Hayat Boyu Karatay Diyetim.

Bugünkü Öğünüm Spordan Uzakta 4. Günüm : )

Sabah 9:30

100 Gram Dil Peyniri
5 Tane Ceviz
10 Yeşil Zeytin
2 Yumurta
3 Parça Pastırma
5 Dilim Afyon Sucuğu Kasap Sucuğu
Domates - Acı Biber

Öğlen 15:00

Sucuktan sonra tabi acıkmadım . 2 3 tane ceviz yedim .

Akşam Yemeği 19:00

2 İçli Köfte
3 Tavuklu köfte (Annem yaptı)
Bir kase Yoğurt
Bir kase bol yeşillikli salata

Ayrıca bugün de Taş Devri Diyetinin kitabını aldım. Onu da okumaya başlayacam : )

Bakalım bugün neler yapmışım. : )

Sabah 7:30

3 çeşit peynir
5 Ceviz
10 Zeytin
Domates - Acı biber

Öğlen 12:00

Bacak Antrenmanı + Cardio
Bir ölçek Protein

Saat 15:00

3 Tam yumurta
2 şer tane ceviz-fındık-badem-yer fıstığı hepsi kavrulmamış

Akşam Saat 19:30

150 Gr lor
ve
300 gr yoğurt

akşam yemeğinde sadece lor ve yogurt mu?...
bunu biraz modifiye etmelisin bak
tamam zayıflamaya calısmak güzel falan ama emek ister..
aksama bi sebze olsaydı...
saat 3 te yumurta yerine tavuk salata olsaydı...
sabah kahvaltısına güzel yumurta olsaydı...
bunlar benim sana tavsiyelerim

Evet o gün öyle geçti malesef. Ayrıca bugün sporda gerçekten enerjimin sıfırlandığını hissettim. Acaba antrenmandan 2 saat önce bir 50 60 grm ceviz mi yesem ?

Karatay beslenmesinde karbonhidratı minimum tutma gibi bir olay yoktur. Sadece sağlıklı karbonhidratları dilediğimiz kadar yiyebiliriz.

Karatay beslenmesini uyguluyorum vg ye başladığımdan beri. Ölçülerim de artıyor.

Örnek bir modifiye karatay beslenmesi yazıyım vg yapanlar için(benim kendi beslenmem isteyenler düzenleyebilir kendine göre);

Sabah;
3 yumurta
Tam yağlı peynir
10-15 zeytin
1-2 Domates
1 Salatalık
2 Biber
7-8 Ceviz
Bol yeşillik
Ve arasıra da kepekli unla yapılmış bol yumurtalı krep, içine tereyağı sürüp.

Doyana kadar yiyorum anlayacağınız

Öğle;

Sebze yemeği
Tereyağında kavrulmuş tavuk göğsü
Tereyağlı bulgur pilavı(antreman günüyse)
Bol zeytinyağlı bol salata.

Antremandan önce acı türk kahvesi.

Antremandan sonra 1 ufak elma

Akşam yemeği;

Tavuk-balık-et
Zeytinyağlı salata.

Yatmadan önce

Tercihe göre yeşilçay veya normal çay.

Her gün 2 diş sarımsak yutuyorum. Doğal testosteron.

bir öğün fazla yiyorum bende onun dışında aynı besleniyoruz ozaman sıkıntı yok programımda :D

Sevgili zHeMpa ve zallas003
Sağlıklı beslenme şekillerini kendinize temel edindiğiniz için 2nizide ayrı ayrı tebrik ederim ;)

@zallas003

Öğünleriniz gayet hatasız ve güzel, biraz daha opsiyon verip sürekli çeşitlendiriseniz daha güzel olur, bir gün tavuksa diğer gün balık vb. imkanlar dahilinde tabi ki!
Omega3 alımının bu beslenme de kilit noktalardan biri olduğunu sakın unutmayın!

@zHeMpa

Hocam öncelikle vücut için tebrikler, gerçekten başarılı sporcusunuz, Sezerin profilde bir arkadaş görmüştüm aynı foto sanırım o sizsiniz...

Karatay beslenmesinin de tam ketojenik beslenmelerinde spocu kitleri yani Vgciler için modifeyeli halleri var!
Yabancı sitelerde bunların makaleleri ve başlıkları var forumlarında da....
Yani vücutçularında kullandığı bir şey.

Şu Karatayın Vg versiyonunu başlık yaz diye çok istek oldu, ama buradan duyurayım yazmayacağım!
İsteyen arkadaşlara özelden soru yanıtlarım...

Bir kaç noktayı hatırlatayım; Kh minumuma düşürmek Karatayda yok!
Sağlıksız olanları ağzımızı sürmüyoruz serbest olanlardan istenildiği miktarda...
Öğün olarak peki ne zaman diye sorarsanız, kendimde karatay prensipleriyle Vg yapan biri olarak yanıtlıyayım.
Vgciye lazım olan anlarda!
Yani sabah kalktığımızda aşırıya kaçmadan, antreman öncesi öğünde bol miktarda özellikle bulgur-makarna-iri taneli baklagiller vb. kompleks olanlar...

Antreman sonrası ilk öğünümü 1 saat sonra yıkım karşılama, 2.sini 2-2,5 saat sonra yeni yapım tetikleme amaçlı (yani antremandan 3-3,5 saat sonra)
Ve her 2 öğünde de 1e2 miktarında!
Yani işte 100gr protein kaynağında ortalama 30gr protein olduğu varsayarsak (yani sentezlenebilir miktarı optimal alırsak) 100gr protein kaynağı yanında 200gr Kh (karataya uygun yavaş olanlar)

Hızlı şeker antremandan hemen sonra kortizol durdurmak amaçlı evet bende alıyorum!
Karatayda yasaktır doğru ama modifiyelerde var ve Vg ci için şart, çok sert bir antremandan sonra kortizol salgılanırsa eğer kas yıkımını oturup izleyecek değiliz...

Herkese teşekkürler, benimde bilmediğim çok şey var özelden soracağınız her soruya yanıt veremeyebilirim, ama bildiğim bir şey ise anlatırım ;)

özelden de sorum gerçi ama burda zaten çok güzel özetlemişsiniz bende bunca zaman yanlış beslenmiyormuşum zaten bende antreman öncesinde ve sonrasında bulgur pilavi yiyorum onun dışında sebzelerden veya kuruyemişten alıyorum karbonhidratları

Yani sabah kalktığımızda aşırıya kaçmadan, antreman öncesi öğünde bol miktarda özellikle bulgur-makarna-iri taneli baklagiller vb. kompleks olanlar...

Hocam makarna var mı yok mu?
Geçen gün benim konumda Fiesta condom yazmıştı makarna yok Karatayda, yeme diye.
Ben de yediğime yiyeceğime pişman oldum.:o

Ayrıca ben antrenmandan yarım saat sonra eve gelebiliyorum. Gelir gelmez 2-3 kaşık ballı çerez yiyorum. Hani basit şeker alınmalı ya, onu karşılamak adına. Ayrıca içinde çok çeşit kuruyemiş var. Bu yüzden yiyordum.
Bir sakıncası var mı? Eğer yarım saat geç bir vakitse, yanımda götürebilirim küçük bir kabın içinde. Çıkar çıkmaz yerim..

Karatayda makarna yok !!

Fakat vg yapanlar yiyebilir. Tabi makarna yerine bulgur yense daha iyi..

Kuru üzüm at ağzına 1 avuç kortizolu keser zaten.

Kuruyemişleri de çiğ tüketmeye çalışın. (Çiğ fındık, çiğ badem. ) Kavrulduklarında besin değerlerinde kayıp olabilir.

İki gündür yazamıyorum iki günlük program yazacağım .

Dün biraz yıkım gibiydi benim için. Okul 4 saatti ve öğlen bir şey yemeden gitmek zorunda kaldım. Antrenman sonrası mekiklere geldiğimde gücümün kalmadığını hissettim. Bir de dün neler yediğimize bakalım : )

Sabah 8:00

50 Gr Lor
3 Cherry Domates
10 Siyah Zeytin
5 Ceviz
2 Yumurta
1 Tane Mega Men
Antrenman 13:30
Antrenman Sonrası 16:00 Bir Ölçek Protein Tozu
1 Tane Mega Men

Akşam 19:00

1 Porsiyon Patlican kebabı
Salata
300 Gr yoğurt

Bugün ise tertemiz geçti diyebilirim. : )

1 Bardak Günlük Süt Sek
100 Grm Dil Peyniri
8 Zeytin
3 Tane Ceviz, 3 Tane Fındık
2 Yumurta
3 Cherry Domates

Öğlen 13:30

1 Tabak Patlican Musakka
250 Gr yoğurt
1 Avuç karışık çiğ kuruyemiş

Antrenman 16:00
Sonrası Protein Tozu 1 Tane Mega Men

Akşam 20:00

200 Gr yoğurt Tava Yoğurdu biraz kaymak yedim yiyemiyorum çünkü
3 Yumurta
8 Zeytin
Peynir biraz

Çok akşama kaldım midem bu saatten sonra yemek alacak gibi değildi ben de kahvaltılık bir şeyler yedim : )

Bu arada Carlson Limonlu Balık yağı aldım yarın bir tatlı kaşığı atacam sabah : )

Ayrıca Bir şey sormak istiyorum. Acaba Antrenmandan sonra insülini artıracak bir şey almalı mıyım ? Doğal Üzüm suyu gibi ? Yoksa protein tozu insülini gerekli seviyede artırır mı kas toparlaması için?

Karatayda makarna yok, Vg yapanlar her gün sürekli olmamak şartıyla kullanabilir.
Makarna gi si vasat oldukça rafinedir! 2 ucu keskin bıçak gibi, her gün sürekli tüketilirse yağlanma yapması kaçınılmaz olur...
2 günde bir yenebilir.

Protein tozunun yeterli ünsülin vereceğini düşünüyorum ki zaten max pro sentezi için insülinden çok kompleks Kh ın kendisinin sindirim esnasında eşlik etmesi gerekiyor ;)

ZeusS_ çok teşekkürler: ) Özlemiştik seni valla : )

Bakalım bugün neler yapmışım.

Bugün off günüm okula gittim bir de deneye katıldım vücuduma elektrik verdiler : ) Baya titredik yani : ) Neler yemişiz bakalım.

2 Yumurta
100 Gr Dil Peyniri
3 Cherry Domates
8 Siyah Zeytin
5 Ceviz
1 Bardak Süt
1/2 Yemek Kaşığı Balık yağı

Öğlen 13:00

250 gr yoğurt
Sebzeli Köfte bir tabak

Akşam öğünü daha gelmese de galiba bugün
Domates Kebabı veya Izgara tavuk kanat & but veya soya soslu tavuk
Yoğurt
Biraz bulgur pilavı
Salata

yemeyi planlıyorum : )

ZeusS_ çok teşekkürler: ) Özlemiştik seni valla : )

Bugün off günüm okula gittim bir de deneye katıldım vücuduma elektrik verdiler : ) Baya titredik yani : ) Neler yemişiz bakalım.

2 Yumurta
100 Gr Dil Peyniri
3 Cherry Domates
8 Siyah Zeytin
5 Ceviz
1 Bardak Süt
1/2 Yemek Kaşığı Balık yağı

250 gr yoğurt
Sebzeli Köfte bir tabak

Akşam öğünü daha gelmese de galiba bugün
Domates Kebabı veya Izgara tavuk kanat & but veya soya soslu tavuk
Yoğurt
Biraz bulgur pilavı
Salata

yemeyi planlıyorum : )

Baya iyi gidiyorsun :) Akşamki bulgur plavını öğlene kaydırırsan süper olur :) Oradaki karbonhidratları daha kolay yakmış olursun gün içinde

Bakalım bugün neler yapmışız : )

2 Bardak Günlük Süt
5 Ceviz
100 Gr dil peyniri
2 Yumurta
8 zeytin
1/2 Yemek kaşığı balık yağı
1 Mega Men
3 Cherry Domates

150 Gr tavuk göğsü
Yarım tabak salata
1 Avuç karışık çiğ kuruyemiş

Antrenman 15:30
Biceps - Göğüs - Interval Koşu
Antrenman sonrası
1 Ölçek Protein ve 1 Megamen

Akşam 19:45

Akşam artık geç olduğunu düşündüğüm için
4 Yumurta
100 Gr Lor yedim : )

Bugün neler yapmışız bakalım : )

100 Gr Lor
8 Siyah Zeytin
3 Cherry Domates
2 Yumurta
5 Ceviz
4 Badem
1 Tatlı Kaşığı Balık Yağı
1 Mega Men

Öğlen Antrenman Omuz + Sırt + Interval Koşu
Antrenman Sonrası 1 Ölçek Protein + 1 Megamen

Köfteci Ramize gittim biraz öğrenci adamı sıkıntıya sokturdu tabi.
6 Köfte + Piyaz ( Fasulyeli olan ) + 1 Büyük ayran

Sabah

Peynir
5 Ceviz
8 Zeytin
1 Bardak Süt
1 Tatlı Kaşığı Balık yağı
1 Mega Men

Öğlen Antrenman
Antrenman sonrası 1 ölçek whey
1 Megamen

Akşam

200 gr tavuk fileto
Biraz bulgur pilavı
Biraz yoğurt
Ayran ve Acılı ezme

Size bir kaç sorum olacak. Siz hangi peynirleri tüketiyorsunuz acaba ? Arada kaşar peyniri yiyesim geliyor sizce yiyeyim mi ? Hani sanki bana kaşar çok rafine gibi geliyor acaba öyle mi ?
Ayrıca karatayla 2 haftam geçti kilo olarak hala aynıyım ama kollarımda belirgin bir büyüme ve güç artışı hissediyorum . Ölçü aldırmadım ama ne bilim kilo olarak değişiklik olmadığından hafif moral bozukluğu olmuyor değil : )

Back
Yukarı