Hangisi daha güçlü yumruk atar ?

Hangisi daha güçlü ve hızlı yumruk atar ?

• Bench press yapan !

Votes: 300 40,8%
  • şınav çeken !

Votes: 435 59,2%

• Total voters
    735
Arkadaslar sizce bu iki hareketi yapan iki kişi düşünün.İkiside aynı şeklilde yumruk atıyor.Aynı kilo aynı boy her şey eşit sizce hangisi daha güçlü ve hızlı yumruk atar ?

hocam bench pres yapan kişi var bench pres yapan kişi var. bench yapan bir adam ilk şınav çekişte90 nı geçiyor başka bir tanesi 2 tane çekemiyor. ilk dediğim adam 110kg ikinci 65 kg.
ben burada bir boksör gibi yumruk çalışan yoksa ikiside yumruk atmaı bilmiyorsa.
kendi vucut ağırlığının enaz %130 inden fazla ağırlıkla çalışan kişi diyeceğim(oranı sorgulamayın kendimden örnek verdim)

Son düzenleme:
Bir kere hiçbiri işe yaramaz...İyi yumruk omuzdan çıkar...Ne alaka bunlarla...Ayrıca yumruk için sağlam bilek gerekir...Yanlış bir anket...

bir şey daha söylemek istiyorum. tabi 150 kg bench pres yapan birinin omuzları ve bileği yeterince sağlamdır.

Isterse 500 kg ile bench yapsin, bilegi istedigi kadar saglam olsun, yanlis atilan bir yumrukta bilegini kirabilir, omzunu cikartabilir. Ayrica bir yumruk bacaklardan baslar, bel, omuzu takip ettikten sonra kolda son bulur. Yani vucudunu dogru kullanan biri ufak tefekde olsa, senin gibi bench yapmasada senin ayaklarini yerden kesebilir bir yumrukla.

Ayrica bu sorulari soran arkadaslarin yaş ortalamasi 15-16 olsa gerek.

bence sormana gerek yoktu kendin deneyebilirsin bence. ilk önce 1 ay bench press yaparsın sonra kendi suratına güzelce bir vurursun. sonra 1 ay şınav çekersin sonra yine kendi suratına indirirsin 1 tane. sonra karşılaştırırsın ve bu kadar bilimsel bir sorunun cevabını ögrenmiş olursun. :)

açmayın artık böyle anketler yahuu

bence sormana gerek yoktu kendin deneyebilirsin bence. ilk önce 1 ay bench press yaparsın sonra kendi suratına güzelce bir vurursun. sonra 1 ay şınav çekersin sonra yine kendi suratına indirirsin 1 tane. sonra karşılaştırırsın ve bu kadar bilimsel bir sorunun cevabını ögrenmiş olursun. :)

açmayın artık böyle anketler yahuu
:) çok güzel bi yöntem ama arada benchten sora 1-2 hafta ara verki vücut kazandığı gücü kaybetsin öle şınava başla.:)

abicim bunlar boş işler bırakın bunları n güzel site açmış arkadaşlarımız ne öğrenirseniz kardır bırakın bu boş işlerii site içi arama yapın öğrenin

yumruk gücü ve hızı şınav la ve bench pressle açıkçası pek de alakası yoktur...yumruk gücü ve hızı yine yumruk atarak yumruk çalışarak artar,geçin hergün kum torbasının karşınına çalışın hergün, 1 ay sonra bakın yumruğunuz nasıl kuvvetlenmiş...nerden mi biliyorum bende yapıyorum, işe de yarıyor hani...

iyi yumruk omuzdan çıkar zaten

İyi bir yumruk vuruş şeklimize bağlıdır.
Dogru yerden güç alarak ve vücut agırlıgı ile vuranlar gerçekten etkili vurabilir.
Ben 2 sene prof olarak boks yaptım.Bakmayın öyle kaslı heriflere.Refleks sıfır olduktan sonra bir işe yaramaz :)

Güçlü atılan yumruktan ziyade önemli olan çeneye oturan yumruktur.
Alnıma gelen yada iskiv yapıp eğildiğimde boşa giden yumruğu atan kişi öyle bir dengesini kaybederki ilk yediği yumrukla epey bir sarsılır ve toparlaması zor olur.

ben çinli şifular gibi ayagından kuvvet alıp o kuvveti önce bele ordan omuza ordan bilege ordan yumruga aktarmak :) gibi felsefik konusmalara girmeyecegim.. iyi bir yumruk atmak istiyorsan kanattan omuzdan başla yumruguna kadar her tarafı iyi gelıştirmen gerekir ha geliştirirsen iyi yumruk atarmısın? sadece geliştirmen yetmez hız kazanman lazım bunun icin de bol bol yumruk egzersizi yapmak lazım ama dikkat et bilegini kırma yavastan basla... bazıları gibi sargı sar demeyecegim cunku sardıgın sargı el bilegine gelen darbeyi azaltır bu yuzden kırık olmaz ama el bilegine şiddet tam olarak gelmediginden tam bir gelişme kaydedemezsin.. bu yuzden sargı sarma ama yavastan basla hız antremanlarına...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:18 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:12 ----------

bir de true legend filminden bi dörtlük söyleyeyim :) iyi yumruk karsılanamayan yumruktur.. bu yuzden sadece güc yetmeyecegi gibi sadece reflekste yetmez... wing chun sporuna bak eminim cok begeneceksin

Back
Yukarı