Haslama ürünlere dair..

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve REvOLvertr tarafından 14 Mart 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. REvOLvertr
    Offline

    REvOLvertr Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Bildigimiz gibi haslama ürünler en saglikli tüketim sekli.. Tavugu, sivi tavugu, patatesi, makarnayi, pirinci.. hemen hemen her seyi hasliyoruz..

    Peki benim sormak istedigim bi sey var..

    Tavuk ya da patates örnegin; su da haslanirken protein ya da karbonhidrat kaybina ugruyorlar mi ? yani proteini ya da nisastayi suyla birlikte kayip mi ediyoruz, suya mi karisiyorlar ?

    bi bilgilendirme alabilirsem duruma dair sevinirim,

    iyi forumlar diliyorum..
     
  2. REvOLvertr
    Offline

    REvOLvertr Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Konuya aşina olan hic mi kimse yok ? Forumda aradim buna dair bisey bulamadim ben.. Eger hasladigimiz gida yogun protein kaybina ugruyorsa bu hepimizi de ilgilendiren bi konu.. Bir de "Buharla pisirme teknikleri" diye bisey buldum.. bu sorunun cözümü olabilir mi ?
     
  3. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.316
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul
  4. linc88
    Offline

    linc88 Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2009
    Mesajlar:
    173
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    ozellikle etleri tuketmenin en iyi sekli hasalamadır cunku su 100 derecenin uzeri bir sıcaklıga ulasamaz ve bu sayede protein degeri kaybolmaz diger turlu ızgarada mesela yuksek sıcaklıklarda pistigi icin protein degerinde azalma olur bu bilgiyi bana gıda muhendisi bir arkadasım soylemisti ve baya sasırmıstım:)
     
  5. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.316
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul
  6. REvOLvertr
    Offline

    REvOLvertr Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Bi kac arkadas disinda konuyu cok umursayan olmamis ama ben biraz arastirdim ve bilgi edindim.. Onlari paylasmak istiyorum..

    100 gr tavuk gögsünde bilindigi gibi yaklasik 26-27 gr pro var.. Bu tavuk gögsü haslandiginda yaklasik 5-6 gram pro'yu suda birakiyor.. yani 100 gr Tavuk gögsümüzün protein orani 21-22 gr'a düsüyor.. cok kayda deger bi kayip oldugu söylenemez tabii.. Keza patates haslandiginda da benzer bi nisasta kaybina ugruyor..

    İlginc olan, tavugu kizarttiginizda protein degerleri artiyor.. Cünkü icine belirli oranda bir yag emiyor.. Fakat tabii bununla birlikte tavuk gögsündeki yag orani da artiyor, dolayisiyla cok saglikli olmuyor ve tercih edilmiyor..

    Eger bu kayba da tahammülü olmayan arkadaslar varsa Google'dan "Buharla pisirme teknikleri" konusunu aratsinlar.. Olmadi buharla pisirme makinalari var, onlar tercih edilebilir.. Kaldı ki ben denedim, buharla pisirilen bi gida haslamaya nazaran bence daha lezzetli oluyor !

    iyi forumlar diliyorum !
     

Sayfayı Paylaş