Hardal ve acı biber kullanımının metabolizma uzerinde ne gibi bir etkisi olur. Hardal ve acının metabolizma hızlandırmada etkin bir rolu olabilirmi?
Terletecek derecede aşırı acılı beslenme Terletecek derece aşırı acı tuketmek metabolizma hızına nasıl bir katkıda bulunur? Bunu yapabilen gıdalar varmı varsa nelerdir?
Acının yararları olduğu gibi zararları da vardır. Nette biraz arama yapmak yeterli. Terletecek kadar acının yararından çok zararının olacağı kanısındayım. Yanlız kararında acının metabolizmayı hızlandırdığını okumuştum; fakat sürekli bir hızlanma değil sanırım. Geçici bir etki.
wasabi denilen bir hardal türü varmış ve sushinin yanında kullanılıyormuş. Bunuda denemek istiyorum. İnsanı sinüslerine kadar terletiyor ve birde üstüne termojenik olarak ısıyı arttırıyor. Faydası olabilirmi ? Siyah hardal, wasabi ve Caspaicin içeren kırmızı biber.