hergün balık???

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve guapomacho tarafından 19 Nisan 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. guapomacho
    Offline

    guapomacho Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2011
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    merhabalar işim dolayısıyla hergün farklı balık türü yeme imkanına sahibim ve spordan sonra hergün balık yemenin ne gibi faydasını görürüm konuya hakim birisi tarafından bilgilendirilirsem sevinirim.
     
  2. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    dip balıkları yiycekseniz ton balıgı kılıc balıgı gıbı onları haftada 3 gunden fazla yememenız gerekıyor cunku cıva zehırlenmesı yapar ama normal balıkcılardakı somon veya yerlı balıklarda sorun olmuyor

    haftada 3-4 kere yıyın balıgı dıger gunlerde 1 gun sebze 1 gun kırmızı et 1 gun tavuk gıbı yanı her cesıt besını yemenız gerekıyor sade balıkta olmaz çeşit gerek
     
  3. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    -yerli balıklar denizlermizin kirliliğinden dolayı pek sağlıklı değil...sık sık yenmesi kümülatif olarak radikal maddeler,n,kimyasalların vücuda girmesine sebep olacaktır...

    -ayrıca, yerli balıklar omega yönünden pek zengin değildirçç

    -bu nedenle okyanus ve soğuk su balıklarının tercihi daha doğrududr...uskumru ,somon, morina gibi...))
     
    Bodysoft bunu beğendi.
  4. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    Benim önerim çok radikal olacak, balık hiç tüketmeyin!

    Maalesef çok üzücü bir durum...

    Bana kalırsa Omega-3 açığınızı çok kaliteli bir markanın Omega-3 kapsülleri ile gidermeye çalışın. Her markanın Omega-3 kapsülleri alınmaz lakin her marka, balık yağını "ağır metaller"den arındırabilecek donanıma ve sertifikaya sahip değildir.

    İşin ilginç yanı 20 yıl önce beyin açısından en önemli besin desteği olarak gösterilen balık bugün ağır metal kirlenmesinden dolayı beynin en büyük düşmanı durumunda! Bu bilimsel olarak da ispatlanmıştır.

    Daha önce şurada da belirtmiştim...
     
  5. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    ağır metal kirlenmesnden çok diğer faktörler de ön planda ..

    bu nedenle "okyanus,açık büyük deniz balığı" her zmana daha doğru...

    kaliteli marka ya gelince , bu çok kompleks bir sorun...vaktiyle,yıllar önce " times dergisinde "bu konuyla ilgili bir yazı yayınlanmıştı " vitaminler vb ve çöpe atılan milyar dolarlar" diye!...kaliteli vb sanılan bi çok markanın ürünlerinin ne kadar "inefektif" olduğu konusunda...((

    aslında bu tip konuları ,deneme yanılma yoluyla bulmak pek zor değil...)

    ama ,balıkyağı konsunda "kapsül "yerine sıvı olanı tercih etmek her zaman en doğru noktaççç)
     
  6. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    somon balıgında metal kırlenmesı cıva gıbı olay yok nehırde yasadıgı ıcın ayrıca arastırmıslar ton balıgında cok fazla ama somonlarda hemen hemen hıc yokmus somon balıgı omega 3 acısından cok ıyı ve proteın acısındanda ıyıdır 1 dılımı 5 tl civarı
     
  7. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    Risk'i göze almaktır... Tercih meselesi... Okyanusları çok temiz görmeyin, onlar dünyanın en büyük çöplükleridir!

    İlgili kurumlar tarafından akredite edilmiş firmaların ürünleri güvenle kullanılabilir... Bunda tereddüt yoktur.

    Balık yağına geçmiş ağır metaller deneme-yanılma yöntemiyle nasıl bulunabilir?
     
  8. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    -okyanuslar ,her zaman iç denizlerden ,örneğin bir "marmara dan,ölü deniz sayılabilecek karadeniz den "kat kat daha temizdir...)

    -ilgili kurumlar ,hangileri oluyor?!..kapitalin bol olarak devreye soulduğu ,içinden geçtiği,bundan nasibini alan ilgili kurumlar mı?!...örneğin,atıyorum "iso "sertifikalı "bi x-kuruluşunun bu belgeyi alması ,aynı sektörde üretim yapan bir "y-kuruluşundan "daha kaliteli,etkin olduğu anlamında mı?...)

    -sanırım, yanlış anlaşılma oldu...konunun gidişatına bakılınca konu ağır metal, kirlenme değil...hangi marka,vitamin veya balık yağının daha etkili olduğuydu..)
     
  9. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    Sevgili Ercan Gürgöze,
    Amacım polemik değil, kaldı ki onu da çok iyi yaparım!

    Ben sadece okyanusların süt'den çıkmış ak kaşık olmadığını belirttim. Siz kalktınız çöplük yuvası Marmara denizi ile eş tuttunuz. Birbirimize bu şekilde örnekler vererek sayfalar dolusu polemik yaratabiliriz.

    Elbette ki herhangi bir okyanus Marmara denizinden kat be kat daha temizdir. Ama okyanusları kendi klasmanında değerlendirdiğinizde onlarında çok ciddi kusurları olduğunu göreceksiniz.
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Onay sertifikası veren "ilgili kurumlar" meselesine gelince;
    - Sizin çözümünüz nedir?
    - Neye güvenebiliriz?
    - Güvenli kabul edilen yöntem nedir?
    - Hangi kriterler güvenli kabul edilmeli?

    Bu sorulara cevap vermeyin kendi içinizde tartışın lakin konu çok farklı yöne doğru kaymakta, ayrı bir başlıkta bu konuyu uzun uzun tartışırız merak etmeyin...

    Saygılar...
     
    Son düzenleme: 21 Nisan 2011
  10. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    basit ....

    polemik sevmeyen ı sn arkadaşım:

    alırız "gnc ,solgar marka b-kompleksi" , kullanırız 2-3 hafta , daha sonra ara veririz 1 ay, alırız "apikobal ı" 2- 3 hafta ay kullanırız ,senetetik vitaminler konusunda aradaki farkı görürüz,yaşarız ... ))

    -----------------

    asıl konuya dfönersek , güvenemezsiniz bu firmalara ,markalara .!..güvenilmeyeceğine dair en basit bir örnek ,vaktiyle "kinin, quinin "denilen ağaç kabuğundan elde edilen binbir türlü derde deva natürel ilaç mevcuttu...ama, dünya ilaç kapitalleri bunu 60 lı senelerin sonunda üretimden kaldırdı ,bi anlamda yasaklandı...kininin rahatca gördüğü ucuz işleve ilişkin bugün onlarca farklı marka ilaç üretildi...

    aynı mevzu , örneğin "aids ilaçları" konsunda da geçerli, en sonunda brezilya hükümeti bile yeter diyerek çok çok ucuza patenti olan ilaçları,patent matent dinlemeyerek büyük oranda kendi üretimeye başlamıştı 2000 lerin başında ..dünya devi ilaç firmalarının bu konuda yatacak yerleri bile yok, sarılmışlar bi "ar-ge masraflarının astronomik "oluşuna ,insanları aptal yerine koymaya çalışıyorlar şişirdikleri bilançolarla...((((
     
  11. SSUO
    Offline

    SSUO Forumla Aşina

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    189
    Beğenileri:
    170
    Ödül Puanları:
    53
    Vitamin konusunda bu kadar seçici olmanın gereği yok. Kaliteli balık yağlarının hepsi hemen hemen aynı işlevi görecektir, bu noktada bu denli ufak değerleri pratikte anlamak nasıl mümkün olur onu anlayamıyorum.
     
  12. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    balık yağı normalde "morina balığının yağından "üretilir....yani, soğuk su balığı...ancak, morina balığının nerdeyse aşırı avlanma nedeniyle soyu tükenmek üzere...
    şimdi ise ,"hamsiden "de balık yağı üretimi mevcut...

    balık yağı konsunda farkı bu derece deneme yanılma yoluyla kolay kolay anlayamayız ...hele miktar olarak hamsi yağını miktar olarak biraz daha fazla alındığı taktirde...ama, olay balık yemek olunca ,az kalem ile çok iş olunca her zmaan soğuk klima balıkları ön planda...hele hele "hdl kolestrol "düşük yoğunluktaki faydalı kolsetrolü yükseltme amaçlı olarak...

    ancak, sentetik b-kompleks vitaminlerinde yukarda da belirtildiği üzere kullanırsanız ,fark çok ama çok bariz şekilde görülür...)
     
  13. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    arakdaşlar balık yagı kullanıcagınıza balık tuketın bunu gazetede profesor kendısı soyluyor gerek yok dıyor balık tuketsenızde yeterlı cıva zehırlenmesınden korkuyorsanız somon tuketın zaten somon harıka bır balık nehırde yasıyorlar temızler ben arastırmıstım cıva rastlanmamıs ama ton balıgında %300 oranında varmıs
     
  14. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    somon da soğuk su balıklarından...yağ oranı yüksek olan ...tercih edilebilir...ayrıca, somon da "oestropoz " a (yani kemik erimesine ) karşı bayağı etkin olan deriativ hormon türevleri mevcut...bu nedenle , güneş ışığını çok az alan kuzey ülkelerindeki insanlarda normal olarak kemik sorunları olmasına rağmen ,diğer ülkelerden çok daha az....nedenlerden bir tanesi olarak " bu soğuk bölge balıklarında "bulunan hormon,etkin d-vit ve omega lara bağlıyorlar...)

    derisi ile birlikte yenmeli...)

    not:
    ancak , ucuz olan somonlar çiftlik ürünleri ve yine "balık yemi (hamsi, balık yemi ağırlıklı olarak peru hamsiisinden imal edilir) ile yetiştirilirler...

    doğa, vahşi somon bulmak türkiye de imkansız ...zaten, doğa somonu her yerde çok pahalıdır...1 e 3 gibi...) bir de "deniz alası "denilen tür vardır ki, bu da piyasada bolca somon kispesi altında satılır,daha ucuzudr...
     
  15. guapomacho
    Offline

    guapomacho Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2011
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çöplük marmara dediğiniz deniz belkide türkiyenin en çok su değişimi olan denizlerinden birisidir karadenizin az tuzlu suları egenin daha tuzlu sularıyla sürekli yer değiştirmektedir güçlü akıntılar bu yüzden marmadada boldur marmaranın balığı temizdir. Ayrıca genellikle dipte beslenen balıklar ağır metalllere maruz kalırlar yüzeyde gezen yani pelajik balıklar sürekli su değişimine uğradıkları için vücutlarında ağır metal tutacak ortam oluşmazlar ben hergün şişirilmiş tavuk yerine balık yesem ne gibi faydasını görürüm demiştim yanında yeşillik felanda ve bitkisel proteinleride alıcam pirinç lapası gibi

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:48 ----------

    doğa, vahşi somon bulmak türkiye de imkansız ...zaten, doğa somonu her yerde çok pahalıdır...1 e 3 gibi...) bir de "deniz alası "denilen tür vardır ki, bu da piyasada bolca somon kispesi altında satılır,daha ucuzudr...[/QUOTE]

    kardeş türkiyede zaten doğal somon yoktur. somonlar pasific orjinli balıklardır ama biçok doğal alabalık türü mevcuttur( çiftlik değil dikkatini çekiyorum) kırmızı benekli alabalık kaynak alabalığı vs. yetiştirilen alabalıklar gökkuşağı alabalığıdır ve hamsi unu içeriği ile felan beslenir ve bunların yemleri esansiyel olan ve olmayan aminoasitlerce zenginleştirilir şundan emin olki heryerde satılan o tavuklardan bin kat daha sağlıklı ve yararlıdır.
     
  16. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    Kusura bakmayın mesaj kirliliği yarattım!

    Kendi bilgi birikiminiz doğrultusunda en doğru kararı ve seçimleri vereceğinize eminim.

    Saygılar..
     
    guapomacho bunu beğendi.
  17. guapomacho
    Offline

    guapomacho Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2011
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    siz kusura bakmayın ciddi sorunları olan denizlerimize sahip çıkma maksatlıydı bu söylediğim ama söylediğim şey bilimsel bir gerçek gönül rahatlığı ile marmaraya güvenin :)
     
  18. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    kardeş ,kusura bakma ,ama sanki "istanbul belediyesi "nin reklamı gibi olmuş ..."plajlarımız temzidir " gibi...))) ya "musluktan kana kana su için ...")))

    yahu, marmaranın dibi görünmüyor...ayrıca akıntı olsa ne olur,olmasa karadenz den?!...karadeniz ,zaten " kirllikten "geçilmiyor...karadenzi ,zaten esas oluşum olarak "ölü denzi "dir ,yapısal olarak...40 metre derinlikten sonra tamamen ölü dür...ayrıca, tuna vb nehirlerden gelen sanayi atıkları ile zıvaradan çıkmış durumda...

    ayrıca, şu anda "marmara da "yaşayan 130 küsur balık türünden sadece 17 tane kalıvermiş...onlar da "çöpe, kirliğe "dayanıklı olanlar...

    biz ,en iyisi yemiyelim marmara balıklarını ...))


    not: karadeniz de ,akarsu larda doğal ,vahşi somon mevcuttur...ya da en azından mevcuttu...onlar da bitmediyse...(((
     
  19. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    karadenızdekı somonu bı ara aldım dıger somonun yanında onuda yedım yemın edıyorum hıc tat alamadım karadenız somonunda ne yazıkkı tat yok
     
  20. by_burak
    Offline

    by_burak Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Bakın bir şeyi hergun yemek abartıdır.Değişik çeşitlerdede yeseniz bu fark etmez.Her meyveniz sebzenin etin başka bir yararı vardır.Bu yuzden bir gün beyaz et bir gün kırmızı et bir gün balık eti şeklinde yenilebilir.Her şeyin bir yeme miktarı vardır.Fazlası sizin için zararlı olucaktır.
     

Sayfayı Paylaş