Hazir Tavuk Gögsü

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve nockeee tarafından 30 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. nockeee
    Offline

    nockeee Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Markette hazir kizartilmis ve baharatlanmis tavuk gögsü gördüm. Pakette yazdigina göre icerisinde hicbir katki, renklendirici ve tatlandirici madde yokmus. Sadece %95 tavuk gögsü, tuz ve baharatlar varmis. Besin degeri olarak ise 25 gr protein, 2 gr karbonhidrat ve 5 gr yag iceriyor. Sizce aksam yemegi icin bundan yesem diyete bir zarari olur mu?
     
  2. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    onlar büyük ihtimalle yağda kızarmıştır en iyisi al kendin ıuzgara yap at dolaba istediğinde ısıt ye 2 günde bi yapman lazım yoksa tadı değişir
     
    nockeee bunu beğendi.
  3. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Hazirlarin hepsinde glutamine sodyum oldugunu da aklindan cikarma. :/ en temizi kendin al yap.
     
  4. nockeee
    Offline

    nockeee Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Cevap icin tesekkür ederim. Üstünde hicbir katki maddesi yok yaziyor. Yine de var midir?
     
  5. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Katki maddesi yok yaziyorsa dogrudur, ben genelde marketlerde kontrol ettigimde icerikte hep glutamine sodyum oluyor, ondna ole yazmistim. Egere katki yoksa yag orani azsa tabi tuz da onemli, neden olmasin pratik geliyorsa.
     
  6. nockeee
    Offline

    nockeee Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Zannedersem yagda kizartilmislar, ancak besin degerlerinde yag orani sadece %5. Normal kendim yapsam %4 yag oluyor zaten. Bu sartlar altinda da cok birsey fark eder mi?
     
  7. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    yağda kızartılınca GI sı ve kalorisi gereksiz yere yükseliyor yağ oranı önemli değil içindeki yağın kızarıp kızarmaması önemli eğer pişmiş tavuğu zeytinyağıyla servis ediyorlarsa o kadar önemli değil ama yağda kızarması gerçekten yağlanma için birebir oluyor :)
     
    nockeee bunu beğendi.
  8. nockeee
    Offline

    nockeee Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Haklisin. Cevap icin tesekkürler.
     

Sayfayı Paylaş