İlk olarak moderatörden özür diliyorum konunun yeri burası değil biliyorum ama antrenman bölümünde "konu aç" buttonu göremedim o yüzden buraya açmak zorunda kaldım.
Vucut geliştirme sporu ile 1 senedir uğraşıyorum, siteyide 3 aydır takip ediyordum şimdi üye oldum, gerçekten bilmediğim birçok şeyi burada öğrendim.Uzatmadan soruma geçeyim;
"Antrenman sırasında kas çekilmesi oluyor, yani bir süre felç geçirmiş gibi oluyorum çalışırken, o bölgeyi hissetmiyorum ama işin ilginç tarafı çalıştığım kas grubunda olmuyor bu olay mesela şınav çekerken boyun kaslarım çekiliyor felç inmiş gibi, bir süre hissizlik oluyor o bölgede bunun nedenini bir türlü anlamayamadım o yüzden fizik tedaviye gitmeyi düşünüyorum, ama burada vucut gelişterme işi ile profesyonelce ilgilenenler olunca ilk önce size sormak istedim doktorlardan daha iyi bildiğiniz kanısındayım.Bunun dışında, sürekli kas ağrıları çekiyorum , hamlama gibi bir ağrı ama 1 senedir hiç ara vermeden spor yapıyorum bu neyin hamlamasıdır anlamadım, tüm bunların nedeni benim kas yapım ile alakalı olabilir mi yoksa bu bir kas hastalığımı benim vucut geliştirme sporuna son vermem mi gerekiyor? 1 senedir çalışıyorum hiçbir gelişme yok sanki boşa kürek sallıyormuşum gibi..."
(Forumu araştırdım gerçekten cevap bulamadım)
Yaşım :24
Boy : 178
Kilo : 67
Creatin kullanıyorum günde 5g ve 3000-3500 cal gıda alıyorum.
Programım :
(Hafta içi hergün )
1.aşama
mekik 20x5
squat 10x5
Şınav 8x5
2.aşama
Omuz press (ensede) 12x3
arnold press 10x3
Omuz yana açış 10x3
Ayakta tek tek dumbell 12x3
Barbell curl 12x3
Sehpada ön kol 10x3
3.aşama
Bench press 12x3
Kelebek 12x3
Dumbell french 12x3
Triceps pushdown 12x3
dumbell kickback 12x3
4.aşama
leg extension 12x3
leg curl 12x3
ayak çekme 10x5
Full squat 10x3
Aşamalar arası 5dk dinleniyorum, setler arası 1dk.
Vucut geliştirme sporu ile 1 senedir uğraşıyorum, siteyide 3 aydır takip ediyordum şimdi üye oldum, gerçekten bilmediğim birçok şeyi burada öğrendim.Uzatmadan soruma geçeyim;
"Antrenman sırasında kas çekilmesi oluyor, yani bir süre felç geçirmiş gibi oluyorum çalışırken, o bölgeyi hissetmiyorum ama işin ilginç tarafı çalıştığım kas grubunda olmuyor bu olay mesela şınav çekerken boyun kaslarım çekiliyor felç inmiş gibi, bir süre hissizlik oluyor o bölgede bunun nedenini bir türlü anlamayamadım o yüzden fizik tedaviye gitmeyi düşünüyorum, ama burada vucut gelişterme işi ile profesyonelce ilgilenenler olunca ilk önce size sormak istedim doktorlardan daha iyi bildiğiniz kanısındayım.Bunun dışında, sürekli kas ağrıları çekiyorum , hamlama gibi bir ağrı ama 1 senedir hiç ara vermeden spor yapıyorum bu neyin hamlamasıdır anlamadım, tüm bunların nedeni benim kas yapım ile alakalı olabilir mi yoksa bu bir kas hastalığımı benim vucut geliştirme sporuna son vermem mi gerekiyor? 1 senedir çalışıyorum hiçbir gelişme yok sanki boşa kürek sallıyormuşum gibi..."
(Forumu araştırdım gerçekten cevap bulamadım)
Yaşım :24
Boy : 178
Kilo : 67
Creatin kullanıyorum günde 5g ve 3000-3500 cal gıda alıyorum.
Programım :
(Hafta içi hergün )
1.aşama
mekik 20x5
squat 10x5
Şınav 8x5
2.aşama
Omuz press (ensede) 12x3
arnold press 10x3
Omuz yana açış 10x3
Ayakta tek tek dumbell 12x3
Barbell curl 12x3
Sehpada ön kol 10x3
3.aşama
Bench press 12x3
Kelebek 12x3
Dumbell french 12x3
Triceps pushdown 12x3
dumbell kickback 12x3
4.aşama
leg extension 12x3
leg curl 12x3
ayak çekme 10x5
Full squat 10x3
Aşamalar arası 5dk dinleniyorum, setler arası 1dk.