Vesveseler çöküyor bazan üzerime hani derlerya kardeşler kuruntu diye aynen öyle işte biliyorum aslında düşündğüm gibi durumların olmayacağını ama yinede vesveseye kapılmaktan kendimi alamadığım zamanlar oluyor işte o zamanlarda da eski halimi özlüyorum hani neşeli olursunuz ya rahat hani huzurlu. Önemli dönemeçler oluyor hayatlarımızda bu gibi zamanlarda daha fazla oluyor insanın kafasında olumsuz düşünce miktarı acaba şundan şu olur mu, acaba bundan bu çıkar mı aslında olmayacağını, çıkmayacağını biliyorum ama ara sırada olsa insan hüzünleniyor endişeleniyor. umarım hepiniz için hayat her zaman tatlı yüzünü gösterir yaptığınız ne varsa sizi mutlu eden yada mutlulğa götürecek olan şeylerdir inşallah. huzurlu, mutlu,rahat,sevgi dolu günler diliyorum hepinize.
aynı şey benımde basımda var ama bı sure sonra alısıyorsunuz. bu dunyada ne yaparsanız yapın dusunmenız gereken tek sey su eger kendınızı rahatlatmak ıstıyorsanız.
o kadar olumsuz sey dusunuyorsunu vesvese yapıyorsunuz su olurmu bu olurmu dıye?
peki sizin düşüncelerinize goremı hayat ılerlıyor yoksa kadere goremı ? siz su olur dıye dusundugunuzde o oluyormu ? tabıkıde hayır. şu olurmu bu olurmu dıye dusunmek faydasız. zamana bırakmak zorundasınız.
ha tabıkı sız bunu zaten bılıyorsunuz ama beynınıze soz gecıremıyorsunuz. gecırebılsenız zaten vesvese yapmassınız. beyıne soz gecırme olayını ben bir türlü çözemedım yanı vesveselerım hala devam edıyor her gece yatarken yok suna bişey olurmu ona bısey olursa ben ne yaparım bn sunu yaparsam su nasıl olur tarzında milyonlarca fikir aklımı beynımı yiyip bitiriyor. ama yanımda yatan eşim ise mışıl mışıl uyuyabılıyor

her ınsanda yok yanı bu olay. biraz hayatı ciddiye almamak gerekıyor bence
kesinlıkle hayatı cok cıddıye almamak gerekıyor. bu hayatta ne eşiniz ne aılenız ne baska bırı bu hayatta kım sıze ne emek verırse versın ne kadar ugrasırsa ugrassın. unutmayınki bu hayatta teksiniz. ( beyin anlamında dusunce anlamında) elbettekı aılenız esınız arkadaslarınız herkes sızın yanınızda olacaktır. ama her koyun kendı bacagından asılır!
içinizde birazda olsa dini ınanclarınız varsa eger bu dunyaya gelme amacınızı unutmayın. ister müslüman ister hristiyan ister yahudi ister ateist ister .... vs vs vs olun bu dunyaya gelme amacınız kendınizsiniz. kendinizi düşüneceksiniz. Allah size akıl verir bunu kullanmak size aittir. buna kımse karısamaz.
kısacası şudur ; insan ne yaparsa kendıne yapar baskasına degıl. bu hayatın bir baslangıcı varsa birde sonu var bunu unutmayın.
ve en önemlisi : HAYATTA NE OLURSA OLSUN BAKIN NE OLURSA OLSUN AKLINIZA GELEBILECEK NE OLURSA OLSUN SİZ KENDİNİZDEN SORUMLUSUNUZ BU HAYATTA SİZİ ETKİLEYECEK HİÇ BİR ŞEYE İZİN VERMEYİN. ŞU ÖLÜMLÜ HAYATTA AİLENİZİ KENDİNİZİ MUTLU EDIN GERİSİ BOŞ. HÜZÜNLENMEK ANLAMSIZ AGLAMAK ANLAMSIZ HİÇ BİR ŞEY GERİ GELMEZ HİÇ BİR ZAMAN GERİ ALINAMAZ.
bende yazdım baya bi

soruya gelelım. hüzünlü yada sıkıntılı oldugumda genelde o sıkıntının ustune gıtme gıbı bı pıs huyum var buda kotu sonuclanıyor. artık bunu yapmamak ıcın kendımı frenlemeye çalısıyorum.