arkadaşlar protein alımını arttırmak için öğün aralarında hızlı yenebilecek şeyler bulmaya çalışıyorum.dün pınar hindi göğüs füme 150 gr ( 100 gr da 18 gr protein var ) aldım % 99 yağsız diyo.bugün denedim bana çok tuzlu ve yağlı geldi. deneyen var mı acaba veya başka bişi tavsiye edecek olan
füme etlerde ciddi oranda sodyum nitrit var(tuzluluğun bir nedeni de bu zaten) ve kanserojen etkisi yıllar önce kanıtlandı, kesinlikle temel bir tüketim malzemesi olmadı. Belki ayda 1 olabilir. (Aynı şekilde salam ve sosisler de bunlar kadar tehlikeli)
ara öğün için gerek cebinde yanında taşımak için uygun pratik bir protein kaynağı okdar bir yağın zarararı olamz tüketebilirsin günde bir yada 2 porsiyon. ara öğünlerimde beslenmeyi şekillendirmek adına tüketiyorum.
Hindi tavuktan dağa yağsız ve protein oranı yüksek.bu yüzdende eti biraz kurudur.Senin dediğin yağlıysa eğer o senin pişirme şeklinden veya içine lezzet vermesi için veya farklı amaçla içine karıştırmış olduğun şeylerden kaynaklanabilir.Yada dediğin gibi hazır hindileri bazı firmalar bozulmaması için veya farklı lezzetler oluşması için içine farklı şeyler karıştırıyor.Yanlız dediğim gibi hindi hem yağ oranı çok düşük hem protein oranı yüksek.sana küçük bir tavsiyem bunu pirinç pilavı veya lapayla tüket.Pratik bişey isliyorsan whey bar,müsli,mısır gevreği bu tür şeylere bakabilirsin.
füme yiyeceklerde tuz oranı çok fazla olduğu için yemekten vazgeçtim. şimdi 2 su bardaga eti lifalif yulafla 4 yumurtanın akını çırpıyorum içine kuru üzüm ceviz karıştırıp yuvarlak şekil yapıp fırında pişiriyorum altlı üstlü çevirip 10 dakka. yemeside kolay hızla tüketilebilir ara öğün olarak.
bende son zamanlarda protein değerinden dolayı yemeye başlamıştım füme yiyecekler fakat dün bi dergide okuduğum içinde ciddi sodyum nitrit olduğuydu yemicem bundan sonra
çok fazla pişirmiyorum zaten pembeleşinceye kadar pişiriyorum hafif kuru oluyo yağsız oldugu için.bozuluyodan kastın nedir