ideal aşure(resimli)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve kng0909 tarafından 6 Aralık 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. kng0909
    Offline

    kng0909 Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    malum gunun anlam ve onemını anlatan bı yemek yapmak ıstedım . asure tarıflerını uygun hale getırerek belkı pre workout besını olarak . gainer olarak belkı tuketılebılcek guzel bır besın cıktı . urun mıktarlarını bıraz cok koymusum herhalde koca bır tencere doldu :D

    150 gr nohut
    200 gr bugday
    100 gr pırınc
    150 gr kuru kaysı
    150 gr kuru ıncır
    100 gr cevız
    100 gr fındır
    100 gr kuru uzum
    1 nar
    tarcın
    tatlandırıcı
    bol bol su

    ılk basta bugdayı pırıncı 3 ,5 saat once ılık suya bıraktım . ılk basta bugdayı haslamaya basladım. ııce haslandıktan sonra pırınclerı attım .(su cok onemlı ben az koydugum ıcın ılk basta pılav gıbı oldu :D ama sonra su eklemesı ıle fılan normal halıne geldı. ılk basta bol su koyun ) . sonra daha onceden hasladıgım nohutları attım . 15 dakka kadar beraber pıstıkten sonra . dogradıgım kuru kaysı ve kuru ıncırı attım .ardından kuru uzum ve parcaladıgım cevızlerı attım . 5 dakka kadar pıstıkten sonra uzerıne damak tadına uyacak kadar tatlandırıcı ( bır tatlı kasgını gecmes) attım . uzerıne tarcın atıp bı 10 dakka daha pısırdım .

    sıcak kaselere koyulması gerekıomus . soguyunce koyunca sekıllı olmuo . nese uzerıne kırdıgım fındıkları ve nar tanelerı ıle susledım servıse hazır. belkı ıcıne yulafta eklenebılır . veya sutlede pısırıle bılır . daha guzel ve besleyıcı olur bence. benım baya hosuma gıttı bıldıgın asure oldu . (asurede fasulye sevmedıgım ıcın fasulye eklemedım ama her tarıfte ıllakı varıdı )..

    sımdıden afıyet olsun ...
    [​IMG]

    https://a1112.hizliresim.com/s/6/y1x6.jpg
     

    Ekli Dosyalar:

    iNFaZ100, avengeren, Danny Boy ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. ozan119
    Offline

    ozan119 Yeni Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    554
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    0
    hastayım aşureye özellikle nar ve tarçın olunca
     
  3. Romebroker
    Offline

    Romebroker Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2011
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Güzel görünüyor bende yaptım tatlandırıcı kullanmanıza gerekte yoktu şahsen ztn 100 gr lık incir ve kayısı yeterince şeker veriyor.
    Benim tarifte fasulye , yulaf ,badem , fındık da vardı
     
  4. Smiley
    Offline

    Smiley Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesajlar:
    139
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    38
    resimde çok güzel gözüküyor, eline sağlık...
     

Sayfayı Paylaş