Glutamine Nedir?

Konusu 'Supplementler' forumundadır ve Despo tarafından 1 Şubat 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 87 üye.
  1. B3RkOvi
    Offline

    B3RkOvi Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2006
    Mesajlar:
    480
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Tek başına kullanıldığı zaman bi işe yaramadığı söyleniyor doğru mu ?

    Birde kasları şişirir değil mi gelişmesini sağlar yani ?
     
  2. ARSON
    Offline

    ARSON Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2005
    Mesajlar:
    461
    Beğenileri:
    1.618
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    V.G.F. 1.Kademe Antrenör
    Yer:
    MERSİN

    80 kg altındaysan antrenman sonrası ve yatarken 5 er gram al.
    hiç bir ürün tek başına pek fazla işe yaramıyor yanında en azından whey almak gerekir. işe yarar yaramasınada mucize beklememelisin. Şişirmeye gelince çok sıkı bir antreman yapman lazım ki vücut o glutamini kullansın. Protein sentezi için kullanıldığından iyi beslenirsen etkisini göreceksindir. Kas yıkımını önlediğide bilinir.
     
    markus91, Body06, Steve ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. kurar
    Offline

    kurar Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2005
    Mesajlar:
    89
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    satış/pazarlama
  4. onkirk
    Offline

    onkirk Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2005
    Mesajlar:
    156
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    ?

    besin kaynakları:
    fasülye, bira mayası, esmer prinç kepeği süt ürünleri, yumurta, balık baklagiller, kabuklu kuruyemişler, deniz ürünleri, soya, kesilmiş sütün suyu, tam buğday, pancar...

    http://www.besinler.com/
     
  5. B3RkOvi
    Offline

    B3RkOvi Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2006
    Mesajlar:
    480
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Glutaminde bir sey dikkatimi cekti..

    Hucre ici su tutumu ??
    Nedir bu hucre ici su tutumu iyi birseymidir.Kaslari sisirir mi ?
     
  6. spormen
    Offline

    spormen Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2006
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest çok serbest
    Yer:
    antalya
    arkadaşlar tek başına gulitamin bir sonuç verirmi malum bütçe işte o yüzden merak etim
     
  7. norveclimusa
    Offline

    norveclimusa Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2007
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ARGE
    Yer:
    NORVEÇ
    Elimde Arkadaştan zapteddiğim bir glutamine var ancak süresinin dolmasına 2 ay var ve glutamini açınca içinde top top olduğunu görüyorum.Bu normalmidir yoksa rutubetli yerde kalıp bozulmuş olabilirmi??Ayrıca tadıda iğrenç,yani proteinle karıştırınca kusasım geliyo,o derece ...:D
    Bu normalmidir acep?
     
  8. eagle-x
    Offline

    eagle-x Üye

    Katılım:
    25 Mart 2006
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    prodüksiyon
    Yer:
    istanbul
    benimde creatin aynı şekli almış, ne zmndır kullanmıyordum, hiç riske girmiyim dedim attım gitti .
    bi arada L karnetin hap rutubetlenmiş bozulmuştu, acıp kullanmamıştım, onuda aldığım eczaneye götürdüm son kullanma tarihine daha zaman olduğu için değiştirdiler.
     
  9. Screechscream
    Offline

    Screechscream Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaslar universal glutamine powder i ben antremandan bir saat once 1 cay kasıgı we gece yatarken 1 cay kasıgı olarak kullanıyorum.Bu kullanımı degistirip antremandan sonraya almalımıyım.??? Diger bir sorum da urune 4 mu yoksa 6 hafta sonramı ara vermeliyim.??
     
  10. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    idman sonrasida cok onemli,idman sonrasi 1 olcek daha ic veya idman oncesini,idman sonrasina kaydir.
     
    Serratus ve diego7 bunu beğendi.
  11. eLiasGR
    Offline

    eLiasGR Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    oncelikle selamlar,

    araniza yeni katildim. yaklasik 4-5 senedir bu sporu ara ara yapıyorum. duzenli devam etmedigim icin cok ilerleme kaydetmedim. boyum uzun ve vucud yapım ince oldugu icin sanirim zor gelisiyorum. 1.90 boy ve 80 kiloya sahibim, yasım 26.

    son 1 sene yine ara vererek de olsa sporu yapıyorum ancak son 3 ay gayet duzenli devam ediyorum diyebilirim. 2 haftalık bir tatil arasından sonra 1 haftadır tekrar calısmalara basladım.

    son 1 senedir antremanlardan sonra tek olcu whey kullandım. 3 hafta oncesine kadarda 1 ay boyunca antremandan once 5 gr creatine kullandım.

    forumu takip ettigim ve arastırdıgım kadarı ile protein tozu ile birlikte, glutamine ve creatine kullanımı cok olumlu etkiler yapmakta. creatine yukleme ve normal gunluk kullanımları ve bununla beraber glutamine kullanım zaman ve miktarları nasıl olmalıdır?

    benim okuduklarımdan cıkardıgım, creatine yuklemesi 5-6 gunluk surede gunde 4 kez 5 er gram sabah + antreamn oncesi + sonrası + yatarken, devamındaki 3-4 hafta boyunca sabah kalkınca ve ant. oncesi 5 er gram ve devamında 4 hafta ara olmak uzere 8 haftalık bir dongu seklinde.

    glutamine ise daha cok antreman sonrası ve gece yatarken gunde 10 gram. ve de antreman sonrası whey.

    birbaska sorumda creatine ve glutamine kullanımları antreman gunleri ve dinlenme gunleri olarak ayrılır ya da dozları degisir mi yoksa rutin bir sekilde hergun duzenli olarak alınır mı?

    son olarakda bb den siparis vermeyi dusunuyorum, hangi glutamine ve creatine leri onerebilirsiniz?

    cok tesekkur ediyorum.
     
    TuGhAn bunu beğendi.
  12. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Glutamine de cycle mantığı yok sürekli alabilirsin.
     
    yank01 ve sultanmehmed bunu beğendi.
  13. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay

    creatine'i sabah kalkınca değil antremandan yarım saat önce ve hemen sonra kullanman daha uygun.

    glutamini yatmadan önce her gün alabilirsin. Off günlerde antreman sonrası alman gerekeni, sabah alabilirsin.
    creatine'i ise antreman günleri alman yeterli.
     
    yank01, sultanmehmed ve burak9006 bunu beğendi.
  14. drahte1905
    Offline

    drahte1905 Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Optimum içindeki Clutamine yeni başlayan birisi için yeterli olurmu ?

    Optimum 100% Whey Protein
    Optimum Amino 2222 Softgels
    BSN NO-Xplode

    Boyle bır kur yaptım burada No-xplode i keratin için alıyorum oprimumdaki glutamine guveniyroum bu bakımından fakir kalmaz dimi ?

    Yoksa Glutamine alsakmı harici ?duh
     
  15. ugurguler
    Offline

    ugurguler Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadasın dediği gibi fazla keretiğin kullanırsan vucudun kendi üretimi durur 6 hafata kullan ilk hafta bir çay kasığı dolusu diğer haftalar yarım çay kasığı kullan sonra 6 hafta kullanma
     
  16. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    kaşık hesaplarını gözden geçirin..forumda var..ilk hafta 1 ve sonra yarım çay kaşığı yetersiz..
     
  17. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Ben de GNC'nin pro performance l-glutamine'ni kullaniyorum. Ustunde yazanlarin cevirisini kendim yapiyorum seri bir sekilde.

    Glutamine bagisiklik sistemine yakit olarak goreve yapar, anti-katabolik etki yaratir ve protein sentezinde gorev alir. Arastirmalar gostermistir ki yogun egzersiz kaslardaki glutamine miktarinin azalmasinave bu yuzden katabolik etkiye neden olur. Egsersizden sonra l-glutamine alimi glutamine depolarinin korunmasina yardim eder.

    Kullanimi: Supplement olarak, gunluk 2-4 kapsulu tercihen 2 kapsul egsersizden once 2 kapsul egsersizden sonra alinmalidir.

    Not: Kapsuller 1500mg lik yani egsersizden once 3 gr, egzersizden sonra 3 gr olarak alinmasini salik veriyorlar.

    Not 2: Bu soylemeler Food and Drug Administration ( FDA, amerikadaki bir enstitutu) tarafindan degerlendirilmemis. Yani saglik sektoru bunu net olarak kabul etmiyor yeterli veri olmadigi icin.

    Baska supplementalarin cevirisini de isterseniz yardimci olmaya calisirim.
     
    yank01, castorpollux ve diez bunu beğendi.
  18. antalya_07
    Offline

    antalya_07 Yeni Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesajlar:
    101
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    28
    arkadaşlar benimde merak etğim konu bu gulutamin neden üretiliyor nerden çıkarılıp toz haline getirliyior yani o toz neyden yaplıyor bilen varmı acaba şüpheli bir şey olup olmamasından dolayı aldım ama daha kulanamıyorum merak ediyorum bir türlü bir şey göremedim forumda konuda çok ama yardımcı olursanız sevinirim
     
    metin42 bunu beğendi.
  19. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Endustrideki genel uretim sekli l-glutamine sentezleyen bir bakterinden fermente etmek. Bakteriler yeteri kadar sentezledikten sonra l-glutamine'e ikinci asamaya geciliyor. Bu asamada once urun centrifuje edilip sonra filtreleniyor olu bakteri ve artik maddelerden ayirmak icin.

    Daha sonra kalan maddeye dikkat! Piyasadaki urunler bu noktada birbirinden ayriliyor. Urunu saflastirmak icin ne kadar uzun ve zahmetli bir prosedur uygulanirsa urunun safligi o kadar yuksek oluyor. Bu noktada urun ya direkt kristalize ediliyor (cozucuyu ucuruyorsun solusyondan, geriye toz kaliyor) ya da once chromotographic tekniklerle diger yan urunlerden iyice ayirip ( bu teknikler cesit cesit, hemen basit bir ornek vereyim. Urunu bir ozel bir cozucu ile karistirip gaz haline getiriyorsunuz. Agirligina gore gazlar ayni surede degisik mesafeler katediyorlar. Buna dayanarak istediginiz amino asiti diger urunlerden ayirmak mumkun cunku o amino asitin ucus suresi biliniyor) daha sonra yine kristalize ediyorsunuz.

    Butun makaleyi cevirmiyorum cok vakit alacagi icin. Baska sorulariniz olursa, ya da orjinal makalelere ulasmak isterseniz yardimci olurum.

    Not: Baska uretim teknikleri de oldugu soyleniyor makalede ama en yaygini buymus ucuz oldugu icin. Hayvan ya da bitkiden cikarmak amino asiti cok daha zahmetli ve pahali.

    Makaleyi ekliyorum.

    Glutamine Metabolism: Nutritional and Clinical Significance​
    Industrial Production of ​
    L-Glutamine1

    Isao Kusumoto​
    2

    Ajinomoto Co., Inc., Kawasaki, Japan​
    ABSTRACT The industrial production of ​
    L-glutamine (L-Gln) started with its fermentation in the late 1960s.
    Currently, it is manufactured for use as pharmaceuticals and health foods at the worldwide annual production of

    ;​
    2000 metric tons. To manufacture high quality L-Gln at a low cost, it is of prime importance to obtain a strain of
    microorganism with good production efficiency and minimum by-products. Furthermore, to obtain the final
    crystalline powder product, the efficient removal of impurities contained in the fermentation broth becomes
    paramount. Therefore, the industrial process is designed to take into account characteristics of the fermentation
    broth as well as chemical, physical and biological properties of
    L-Gln. Points that should be considered in the
    process design and typical industrial production of
    L-Gln are described in this report. J. Nutr. 131: 2552S–2555S,
    2001.
    KEY WORDS:
    c glutamine c amino acid c ion exchange resin c resin chromatography c crystallization

    c ​
    polymorphism

    The industrial production of amino acids is briefly reviewed
    before discussing the production technology of ​
    Lglutamine
    (
    L-Gln).3 Historically, the industrial production
    of amino acids started with the availability of monosodium
    glutamate (MSG) in 1909. MSG was discovered in 1908 by
    Dr. Kikunae Ikeda as a basic taste substance of kelp that is
    a traditional seasoning in Japan. Currently, MSG is used
    worldwide as a flavor enhancer. Originally, MSG was manufactured
    by extraction from acid hydrolysate of plant protein.
    Small-scale production of various amino acids followed
    but they were produced by the same extraction
    method used in MSG production. In the late 1950s, fermentation
    technology was established and used for the
    commercial production of MSG. This was the beginning of
    modern amino acid production. Since then, fermentation
    technologies for various amino acids have been established.
    Production of
    L-Gln by fermentation started in the late
    1960s.
    Current total annual worldwide consumption of amino
    acids is estimated to be over 2 million tons (Ajinomoto,
    estimate). The annual demand for amino acids as MSGbased
    flavor enhancers, and as feed additives comprised
    mainly of
    L-lysine hydrochloride, DL-methionine and Lthreonine,
    is estimated to be 1 million tons for each amino
    acid (Ajinomoto, estimate). The annual demand for amino
    acids used in pharmaceutical products mainly for intravenous
    and enteral nutrition is
    ;15,000 tons. The annual
    demand for
    L-Gln as a pharmaceutical ingredient, such as
    for the treatment of gastric ulcer, and as a health food
    ingredient is estimated to be
    ;2000 tons.

    General manufacturing process for amino acids​
    The manufacturing methods of amino acids are categorized
    as: ​
    1) extraction from hydrolysates of animal or plant
    protein,
    2) chemical synthesis, 3) fermentation, and 4)
    enzymic. Although
    DL-methionine for feed additives use
    and glycine, without an asymmetric carbon, are manufactured
    in a large scale by chemical synthesis, most amino

    1 ​
    Presented at the International Symposium on Glutamine, October 2–3,
    2000, Sonesta Beach, Bermuda. The symposium was sponsored by Ajinomoto
    USA, Inc. The proceedings are published as a supplement to
    The Journal of
    Nutrition
    . Editors for the symposium publication were Douglas W. Wilmore, the
    Department of Surgery, Brigham and Women’s Hospital, Harvard Medical School
    and John L. Rombeau, the Department of Surgery, the University of Pennsylvania
    School of Medicine.

    2 ​
    To whom correspondence should be addressed.
    E-mail: [email protected]

    3 ​
    Abbreviations used: L-Gln, L-glutamine; MSG, monosodium glutamate. FIGURE 1 Schematic of the fermentation process.

    0022-3166/01 $3.00 © 2001 American Society for Nutritional Sciences.​
    2552S​
    Downloaded from jn.nutrition.org by on January 9, 2008​
    acids are manufactured by fermentation and enzymic methods.
    Several amino acids including ​
    L-leucine, hydroxy Lproline,

    L​
    -tyrosine and L-cystine are still being manufactured
    by extraction in addition to fermentation and
    chemical synthesis.
    L-Gln is manufactured by several manufacturers
    throughout the world, all using fermentation.
    The manufacturing process of an amino acid by fermentation
    comprises fermentation, crude isolation and purification
    processes. In the fermentation process, the desired
    amino acid is specifically produced by the fermentation
    microorganism. In the crude isolation process, most impurities
    contained in the fermentation broth are removed by
    combining various technologies. Final purification is performed
    to ensure the required quality for the intended use.
    The final product is obtained as a crystalline powder. The
    product is released only after quality tests have verified that
    the product meets specific requirements, and the normal
    functioning of each process step has been verified. All
    manufacturing processes for the production of amino acids
    for medical use must comply with current good manufacturing
    practice requirements.
    As stated, most impurities are removed by the crude isolation
    process. The purification process is relatively simple and
    performed frequently. Careful performance of the fermentation
    and isolation processes, as well as the combination of
    these two processes, is critical to manufacture a high quality
    product with high productivity.

    Manufacturing method of ​
    L-Gln

    The following describes production of ​
    L-Gln by the fermentation
    process. It is essential to the outcome of the fermentation
    process to maintain a clean and sterile fermentation tank.
    Compared with wild-type strains,
    L-Gln-producing strains are
    weak and are compromised in a contaminated environment.
    Furthermore, it is important to maintain the tank under positive
    pressure by aeration during fermentation to prevent contamination
    by other microorganisms and external materials.
    The fermentation medium consists of glucose as a carbon
    source, ammonia as a nitrogen source, a small amount of
    minerals and vitamins as growth factors. Control factors during
    fermentation are pH, temperature and dissolved oxygen
    (
    Fig. 1).
    An
    L-Gln-producing bacterium is shown in Figure 2.
    This strain is derived from an improved strain of
    L-glutamic

    FIGURE 2 ​
    L-Gln-producing bacterium.

    FIGURE 3 ​
    Time course of L-Gln fermentation.

    FIGURE 4 ​
    Flow diagram of the isolation process.

    FIGURE 5 ​
    Stability of L-Gln in aqueous solution.

    L​
    -GLUTAMINE INDUSTRIAL PRODUCTION 2553S

    Downloaded from jn.nutrition.org by on January 9, 2008​
    acid producing bacteria capable of high quality and high
    productivity ​
    L-Gln, while minimizing the formation of byproducts.

    Figure 3 ​
    illustrates the fermentation profile of L-Gln.
    The amount of fed glucose is decreased with proliferation
    of the fermentation bacteria.
    L-Gln begins to accumulate
    when the growth of the bacteria reaches a certain level.
    When the initial glucose concentration decreases, more
    glucose is added to the batch to improve productivity and to
    increase the accumulation of
    L-Gln. Each step of fermentation
    is controlled by optimizing pH, temperature and dissolved
    oxygen.

    Crude isolation process​
    Figure 4 ​
    illustrates a typical process for the isolation of
    crude
    L-Gln. The purpose of the isolation process is to
    obtain crude
    L-Gln with adequate purity from the fermentation
    broth. The broth is centrifuged or filtered through a
    membrane filter to separate cells and debris. It is desirable
    that crude crystals are harvested through the direct crystallization
    of the supernatant or filtrate. If it is difficult to
    harvest crude crystals with adequate purity, then preparatory
    steps are required usually involving repeated ion exchange
    resin treatment, chromatographic treatment and
    crystallization.
    The main points to be considered in designing processes for
    amino acid production are characteristics of the desired amino
    acid and impurity levels in the fermentation broth. The chemical,
    physical and biological properties of the amino acid are all
    important.

    L​
    -Gln is stable around the isoelectric point (pH 5.65), but
    if the pH shifts from the isoelectric point to either acid or
    alkaline conditions,
    L-Gln is easily hydrolyzed to L-glutamic
    acid and ammonia.
    Figure 5 shows stability of L-Gln in aqueous
    solution.
    The solubility of several amino acids, including
    L-Gln, is
    shown in
    Figure 6. The solubility of L-glutamic acid and

    L​
    -histidine HCl increases with increasing temperature.
    In contrast, the solubility of
    L-Gln is barely affected by
    temperature as shown by the flat solubility curve. Consequently,
    cooling crystallization is not applicable for harvesting

    L​
    -Gln.
    Purification of amino acids by crystallization is an effective
    means to produce polymorphism. For example, as shown in

    Figure 7​
    , two crystal forms can be used. After crystallization of

    L​
    -glutamic acid in the a-form, the crystals are dissolved, and

    FIGURE 6 ​
    Solubility of several amino acids, including L-Gln.

    FIGURE 7 ​
    Amino acids crystal forms.

    FIGURE 8 ​
    Decomposition of L-Gln in aqueous solution at 35°C.

    FIGURE 9 ​
    Simplified production flow chart of the L-Gln manufacturing
    process.

    2554S ​
    SUPPLEMENT

    Downloaded from jn.nutrition.org by on January 9, 2008​
    then recrystallized in the ​
    b-form. In this manner, it is possible
    to remove impurities based on their different affinities for the
    two crystal forms.
    Unfortunately,
    L-Gln occurs only as one crystal form.
    Therefore, to use crystallization for purification, there is no
    way other than the inefficient simple repetitive crystallization
    of the one crystal form of
    L-Gln.

    Figure 8 ​
    shows the biodegradability of L-Gln in aqueous
    solution at 35°C. Because
    L-Gln is easily degraded by microorganisms,
    proper control of the process as well as aspects of
    process design is imperative.
    The intrinsic properties of
    L-Gln need to be considered when
    designing its isolation and purification processes. Compared with
    other amino acids,
    L-Gln is an amino acid that is difficult to
    design. Therefore, the purity of the fermentation broth is of vital
    importance to obtain high purity
    L-Gln with high productivity.
    The flow diagram depicted in
    Figure 9 briefly illustrates the
    entire process of
    L-Gln production.

    CONCLUSION​
    The industrial production of ​
    L-glutamine has been reviewed
    with a historical background of the industrial production of
    amino acids. From the standpoint of the manufacturing industry
    of glutamine, it is hoped that basic and clinical research on
    glutamine will continue and further contribute to the improvement
    of human health.

    L​
    -GLUTAMINE INDUSTRIAL PRODUCTION 2555S

    Downloaded from jn.nutrition.org by on January 9, 2008​
     
    sipahitarık, yank01, Efrahim ve diğer 13 kişi bunu beğendi.
  20. antalya_07
    Offline

    antalya_07 Yeni Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesajlar:
    101
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    28
    kardaş Allah razı olsun tam anlamasamda merak etğim bu eti yenmesi helal olmayan bir etden yapılmıyor dimi bunu merak ediyorum ben
     
    uzk ve burak9006 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş