gluten

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve The Only Wolf tarafından 8 Haziran 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. The Only Wolf
    Offline

    The Only Wolf Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Öncelik arkadaşlar hepinize merhaba

    Öncelikle bundan 4 ay önce bu sporu yaptım geçirdiğim ince bağırsak hastalığı sonucu bırakmak zorunda kaldım buyuk ihtimal genetik hastalık olan çölyak hastası olduğum yapılan tetkikler sonucu ortaya çıktı. hastalık yuzunden gelişim bozukluğu yaşamışım şuan kilom 47 normalde 54 idim ama hastalık bu duruma düşürdü ben tekrardan bu sporu yapmak ve 61 62 kılo civarına çıkmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim hastalğımın sonucu olarak bana bir madde ömür boyu yasaklandı bu madde arpa yulaf ve buğday da bulunan gluten adlı protein benim öğrenmek istediğim protein tozlarında
    bu madde bulunur mu ve bu sporu yaparken almam gereken bazı gıdaları alamayacağım örnek makarna tarzı yiyecekler bunun alternatifleri hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim

    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
     
  2. The Only Wolf
    Offline

    The Only Wolf Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    anlamadığım bir nokta burda gerçekten bu işi bilen insanlar varken neden benim yazdığıma cevap verilmedi hemen hemen hergun bakıyorum cevap yazılmış mı diye ?? sonuçda forumların kullanım amacı belli bilgi paylaşımı dimi
     
  3. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yazdığın mesaj bilen biri tarafından görülmemiş olabilir. Herkes gluten ne bilmiyor. Benim de bilgim kısıtlı ama bazı supplementlarda gluten free diye yazar. Onları araştırıp alacaksın. Protein tozlarında bildiğim kadarıyla gluten yok. Ama bitkisel kaynakların da devreye girdiği gainer benzeri ürünlerde olabilir. Onları araştırmadan alma.
     
  4. The Only Wolf
    Offline

    The Only Wolf Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkürler kardes

    sonuçta benim derdim vucut felan değil sadece ideal kıloma ulaşmak buda spor yapmadan zor zaten bu saatten sonra kendimi riske atamam thums:

    (edit : diez) kişilere nickleriyle hitap edelim.Forum Kurallarını okuyalım..
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Temmuz 2007
  5. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Glüten nedir?

    Glüten, özellikle buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf olmak üzere diğer hububat tahılları ile de yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllar da glüten içerirler.
    Glüten, hamurun güçlü yapısından sorumlu, buğdayda bulunan proteindir. Glüten proteinleri, ekmek yapımı esnasında oluşan ağsı yapıdan sorumludur. Yükselme devresinde oluşan bu yapı çok önemlidir, glütensiz istenilen yapı oluşamaz ve ekmek mayalanamaz.
    Glüten, birçok insan için mide-bağırsak kanalı yoluyla kolaylıkla sindirilebilen normal bir proteindir. Fakat bazı kişiler glüteni sindiremez. Bu kişiler çölyak hastalığı olarak adlandırılan glüten intolerantlardır.
    Glüten bir seri farklı proteinin karışımıdır ve iki grupta sınıflandırılır bunlar, Prolaminler ve Glutelinlerdir. Başlıca prolamin proteini olan Gliadin, çölyak hastalığı veya gluten intoleransında başlıca problemdir, gliadin antikorları bu hastalıkla alakalı olan bağışıklık komplekslerinde bulunmaktadır.
    Çölyak hastalığına sahip kişiler glüten içeren gıda yediklerinde, bağışıklık sistemleri ince bağırsağa zarar vererek karşılık verir. Belirli bir biçimde, ince bağırsak zarında bulunan, villi olarak adlandırılan, küçük parmak benzeri çıkıntılar kaybolur. Besin öğeleri gıdalardan bu villi sayesinde kan dolaşımına emilirler. Villi olmaksızın, kişi kötü beslenmiş olur--yediği gıdanın miktarıyla alakasız olarak.
    Çünkü vücudun kendi bağışıklık sistemi hasara neden olur, çölyak hastalığı otoimmün bozukluk olarak kabul edilir. Bununla beraber, absorbsiyon bozukluğu olarak da sınıflandırılır çünkü besin elementleri absorblanamamaktadır. Çölyak hastalığı, ayrıca çölyak psiloz, tropikal olmayan psiloz ve glüten-duyarlı enteropati olarak da bilinmektedir.
    Çölyak hastalığı ailelerde gözlenen genetik bir hastalıktır. Bazen hastalık, ameliyattan, hamilelikten, doğumdan, viral enfeksiyondan veya ciddi duygusal streslerden sonra ilk kez tetiklenir veya aktif hale gelir.

    [ http://www.food-info.net/tr/qa/qa-wi4.htm ]
     

Sayfayı Paylaş