Hayat Boyu Karatay Diyetim.

Yeni Ölçüler geldi millet.

Kilo 78.2
Kol 35
Bilek 28
Göbek 93
Omuz 119
Göğüs 100 : )

Vaziyetler pek de kötü değilmiş aslında : )

Yeni Program yazıldı bu arada. 3 Gün gidip 1 gün dinlenme olacak.
İlk Gün Göğüs ve Biceps
İkinci Gün Sırt ve Triceps
Üçüncü Gün Bacak ve Omuz

Bu arada Protein ölçeğini ikiye çıkardı antrenör.

Sabah 9 : 00

1 Avuç Çiğ yer fıstığı
Peynir
8 siyah zeytin
2 Yumurta
1 Mega men
1 tatlı kaşığı balık yağı

Antrenman 13 : 00
Çıkışında 1 Megamen 1 ölçek Whey

Sabah

80 Gr Kaşar
50 GR Tulum peyniri
5 tane cevizz
6 tane yeşil zeytin
2 Yumurta
1 Bardak Süt
1 Tatlı kaşığı balık yağı

Öğlen

Tavuk sote ve yoğurt : )

Sabah

Peynir
6 Yeşil Zeytin
Fındık
2 Yumurta
1 Megamen
1 Tatlı Kaşığı Balık Yağı

Öğlen Antrenman
Antrenman sonrası 1 ölçek Whey + 1 Megamen

Akşam

400-500 gr tavuk şiş
Yoğurt + Salata + Ayran : )

Doyana kadar değil mi?

Olur mu öyle şey hiç :) Doyana kadar yerseniz kilo veremezsiniz ki. Ben bi oturuşta 1kg tavuğu yerim ama vucüt yaklaşık olarak 40g proteini kullanacak geriye kalanını depo edecek. Protein olarak depo edemiyeceğine göre yağ olarak depo edecek. 200g tavuk yaklaşık 40g proteine denk geliyor. Hadi diyelim vucüt %80 emilim yapabildi yani 250g tavuğu aşmamak gerek. Fazlası malum yerlerinize yağ olarak depo edilecektir. Bunu da sanırım hiç birimiz istemeyiz.

Öğününüzü hesap ederken 40g proteini aşmayın ne yerseniz yiyin. Doymak için biraz yağlı yaparsanız zeytinyağı ile olmadı yanında yoğurt yersiniz salata yersiniz öylelikle doyabilirsiniz thums:

Olur mu öyle şey hiç :) Doyana kadar yerseniz kilo veremezsiniz ki. Ben bi oturuşta 1kg tavuğu yerim ama vucüt yaklaşık olarak 40g proteini kullanacak geriye kalanını depo edecek. Protein olarak depo edemiyeceğine göre yağ olarak depo edecek. 200g tavuk yaklaşık 40g proteine denk geliyor. Hadi diyelim vucüt %80 emilim yapabildi yani 250g tavuğu aşmamak gerek. Fazlası malum yerlerinize yağ olarak depo edilecektir. Bunu da sanırım hiç birimiz istemeyiz.

Öğününüzü hesap ederken 40g proteini aşmayın ne yerseniz yiyin. Doymak için biraz yağlı yaparsanız zeytinyağı ile olmadı yanında yoğurt yersiniz salata yersiniz öylelikle doyabilirsiniz thums:

Beni yanlış anladınız. Karatay beslenmesini diğerlerinden ayıran en büyük özelliği uygun saatlerde izin verilen gıdaları doyana kadar tüketmek değil mi? Aksi kalori hesabından başka bir şey değildir. Karatay beslenmesi de kalori hesabına gerek olmadığını söyler. Yanında yeteri kadar yağı da alıp doymadıysa ne olacak 200 gramı geçmeyecek mi? O zaman kalori hesabına dönmedik mi?

Not: Yukarıdaki yazıda karatay'ı desteklediğimi ya da karatay'a karşı çıktığımı gösteren bir şey yazmıyor. Forum insanların ketojenik tartışmaları yüzünden yeterince kirlendi daha önce çıkan tartışmalar yaşanmasın diye not düştüm.

Beni yanlış anladınız. Karatay beslenmesini diğerlerinden ayıran en büyük özelliği uygun saatlerde izin verilen gıdaları doyana kadar tüketmek değil mi? Aksi kalori hesabından başka bir şey değildir. Karatay beslenmesi de kalori hesabına gerek olmadığını söyler. Yanında yeteri kadar yağı da alıp doymadıysa ne olacak 200 gramı geçmeyecek mi? O zaman kalori hesabına dönmedik mi?

Not: Yukarıdaki yazıda karatay'ı desteklediğimi ya da karatay'a karşı çıktığımı gösteren bir şey yazmıyor. Forum insanların ketojenik tartışmaları yüzünden yeterince kirlendi daha önce çıkan tartışmalar yaşanmasın diye not düştüm.

Bence karatay beslenmesi çok yanlış anlaşıyor. Eğer herkes sizin gibi anlıyorsa gerçekten insanların kilo vermesi çok zor. Karataydaki temel ilke yüksek glisemik indeksi olan karbonhidratlardan uzak durmak. Onların yerine GI düşük olan yağlar ve proteinleri tüketmeye dayalı. Ama vucüda alınan şeyler fazla ise vucüd bunu depo edecektir. O zaman insanlar her öğün 1 kilo ızgara yesin ve kilo versin böyle bir şey olamaz! Vucüt ihtiyacını aldıktan sonra geri kalanını depo edecektir

Arkadaşlar karatayda kalori hesabı yoktur, serbest besinlerden doyana kadar yenilir...
1 kg ızgara tavuk yediğin zaman (bir deneyin bakalım) zaten 5-6 saat yemek yiyemezsin!
Çünkü sindirimi çok uzundur, ve insülinde salgılatmazlar!

Doyana kadar yiyin iddası buradan geliyor zaten, insülin direnci yapmayan, bağımlılık yapmayan, sindirimi çok uzun süren besinlerden yiyin ve öğün aralarını bunun sayesinde çok uzun tutun şeklinde!
Genel mantık bu.

Ki hakikatende denerseniz böyle olduğunu görürsünüz.
Ben sabah 4 yumurta içeren bir kahvaltı yapıyorum ve 4 saat hiç acıkmıyorum, 5. - 6. saatde 2. öğünü almaya başlıyorum.

Ben 1kg tavuk yerim zorlanmadan 2 saat sonra tekrar yerim diye bir iddia olamaz, 1kg tavuk yedikden 2 saat sonra tekrar acıkıyorsan sende zaten insülin direnci vardır, bağımlılığını kıramamışındır demektir. Yani zaten karataya uygun beslenmiyorsun, bağımlılığı kırmadığına göre bir yerde hata yapıyorsun demektir!
Yani o şekilde bir cümle kendi içinde çelişen bir cümle olur!!!

Keto beslenmelerde olan arkadaşlar bağımlılık yapmayan ve sindirimi uzun süren besinlerden öğünlerinde doyana kadar yiyebilirler, zaten öğün araları çok uzun olduğu için günlük yedikleri öğün asla 3 öğünü geçmez!
5 saat aralıklı 3 öğüne alışırlar, sindrim uzunlukları ve bağımlılıklarının olmayışı vücudu böyle bir düzene götürür...

Ben keto beslenmelerde günlük 1-2 öğün yiyenleri bile biliyorum...

Sonuç olarak keto da kalori hesabı yoktur, diğer başkaca düzenleri olanlar istediği gibi beslenebilir ;)

Arkadaşlar karatayda kalori hesabı yoktur, serbest besinlerden doyana kadar yenilir...
1 kg ızgara tavuk yediğin zaman (bir deneyin bakalım) zaten 5-6 saat yemek yiyemezsin!
Çünkü sindirimi çok uzundur, ve insülinde salgılatmazlar!

Doyana kadar yiyin iddası buradan geliyor zaten, insülin direnci yapmayan, bağımlılık yapmayan, sindirimi çok uzun süren besinlerden yiyin ve öğün aralarını bunun sayesinde çok uzun tutun şeklinde!
Genel mantık bu.

Ki hakikatende denerseniz böyle olduğunu görürsünüz.
Ben sabah 4 yumurta içeren bir kahvaltı yapıyorum ve 4 saat hiç acıkmıyorum, 5. - 6. saatde 2. öğünü almaya başlıyorum.

Ben 1kg tavuk yerim zorlanmadan 2 saat sonra tekrar yerim diye bir iddia olamaz, 1kg tavuk yedikden 2 saat sonra tekrar acıkıyorsan sende zaten insülin direnci vardır, bağımlılığını kıramamışındır demektir. Yani zaten karataya uygun beslenmiyorsun, bağımlılığı kırmadığına göre bir yerde hata yapıyorsun demektir!
Yani o şekilde bir cümle kendi içinde çelişen bir cümle olur!!!

Keto beslenmelerde olan arkadaşlar bağımlılık yapmayan ve sindirimi uzun süren besinlerden öğünlerinde doyana kadar yiyebilirler, zaten öğün araları çok uzun olduğu için günlük yedikleri öğün asla 3 öğünü geçmez!
5 saat aralıklı 3 öğüne alışırlar, sindrim uzunlukları ve bağımlılıklarının olmayışı vücudu böyle bir düzene götürür...

Ben keto beslenmelerde günlük 1-2 öğün yiyenleri bile biliyorum...

Sonuç olarak keto da kalori hesabı yoktur, diğer başkaca düzenleri olanlar istediği gibi beslenebilir ;)

Ben de bundan bahsediyordum. :)

vucut 1 oturustu 30 40 gram proteini sindirir gerisini yag yapar? hmm o dedigin protein tozları icin gecerli olabilir ama tavuk balık et peynir gibi besinlerin sindirimi oyle kolay olmaz hemen kana karısmaz yavas yavas sindirilir proteinin fazlasıda yag olmaz kh ın fazlası yag olur

Sabah 8:00

Ezine Koyun Peyniri
8 Tane Siyah Zeytin
2 Yumurta
1 avuç fındık badem karışık
1 Tatlı Kaşığı balık yağı

Öğlen 13.30

150 gr peynir
2 Yumurta

Akşam 19:00

Yoğurt + Ezme + Tavuk şiş (100-200 gr ) + 2 3 çatal bulgur pilavı.

Yeni Ölçüler geldi millet.

Yeni Program yazıldı bu arada. 3 Gün gidip 1 gün dinlenme olacak.
İlk Gün Göğüs ve Biceps
İkinci Gün Sırt ve Triceps
Üçüncü Gün Bacak ve Omuz

Bu arada Protein ölçeğini ikiye çıkardı antrenör.

3 gün gidip 1 gün dinlenme derken haftada 6 gün her kas grubunu ikişer kere çalıştırmıyorsun değil mi? Ben yanlış anladım galiba.

Back
Yukarı