Haşlanmış Tavuk Nasıl Lezzetlendirilir

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve FatihAYYILDIZ tarafından 5 Haziran 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 13 üye.
  1. FatihAYYILDIZ
    Offline

    FatihAYYILDIZ Üye

    Katılım:
    31 Mart 2011
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Herkes haşlanmış tavuk yemekten bıkmıştır.Izgara yapmayada ortam müsait olmayabilir.Ben de 7 aydır haşlanmış tavuk yemekten bıktım.Kavurmasını yapıncada protein kaybediyor yüksek ateşe maruz kaldığı için.Ama ben ufak bi lezzetlendirme yapıyorum.Deneyip görebilirsiniz.

    Günde ortalama 1 kilo tavuk yediğim için sabah kahvaltısından sonra 1 kilo tavuğumu 15 dakika haşlıyorum.Tam pişmiş ama sert oluyor.İşime geliyor.Sonra parçalamadan ayırmaya çalışıyorum.4-5 öğüne bölüp part part ayırıyorum.Yiyeceğim zaman illa ki soğuk oluyor.Hemde lezzetsiz.

    Benim tarifim şöyle;

    Tava dibine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağını döküyorum.Onu iyice yediriyorum.Maksat tavaya yapışmasın.Sonra ayırdığım tavuğu küp küp kesiyorum.Zaten haşlanmış olduğu için hafiften dağılır.Sorun etmeyin.Hafif yağladığım tavanın içine atıyorum.Altını yakıyorum ocağın.İçine pul biber, tuz ve kimyon atıyorum.Yaklaşık 1-1.5 dakika pişiriyorum.Fazla ateşe maruz kalmadığı için proteinleri ölmüyor.Zaten et pişmiş olduğu için sadece ısıtmak ve baharatları yedirmek yeterli olacaktır.Haşlanmış tavuğa göre 1000 kat iyi geliyor.Lapa pilavla bile yeniliyor.Antreman olmadığı zamanlar içine yarım diş rendelenmiş sarımsakta atıyorum.O size kalmış.Baharat zevkinize göre deneyin görün.
     
  2. TheBlack_D-D_
    Offline

    TheBlack_D-D_ Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2011
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sochi
    Tam da aradığım şeydi diyebilirim. Sürekli haşlanmış tavuk yemekten gına gelmişti hayattan soğutmuştu beni bu tavuk artık :D Tam da böyle bir şey arıyordum. Kızartma vs olmadan. Teşekkürler
     
  3. Suarez
    Offline

    Suarez Üye

    Katılım:
    1 Nisan 2012
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    SİGORTACI
    Yer:
    İstanbul
    sadece kekik ve pul biber ekleyıp ısıttım gayet güzel oldu
     
  4. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    53
    kavurunca protein ölmez bu kadar da yapmayın yahu...
     
    2157 bunu beğendi.
  5. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.223
    Beğenileri:
    665
    Ödül Puanları:
    123
    Izgara yapamıyorum müsait olmuyor ortam demişsin

    Daha sonra tavuk haşlayıp bildiğin yine ızgarada pişirme tarifi vermişsin.

    Bu kadar uzun yönteme başvurmak yerine tavuğu direk tavaya at baharatları ekle farkı olmayacaktır.
     
    WadeFB ve 2157 bunu beğendi.
  6. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    tavuk göğsünü flato şeklinde ince ince kes yaprak gibi
    bir tavaya yerleştir
    tavukların boyunu aşmayacakkadar su ve çay kaşığı zeytinyağı koy çok az da tuz isteeğe göre baharat(ben koymuyorum)
    kapağını kapat
    2 üç kere kızaranakadar çevir
    süper bir tat veriyor
     
    wafwaf bunu beğendi.
  7. fpacham
    Offline

    fpacham Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    hahaaha abi nasıl bi mantıktır ilk işlemi yapmadan yıne aynı lezzete ulasabılırsın zatenn ! :D
     
  8. Suarez
    Offline

    Suarez Üye

    Katılım:
    1 Nisan 2012
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    SİGORTACI
    Yer:
    İstanbul
    tatlı biber,domates,soğan,nane,pul biber,kekik ve haslanmıs tavugu tavaya koyup bıraz kavurdum böylede güzel oldu isteğe baglı mantarda koyulabılır .bench_O
     

    Ekli Dosyalar:

  9. geceyar20
    Offline

    geceyar20 Üye

    Katılım:
    15 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    141
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    P90x Koç'u
    Yer:
    Denizli
    Bende tavuk göğsünü mutfak makasıyla kesip küp küp bir kapta yıkayıp sonra güzelce yağsız dibinde kalan suyu ile baharat karışımı ile terbiye yapıyorum sonra teflon tavanın aldığı kadar koyuyorum sonra tupperwarelere gram gram ayırıp 7 güne yiyorum 1 kg tavuk göğsünü yanına haşlanmış bulgur,pirinç makarna çokda iyi oluyor
     
  10. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    7 günde bozulabilir tavuk dikkat et
     
  11. FatihAYYILDIZ
    Offline

    FatihAYYILDIZ Üye

    Katılım:
    31 Mart 2011
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Bazı arkadaşlar demiş.Aynı şeyi haşlamadan yaparsın diye.Fakat haşlama ile kızartma arasında protein kayboluyor.Herkes kızartma yapabilir.Çok az bi yağla tavaya yapışır.Tavuk dağılır.Yüksek ateşe direkt temasta bi çok besin değerini kaybeder.Bunu araştırın bi derim.Ben artık böyle yiyorum.İsterseniz normal yeşil biberi kavurun.Sonra tavukları atın.Yine güzel bi lezzet çıkıyor.Ama tavuklar en son.Sadece sos üstüne yesin.2 dakika ateşte bekletmekle 20 dakika kavurmak arasında dünya kadar fark var.
     
  12. geceyar20
    Offline

    geceyar20 Üye

    Katılım:
    15 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    141
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    P90x Koç'u
    Yer:
    Denizli
    Tupperware lere koyduğum için pek sanmıyorum bozulacağını kokma vs gibi şeyler olmadı daha 2 tanesi buzdolabında duruyor :)
     
  13. mecnun12
    Offline

    mecnun12 Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2012
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    38
    bende sana 1 tarif vereyim yağsız

    1 gece önceden tavuğu süt ile terbiyele baharatını felan koy sonra tavaya koy pişir ( yağ koymaya gerek olmuyor böyle tavaya )
     
  14. captain24
    Offline

    captain24 Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2013
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben spora ilk başladığımdan beri bu şekilde tüketiyorum tavuğu . 15 dk. haşlayıp sonra tavada az zeytinyağı , pul biber ve kekik ile 3-4 dk. aromalandırıyorum gayet lezzetli olur .
     
  15. ozimen
    Offline

    ozimen Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2013
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Arkadaşlar birşey sorabilir miyim, tavuk göğsünü kemiksiz fileto şeklinde alıp yemek mi daha iyi yoksa kemikli olarak alıp yemek mi? Siz hangi şekilde alıyorsunuz?

    Ben kemiklisinden yani bütün göğüs kısmı olarak alıyorum, üzerinden derisini çıkarıp haşlıyorum. Bu şekilde daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim neticede kemiğinde tadı geçiyor.

    İkinci soru, tavuk suyunu ne yapıyorsunuz haşladıktan sonra?
     
  16. onurdk
    Offline

    onurdk Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    ben knorr un karisik baharatlarindan kullaniyorum, kalorisinin cok oldugunu dusunmuyorum fakat tuz fazla oluyor, ama tadini cok guzel yapiyor ;)
     

Sayfayı Paylaş