Hamdullah'in Olympia'ya girmek gibi bir ideali yok yazmis bir arkadas, bu yastan sonra yok elbette, ama gecmiste, 1993 senesinde, orta siklette, IFBB Amatör Dünya Şampiyonu olduğu sene, Mr. Olympia'ya girdi ve 80-79-79 alarak, Mike Matarazzo ve başka bir kaç vücutçuyu geride birakti (iki puanla bile olsa)
Dergilerde, definisyonuyla ilgili çok olumlu eleştiriler çıkmıştı.
Mesela çok komik bir eleştiri hala aklımda.
Hamdullah, o derece parçlanmış ki(ripped) Andreas Münzer yanında donut krizinden çıkmış John Candy gibi kalıyor. (John Candy, sevimli obez komedyendi,hatırlamayanlar için)
Bu arada, kulaktan dolma olmakla birlikte,onu tanımış olan bir çok insandan maalesef Hamdullah Aykutluğ'un çok agresif, yanına yaklaşılmaz bir insan olduğunu duydum.
Aklıma efendiliği ile meşhur Ahmet Enünlü geldi, kendisini tanıma şansına erişememiş olmakla birlikte, tam bir eski İstanbul beyefendisi olduğunu, Şampiyon isimli spor salonuna gelen misafirleriyle yakından ilgilendiğini duydum.
Beni çok üzen bir nokta, net ortamında doğru düzgün pek fazla resminin olmaması Ahmen Abimizin.
Kendisi daha 1969 yılında henüz 21 yaşındayken uluslararası arenaya çıkarak başarıdan başarıya koşmuş, Lou Ferrigno'yla, Franco Colombu, Albert Beckles'la, Serget Nubret'le aynı podyumu paylaşmış, inanılmaz bir yetenek.
Onu ziyaret ederek, resimlerini derlemeyi ve burada bir başlık altında sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.
Hamdullah'ın başarıları büyüktür ama bence en büyük Ahmet Enünlü'dür...
Genişletmek için tıkla...