Hamsi Haşlama

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Azi tarafından 21 Kasım 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 12 üye.
  1. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.003
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Artık günlük protein ihtiyacımı karşılamak için,haşlama tavuktan haşlama hamsiye yönelmek istiyorum.Arkadaşlar balık yedikten sonra susama hissi oluşuyor.Balık vücutta su tutar mı?Her gün 750 grm hamsi tüketmeyi düşünüyorum.
     
  2. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    hamısyı haslamak yerıne elektrıklı grıllde yapsan daha lezzetlı olur bence
     
    Azi bunu beğendi.
  3. MesutG
    Offline

    MesutG Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2010
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kocaeli
    balık yenebilir ama haşlamak ? duydugumda bile tiksindim daha alternatif yollar bul, fırın gibi mesala ...
     
    Azi bunu beğendi.
  4. zrb20
    Offline

    zrb20 Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    176
    Beğenileri:
    219
    Ödül Puanları:
    53
    aliminyum folyeye sar veya fırın poşetlerine daha lezzetliolur.

    yada kılçığını sıyır soğanlı sote vs. yapabilirsin haşlamadan daha iyi görünür.
     
    Azi bunu beğendi.
  5. voltaj
    Offline

    voltaj Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    933
    Beğenileri:
    258
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    Ankara
    konu yanlış yerdemi yoksa bana mı öle geldi? balık haşlama derken bugulamadan mı bahsediyorsun?

    baklıkların her birini tek tek asma yaprağına sar sonra ızgara da pişir. hem çok lezzetli olur hemde yağsız olur. ;) malum hamsi istavrit ve sardalya ufak balıklar olmasına rağmen haddiden fazla yağlı balıklardır.
     
    Azi bunu beğendi.
  6. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.003
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Pişirme yöntemleri için verdiğiniz önerilere teşekkür ederim ama tam sorumun cevabını alamadım.Balık yedikten sonra çok su tüketmeye başlıyorum.Vücudum su tutar mı.7/24 hamsi tüketmeyi düşünüyorum.

    Saygılarımla
     
  7. voltaj
    Offline

    voltaj Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    933
    Beğenileri:
    258
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    Ankara
    7/24 hamsi mi :S gerek yok ki zaten su tutmaz vücut öle. 7/24 hamsi yemek için vereceğin paraya gidip creatin monohydrat al hem su tutar hemde ağır antreman çıkarabilmeni sağlar.

    ayrıca şu var su tuttuğunda hacimli gözüküceksin ama su tutmasını bıraktığın zaman ölçün düşecek ozman da psikolojik olarak çöküceksin
     
    Azi bunu beğendi.
  8. pozitronn
    Offline

    pozitronn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2011
    Mesajlar:
    707
    Beğenileri:
    1.739
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    inşaat mühendisi
    Yer:
    Adana
    alüminyum folyoda yemek pişirmek sağlıklı değil.Çünkü ısı nedeniyle alüminyum folyodaki ağır metaller yiyeceğinize karışıyor.En mantıklısı ızgara gibi görünüyor.Hem yağsız hem pratik.

    vücudun su tutsa ne olacak 1 ay sonra yarışman falan mı var definasyona mı girmen lazım? Balık ve su tutumu arasında bi ilişki olduğunu sanmıyorum.
     
    zrb20 ve Azi bunu beğendi.
  9. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.003
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Hamsinin kilosu 2 TL ucuz protein kaynağı diye aldım 5 kilo,buzluğa attım :)
    Normal kilo almak istiyorum,vücudumun su tutmamasını istiyorum :)

    Ben normal kilo almaya çalışıyorum.Kış gereği bir kaç ay bulk takılacağım(ilk bulk olma maceram :) ) Su ile kilo almak istemiyorum.Eğer vücudum su tutacaksa tavuğa döneceğim :)
     
  10. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Ben genelde hangi et türünü tüketirsem tüketiyim susama oluyor. Ama fazla su tüketmekle vucudun su tutacağını sanmıyorum.
     
    Big_Hammer, Pappy ve Azi bunu beğendi.
  11. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.003
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Bu gün balığımı bitirdikten 2.5 saat sonra antrenman yapmaya gittim.Her nefes alışverişimde balığın tadı ağzımdaydı.Performansımı da etkiledi,karnımda hafif şişkinlikte yaptı.Balığı bir daha antrenman öncesi tüketmeyeceğim.
     
  12. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    balığın sindirimi yavaştır bendede aynısı oluyor, idmandan sonrası ideal
     
    Azi bunu beğendi.
  13. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    balık ürünleri tüketirken göz önüne alınması gereken önemli bir konu:

    " ağır metaller ve kirlenme" ...((

    özellikle "karadeniz " gibi kirli bir denizin ürünlerini "her gün yenmesi " ne kadar doğru?!...(

    ancak, arada sırada yenmesi "kümülatif birikim etkisini" pek ön plana çıkarmaz..

    ancak , hergün vb ?!...üzerinde bayağı düşünmen gerekir?!...((
     
    Azi bunu beğendi.
  14. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.003
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    evet ağır metaller konusunu araştırdım,hayatımı kurtardınız :):) Bende balık tüketimini günlük değil de haftalık 750 grm şeklinde alacağım.
     
  15. kemaldonado
    Offline

    kemaldonado Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2010
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    38
    eger denizdeki kirliliğe dayanarak balığı az tüketin diyorsanız dünyada hicbir gıdayı tüketmemeniz gerekiyor.hepsi saglıgı hice sayan unsurlar var bunlardan en bilineni de gdo.yediğimiz tavuk hormonlar sayesinde hızlıca yetiştirilip kesiliyor.yumurta desen o tavugun yumurtası o da hormonlu.bence balık en gönül rahatlıgıyla tüketilecek bir protein kaynagıdır.
     
    Azi bunu beğendi.
  16. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    tamam da tavukta cıva yok kımse tavuk yıyerek cıva bırıkmesı sonucu hasta olup hayatı tehlıkye gırmez cunku tavuk etı asla cıva zehırlenmesıne yol acmaz ama balık acabılır
     
    Azi bunu beğendi.
  17. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    civa yanılmıyorsam konserve balıklarda sorun yaratıyor.taze balıkta daha sık tüketim yapılabilir diye biliyorum (emin değilim araştırmak lazım).geçtiğimiz pazar izmir kipada hamsinin kilosu 2tl idi.
    tavuklara ise güvenemiyorum.çiftliklerde civcivler 15 günde tavuklaşıyor.besin değerinden geçtim içinde bilmediğimiz neler barınıyor acaba.
     
    Danny Boy ve Azi bunu beğendi.
  18. pozitronn
    Offline

    pozitronn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2011
    Mesajlar:
    707
    Beğenileri:
    1.739
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    inşaat mühendisi
    Yer:
    Adana
    sen şanslısın tabi yeşillikte ağır metal birikmesi olmuyor ne de olsa :D
     
    Azi bunu beğendi.
  19. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    yeşillikleri iyi yıkamazsa bağırsak kurdu kapabilir. :D
     
    Azi bunu beğendi.
  20. zrb20
    Offline

    zrb20 Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    176
    Beğenileri:
    219
    Ödül Puanları:
    53

    yeşilliklerde yani hayvansal olmayan ürünlerdede ağır metal birikmi olabilir.Sağlıklı yaşam için sebze ve meyveler fevkalade önemlidir. Sebze ve meyvelerin kalitesini, toprağın, kullanılan gübrenin ve sulama suyunun kalitesine bağlıdır. Dolayısıyla sebze ve meyve bahçeleri temiz su ile sulanmalıdır. Bahçe sahibi çiftçiler ürün kalitesine ve insan sağlığına önem veriyorsa sulamada kullandıkları suların temiz olup olmadığına dikkat etmelidirler. Ağır metal içeren endüstriyel atık sularla kirlenmiş suların sulama amacı ile kullanılması; sebze ve meyvelerde ağır metal birikmesine, toksik etkilere ve sağlık risklerine neden olabilir. Toprakta ve sulama suyunda sınır değerlerinin üzerinde bulunan ağır metaller direkt olarak sebze ve meyveleri olumsuz olarak etkiler.
    kesin hatırlamıyorum ama balıkesir veya bursada şehir kanalizasyonundan sebze bhaçelrinde sulama denemesi yapılmış 70lerde sanırım.. sebzelerden insanlara sarlık vb. hastalıklar bulaşmaya başlamış( iyi yıkanmadan yendiği içindir.) ayrıca sebzelere bulaşık sularından ve diğer temizlik yapılan sulardan ağır metal(arsenik,kadminyum,krom,bakır,kurşun,nikel,çinko vb) kalıntıları görülmüştür.
     

Sayfayı Paylaş