Homoseksüel Arkadas ve Zor durum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
petsy;
einstein agnostikti.yani ona göre tanrı olabilirdi de olmayabilirdi de.kendisi bunu ifade etmiştir.senin yazdıklarını diyen einstein bunları da demişti;
In a letter to Eric Gutkind in 1954 Einstein said: "The word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honorable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish."
yani "tanrı sözcüğü benim için bir tanım ve insan zayıflığının ürünü olmaktan ibaret,kitab-ı mukaddes ise saygıdeğer ancak hala ilkel ve en azından gayet çocukça efsanelerden oluşan bir derlemedir"
demiştir.senin verdiğin cümlede ben onun demek istediği şeyin aslında merak olduğunu düşünüyorum.tanrı'nın varlığına olan merak ve onu bulma hevesi,her şeyi cevaplama hevesi bilimin muharrik gücüdür.
chgsk;
"Benim eşcinsellere karşı bir tutumum yok. Selam bile veririm. Bence eşcinsellik hastalıktır. Küçükken mi artık hormonlardan mı bilemeyeceğim ama bir hastalıktır. Ayrıca biliyoruz ki yaptıkları hiçbir açıdan doğru değil ne dinen ne sağlıken ne de ahlaken. Ben böyle durumda olanlara en kısa zamanda şifa dilerim. Büyük konuşmak istemem ama arkadaşımda olmalarını istemem. Zor bir durum."
selam bile verirmişsin.vay bee sen müthiş bir insansın,peygamber gibi adamsın valla.selam vermek büyük bir lütuf demek ki sana göre.asansörde,bankada,okulda orda burda tanımadığın birisine bile "merhaba,iyi günler-akşamlar"der İNSAN olan herkes.
din-sağlık-ahlak konusu onlarca kez konuşuldu zaten konu başından beri.ama sana sormak istiyorum;sen hacı-hoca mısın?yani senin dininin gereklerini eksiksiz yerine getiriyor musun?alkol almaz mısın? bir kadınla nikahsız olarak ilişkiye girmedin mi hiç?yani sen tamamen dinine göre mi yaşıyorsun da müslüman eşcinsellere günah işliyor deyip onlara dil uzatıyorsun?sağlık konusuna gelirsek; aids ve hepatit gibi kanla ve diğer vücut sıvılarıyla bulaşan hastalıklar herkes için tehlike,HERKES İÇİN.heteroseksüellerin de korunarak ilişkiye girmesi gerekli.ve aids hastalarının içinde ,sanıldığının tam aksine heteroseksüellerin oranları eşcinsellerden daha yüksek.fakat eşcinseller günah keçisi ilan ediliyor.oysa ki burnumuzun dibinde rus kadınları aids yayıyorlar.hasta olmalarına rağmen hala ilişkiye giriyorlar türk erkekleriyle.sonra bu erkekler gidip eşleriyle veya sevgilileriyle ilişkiye giriyorlar,sonra aids hastası bebekler doğuyor.sorsan suçlu kim diye?eşcinseller oluyor yine.bulaşıcı hastalıklar herkes için tehlikeli.bunlar dışında zaten eşcinsellik bedensel bir zarar vermiyor,heteroseksüelliğin zarar vermediği gibi.

(...)gerçi yazdıklarının epey bir kısmı anlaşılmıyor,o kadar yazım hatası var ki.bülent ersoy'un her lafa "allah-u teala,vs." ile başlaması gibi,her cümleye arapça birkaç sözcük serpiştirince insanların senin yazdıklarının doğruluğuna ya da saygınlığına olan inancı artmaz.hayatını 600 yıl önce yazılmış bir kitaba göre yaşayan bireyler için kuran anlamlı olabilir.ancak çocukken kendimdeki farkı ilk kez anladığımda her gece dua ederdim allah'a , böyle olmamayı dilerdim.fakat ortaokula geldiğimde senelerce ettiğim duaların hiçbir işe yaramadığını gördüm.zaten o zaman kuran ile olan ilişkimi bilinçsizce kestim.kuran'da yazan mucizeler nedense modern zamanlarda görülmüyordu,benim hayatımda gerçekleşmiyordu.nedense(!) artık...dolayısıyla insan hayatının her çağa uygun ve ilahi olduğu iddiasında bulunan bir kitap ve onda yazan efsanelere endeksli olarak mutlu bir şekilde yaşanamayacağını o zaman anlamıştım.n(..)

Iyi ki acmisim bu topigi, yoksa kendine esip gürleyecegin baska bir platform bulamayacaginin kanaatina vardim, en azindan bu kadar bol keseden savuramazdin heralde..
Escinselligi millete zorla kabul ettirme cabasi icerisindeyken farkinda olarak veya olmayarak ezdigin bazi degerlere dikkat et.
Kuran 600 yil önce yazilmadi, 1400 yil önce Cebrail (a.s) vasitasiyla "indirildi" ve 23 senede tamamlandi. sen orda miydin da bunu biliyorsun diye abuk subuk konusmaya baslamadan önce en basta bu dünyada bu dine mensup kac yüz milyon insan var önce bunu düsün, sonra da artik neredeyse stand up tadinda komik bir sekilde savundugun escinsellerin sayisini düsün. Neyle neyi bastirmaya calisiyorsun? Herkesin dini inanci kendinedir, ama bu sana din hakkinda neredeyse yargilama niteliginde ipe sapa gelmez seyleri söyleme hakki vermiyor. yazildi mi, cizildi mi, indirildi mi.. hakkinda bunlari bile bilmedigin seyi nerene dayanarak görüs belirtiyorsun diye sorcam da, o dayanagina ben güvenmem..

Millet dini arkasina almaya calisinca özgüven patlamasi yasamalarini yadirgiyorsun da , sen karsina alinca onlardan cok mu farkli bir duruma düsüyorsun ?
Bu konu gittikce cirkinlesiyor ve din hakkinda burada bu sekilde konusulmasindan oldukca rahatsizlik duyuyorum ve konuyu acan olarak sucluluk duygusu hissediyorum.

s4rcastic, ben konunun dedigin gibi acik kalmasindan yanayim, ancak farkli yerlere tasinirsa yukarida belirttigim nedenden dolayi gercekten kapatilmasini istedigimi kesin ve net olarak talep edecegim.

saygilar

Iyi ki acmisim bu topigi, yoksa kendine esip gürleyecegin baska bir platform bulamayacaginin kanaatina vardim, en azindan bu kadar bol keseden savuramazdin heralde..
Escinselligi millete zorla kabul ettirme cabasi icerisindeyken farkinda olarak veya olmayarak ezdigin bazi degerlere dikkat et.
Kuran 600 yil önce yazilmadi, 1400 yil önce Cebrail (a.s) vasitasiyla "indirildi" ve 23 senede tamamlandi. sen orda miydin da bunu biliyorsun diye abuk subuk konusmaya baslamadan önce en basta bu dünyada bu dine mensup kac yüz milyon insan var önce bunu düsün, sonra da artik neredeyse stand up tadinda komik bir sekilde savundugun escinsellerin sayisini düsün. Neyle neyi bastirmaya calisiyorsun? Herkesin dini inanci kendinedir, ama bu sana din hakkinda neredeyse yargilama niteliginde ipe sapa gelmez seyleri söyleme hakki vermiyor. yazildi mi, cizildi mi, indirildi mi.. hakkinda bunlari bile bilmedigin seyi nerene dayanarak görüs belirtiyorsun diye sorcam da, o dayanagina ben güvenmem..

Millet dini arkasina almaya calisinca özgüven patlamasi yasamalarini yadirgiyorsun da , sen karsina alinca onlardan cok mu farkli bir duruma düsüyorsun ?
Bu konu gittikce cirkinlesiyor ve din hakkinda burada bu sekilde konusulmasindan oldukca rahatsizlik duyuyorum ve konuyu acan olarak sucluluk duygusu hissediyorum.

s4rcastic, ben konunun dedigin gibi acik kalmasindan yanayim, ancak farkli yerlere tasinirsa yukarida belirttigim nedenden dolayi gercekten kapatilmasini istedigimi kesin ve net olarak talep edecegim.

saygilar

kısaca müslümanların sayısı eşcinsellerden fazla, konuşmayın yoksa koduk mu oturturuz diyosun yani. nefis bir argüman. Yüzde 99'u müslüman olan toplumumuzda aman pardon forumumuzda bunları söylemenin rahatlığı çok dayanılmaz olmalı.

çok uzadı bu başlık..konuyu açan arkadaşta rahatsızlık duymaya başlamış artık..çözümü olmayan bir konu olduğundan gereksiz gerginlik yaratıyor..kilit

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı