz sırasında yapılan tekrar sayısından önce tekrarların süresi (kasın direnç altında kaldığı süre) kullanılan ağırlık kadar kaliteli bir antrenmanı etkileyen 1 numaralı faktördür.

bu çocuğun maksimal kuvvete uyum sağlıyacak geneteik yapıya sahip olmayabilir ve belki çok yüksek ağırlıklara giremeyebilir, ancak sahip olduğu yetenek ile kendisine uygun bir çok sporda başarılı olabilir. Kayak, atletizim, basketbol gibi salon sporlarını seçebilir.

Özellikle boksda çok iyi olabilir mükemmel bir kondisyon ve dayanıklılık var.Boksda arayacağın bir çok şey bu çocukda var.

40 çekiorum ama biraz kollrım agrıyo zorlasam 60 70 cıkarım ama ne gerek var :D

tekrarı arttırmak isteyen arkadaşların bol bol şınav çekmesini öneriyorum sadece vg yaparak bir yere kadar arttırabılırsınız.

Aşağıdaki haberi okumanızı öneririm, yıllar evvelki rekorla ilgili
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=141913

yukarıda yazan cocuk gıbı turk bır cocuk var yası aynı 11000 tane çekmiş ellerı yara oldu dıye bıraktırmıslar cocuk yorulunca ellerı uzerınde dınlenıyormus hıc yorulmuyormus

100 nizami bir şekilde yapıyorum ama kollar ölüyor

Şınavı her bench press idmanından önce severek yapiyorum. Amacim ısınmak.

En son evde salona gidemediğim bir gün kardeşimi sırtima alip kardesim 50 kilo geliyor ortalama

15 tane nizami şınav çekebildim. Tricepsde inanılmaz titreme hissediyordum. Göğüs kaslarindada cok fena kasilma oldu.

Amacım kas gelişimi oldugu için sayılar bana önemli gelmiyor açikçası.

Normalde genellikle bench press öncesi ısınma amaciyla kullandiğim için,

nizami olarak 20 tane çeker bench press e girerim.

ancak bir çok insanı izlediğimde şınavı nizami yapmadiklarini görüyorum.

iyi bir sporcu olmaya özen gösterdiğim gibi, gözlemlemeyide oldukça severim.

Yani çok çekmek önemlimi bilmiyorum ama göğüs kaslarim geliştikçe ben doğru yolda oldugumu hissediyorum.

Son düzenleme:
Sorumu tekrar sorayım, şınav çekmenin normal vücut dinçliğini koruma dışında ekstra bir faydası var mı, belli kas gruplarını geliştirme gibi bir fonksiyonu var mı? Diğer antrenmanlara ek olarak şınav da çekmeli miyim?

cekiş hareketlerine göre faydası var diye biliyorum forumda bulmuştum az önce araştırırken konuyu

omuz
arka kol
göğüs
üst göğüs

sırasıyla hepsine vurdutturabiliyorsun

aynı şekilde barfixte

pazu- kanat vurabiliyor

fakat hacim için gereken tekrar sayısı 8-10 olduğu için şınav ve barfixle vücut yapılmayacağını düşünen insanlar var cünkü şınav ve barfixte tekrarlar 20-30-40 gibi yüksek rakamlara cıkıyor buda hacim için uygun olmayan tekrarlar fakat sırta bir sırt çantası alınıp içine ağırlık ayarlanıp tekrarı 8-10a indirdiğimizde uygun hareketlerle istediğiimz adaleyi calıştırarak günlük antremanımızı aslında evdede yapabiliriz.

Back
Yukarı