Galiba Bende Tenya,kurt,vs... şeyler var ama....

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve ahmet12 tarafından 26 Aralık 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. ahmet12
    Offline

    ahmet12 Yeni Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    selam arkadaşlar....3-4 haftadır sürekli olarak bende bir açlık var...yemek yiyorum ama 10 dk sonra tekrar acıkıyorum..ve sürekli karnım inik yani karnın sırtıma yapışıyor...ve karnın hiç şişmiyor ...benim bundan önce kurtlanma sorunum vardı ama eczaneden kurt ilacı aldık ve çözdük..şimdi ise bu başladı..tam emin değlim ama bende tenya var galiba...şimdi ben doktora gitsem ne gibi muayeneler yaparlar?yani igneden çok korkuyorum igne yaparlasrmı?şimdiden teşekkür ederim iyi günler.
     
  2. 2shae
    Offline

    2shae Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    737
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Valla internetten araştırmıştım zamanında bende de var şüphesiyle. İğne yapıp yapmadıklarını bilmiyorum ama bağırsaktaki kurt geceleri anüsünden çıkıp yumurtlarmış bu yüzden doktorlar teşhis için anüsüne yapışkan birşey sürüp yumurta var mı yok mu diye kontrol ediyolarmış.
    Ağızda fazlasıyla salya, geceleri anüs etrafında kaşıntı gibi bazı belirtileri var googledan rahatça aradığın bilgileri bulabilirsin.
    Ayrıca bu bağırsak kurtları baya illet birşeymiş ilaçla geçse bile sana sen değil tüm ev ahalisi bu ilaçları kullanmalıymış
     
  3. ahmet12
    Offline

    ahmet12 Yeni Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    anladım mesajınız için çok teşekkürler...yahu ama yiyiyorum yiyiorum yine açım yine açım..eskiden böyle değildim şimdi yeni yeni oldum.....kendimi güçsüz hissetmeye başladım ..karnım sanki sırtıma yapışcak gibi oluyor... hiç yaşayan yokmu arkadşalar?
     
  4. Iron_Man
    Offline

    Iron_Man Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2009
    Mesajlar:
    240
    Beğenileri:
    262
    Ödül Puanları:
    0
    Normalde dediğin olay insülini fazla salgılanan insanlarda olur yada tiroitlerinde bir problem olmasın ? Ama tabi kaç kilosun yediklerin yarıyormu oda var...Tenya vb gibi problemlerin varsa çiğ et gibi gıdalardan pişmemiş etten uzak dur...Kabak çekirdeği ve nar tüket olmadı eczanelerde bulup kullanabileceğin kontil var...
     
    JaM bunu beğendi.
  5. ahmet12
    Offline

    ahmet12 Yeni Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    74 kiloyum ... sürekli yemek yiyorum ..ayrıca böyle sürekli dışkı atıyorum..yani büyük tuvaletimi son zamanlarda çok yapmaya başladım..birde böyle dışkın sarı sarı oluyor hafifte ishal gibiyim...bune anlamadım ki? sürekli agzım sulanıyor... lütfen bir yardım edin
     
  6. Katre-i Matem
    Offline

    Katre-i Matem Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2009
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    Öncelikle bir doktora gitmeni tavsiye ederim.
    Yapılacak işlemler genelde aynıdır.
    Büyük abdest ve küçük abdest tahlili yapılır.(Anlamışsındır sanırım)
    Ancak kan değerlerinede bakılmak istenebilir.
    İğneden falan korkmana gerek yok.
    Zamanında bende korkardım(korkmak demek doğru olmazda hiç sevmezdim:)) ama bir süre sonra o korkunun üstüne gidince alışırsın.
    Geçmiş olsun...
     
  7. JaM
    Offline

    JaM Üye

    Katılım:
    28 Mart 2009
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Bursa
    ahmet12 geçmiş olsun...şüphelendiğin hastalık değildir umarım fakat bahanesi ile güzel bir konu açılmış.
    Iron_Man'in dediği gibi kabak çekirdeğini biliyor ve(kurt tehdidi için değil fakat) günlük kuruyemişler ile tüketmeye çalışıyordum.Nar ile kabak çekirdeğinin yakaladığım faydalarını aktarmak istiyorum;

    KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI:

    Kabak çekirdeği kelimenin tam anlamıyla çebinizdeki doktor
    - Lifi bol bir sebze olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken sebzelerdendir. Kabak sebzesi potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağın buğuda pişirilmesi önerilir.Kavrulan çekirdekler, diğer çekirdekler arasında en fazla besleyici ve lezzetli olanıdır.. Sarı-beyaz renkte bir kabuk içinde bulunan kabak çekirdekleri kabuksuz olarak da üretilir.
    Kabak çeçirdeğinin faydaları
    *Mineraller, esansiyel yağlar ve protein bakımından zengindir.
    *Solucan düşürme özellikleri vardır. Şerit solucanları ve diğer solucanları iyi bir defedicidir.
    *Çinko içeriği, kabak çekirdeğini genellikle erkek ve kadın verimliliği için özellikle önemli yapar.
    *İyi huylu prostatı büyümüş erkeklerin prostatının büyümesini durdurmak için kullanılır.
    *Mesane iltihabı veya idrar tutulması gibi ikinci derecede böbrek rahatsızlıklarında da kullanılır.
    *Kabak çekirdeği, büyümüş prostat veya prostat kanserinin mesaneden idrar çıkışını engellediği zaman gelişebilecek idrar yolları zorluklarından kurtarır.
    *Eskiden beri ev ilaçları olarak mide bulantılarında ve deniz tutmalarında da kullanılmıştır
    Kabak çekirdeğinin hangi zenginlikleri var?
    *Kabak çekirdeği, minerallerin mükemmel bir kaynağıdır.
    *Bir bardağın ¼ ünü dolduracak kabak çekirdeği çinkonun tavsiye edilen günlük alımının %20 sini, magnezyum ve manganezin ise %50 sini sağlamaktadır.
    * Bazı B vitaminlerini içerdiği gibi kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için ihtiyaç olan K vitaminini önemli bir miktarda da içermektedir.
    * Yağ içeriğine gelince, kabak çekirdeği, hormon dengesi, beyin fonksiyonu ve cilt sağlığı için ihtiyaç olan omega 3 ve omega 6 esansiyel yağlarını birlikte almak için iyi bir kaynaktır.
    Özellikle kimler yemelidir?
    • Prostatı büyümüş kimseler
    • Kısırlık veya hormonal dengesizliği olan kimseler
    • Solucan ve tenya bulunan kimseler
    • İdrar tutukluğu olan kimseler
    • Mesane iltihabı olan kimseler
    • Kemik erimesi olan kimseler Önerilen kullanma şartları ve miktarlar Kabak çekirdeği, çerez olarak yenebildiği gibi, musliye, salatalara veya fındık çekirdek kavurmalarına ilave edilerek te yenebilir. Günlük doz iki tatlı kaşığı veya 20-30 gr kadar olması uygundur. Sabah akşam devam edilir.
    - Kabak Çekirdeği Erkeklerin Kemikleri için Koruyucudur Daha yaşlı erkekler için kemik erimesi (osteoporotik) büyük önem taşımaktadır. 50 yaşın üzerinde 8 erkekten birinde kemik erimesine rastlanmaktadır. 45-92 yaş arasına değişen yaşlarda 400 erkek üzerinde yapılan bir(American Journal of Clinical Nutrition) çalışmada düşük çinkolu diyetle, düşük kan seviyesi ile osteoporoz arasında bir korelasyon olduğu tespit edilmiştir. Kabak çekirdeği gibi çinko bakımından zengin bir diyetin prostat sağlığına yaptığı katkıya ek olarak kemik yoğunluğunun iyileştirilmesine de katkı sağlar Kabak Çekirdeğinin Mafsal İltihaplarında(artrit) Anti-enflamatuar Yararları Var Prof Dr.Ahmet Aydın


    Kaynak: http://guzellikvesaglik.blogspot.com/2008/01/kabak-ekirdeinin-faydalari.html

    NARIN FAYDALARI:

    Narın ve nar suyunun faydalarını Alman Hastanesi'nde görev yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gürsel Doğan anlattı:


    İster tek tek tanelerini yiyerek tüketin, ister suyunu sıkarak için nar, pek çok derdin devası.

    Narın ve nar suyunun faydalarını Alman Hastanesi'nde görev yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gürsel Doğan anlattı:

    "Yaz aylarında serin meyve suyu ya da ferahlatıcı bir kokteyl olarak karşımıza çıkan nar, sağlık açısından da özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken bir meyve.

    Çünkü insan sağlığına olan faydalarını saymakla bitirmek mümkün değil. Adeta bir 'ilaç', hatta antibiyotik olan nar, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok hastalıktan koruyor. İçerdiği bazı maddelerle kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engelliyor."

    Latince adı 'Punica Granatum' olan nar, özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudun savunma sistemini güçlendiriyor.

    10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan

    Beslenme ve Diyet Uzmanı Gürsel Doğan, yapılan araştırmalarda nar suyunun cilt kanserine ve erkeklerde prostat kanserine karşı koruyucu etkisinin görüldüğünü söyledi:

    "Kış mevsiminde portakal, mandalina ve limonun yanı sıra narı da taze şekilde veya suyunu sıkarak tüketmek son derece önemli.

    Narın en önemli özelliklerinden biri de genel damar sağlığını, özellikle de kalbi koruması.

    Damar tıkanıklıklarını geriletme özelliği bulunan nar, 'ACE' denilen enzimi engelleyerek tansiyon düşürücü bir etki de yapıyor. Nar birçok özellikleriyle bazı meyveleri de geride bırakıyor. Örneğin narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunuyor.

    Tüm bu özellikleriyle adeta bir 'ilaç' ve doğal antibiyotik görünümünde olan nar, sofralardan kesinlikle eksik edilmemesi gereken meyveler arasında yer alıyor. Nar suyu ayrıca damar sertliğine karşı güçlü etkisi bulunan bir içecek olarak karşımıza çıkıyor.

    Nar suyunun sadece tanelerinden değil, tüm meyveden üretilmesi, bu içeceğin antioksidan etkisinin daha da artmasına neden oluyor. Zira bu önemli meyvenin kabuğu alkaloit, tanen ve glikozitler içeriyor.

    Bu nedenle ishal kesici ve kurt düşürücü özelliğe sahip bulunuyor. Nar kabuğunun ekstresi ise güçlü bir virüs ve mikrop öldürücü özelliği sahip. Ayrıca, cilt üzerinde enfeksiyon ve yara iyileştirici etki de gösteriyor. Bunların yanı sıra, meyve kabuğu ve tanelerin antioksidan ve anti-tümör etkileri de biliniyor".

    Beslenmede yer almalı

    Beslenmede mutlaka yer alması gereken nar, aynı zamanda güçlü bir antioksidan özelliği taşıyor.

    Yapılan araştırmalara göre narda, serbest radikallere karşı güçlü etkisi olan çeşitli vitamin, mineral, enzim ve antioksidanlar bulunuyor.

    Beslenme ve Diyet Uzmanı Gürsel Doğan, "serbest radikallerle en iyi mücadele yolu bu antioksidanları tanımak ve dışarıdan doğru besinleri seçerek bunların etkinliğini en üst düzeyde tutmaktır" dedi.

    Doğan, "bugün için bilinen en güçlü antioksidanlar; C ve E vitaminleri, glutatyon, lutein, N-Acetylcystein, keratonoidler, flavonoidler, koenzim Q-10, alfa lipoik asit ve selenyumdur. Nar suyu da doğal antioksidanlardan biridir" açıklamasında da bulundu.

    Narın bilinen bazı faydaları:

    Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler
    Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur
    Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır
    Enerji verir, yorgunluğu giderir
    İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar
    Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur
    Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller
    Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar
    İshali (diare) önler tedavide destek sağlar
    Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar
    Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır

    Kaynak: http://www.sensizliksokagi.biz/insa...erdir-nar-suyunun-faydalari-nar-hakkinda.html

    Ayrıca;

    KIL KURTLARI
    GENEL BAKIŞ
    Kıl kurdu enfeksiyonu ABD'de görülen en yaygın yuvarlak kurt enfeksiyonu türüdür.Yuvarlak kurtlar, hayatta kalmak ve üremek için vücudunuzdan yararlanan parazitlerdir.Vücudunuzun içinde, kıl kurdunun mikroskobik yumurtaları çatlayarak erişkin hale gelir, boyu en fazla 13mm yada yaklaşık 1/2 inch olur.Kurtlar bağırsağınızda olgunlaşır, daha sonra sindirim sisteminiz içinde dolaşarak anal bölgede yumurtalarını bırakırlar.
    Bir çok kıl kurdu enfeksiyonu hiçbir semtpoma neden olmaz ya da sadece hafif sindirim sorunlarına yol açar.Ancak eğer yüzlerce kurt nedeniyle enfeksiyon kaptıysanız, daha ciddi semptomlar ve komplikasyonlar meydana gelebilir.
    İyi haber şu ki kıl kurdu enfeksiyonları ilaçlarla etkili bir biçimde tedavi edilebilir.Kıl kurtları enfeksiyonunu etkilemeye yönelik olarak atabileceğiniz, çoğunlukla iyi hijyen uygulamalarını içeren basit adımlar bulunmaktadır.

    BELİRTİLER VE SEMPTOMLAR
    Vücudunuzda sadece az sayıda erişkin kurdun bulunduğu hafif kıl kurdu enfeksiyonları, hiç bir semptoma yol açmayabilir.Semptomlar ortalama derecedeki veya ağır enfeksiyonlar ile kendini gösterir.
    Kıl kurdu yumurtalarını yutmanızdan birkaç hafta sonra, erişkin dişi kurtlar bağırsağınızdan, anüsünüzün altındaki alana göç ederek, burada yumurtalarını bırakırlar.Bu genellikle gece meydana gelir.Olgunlaşma ve üreme aşamaları aşağıdakilere yol açabilir:
    * Anal veya vajinal bölgede kaşıntı
    * Uykusuzluk, asabiyet ve huzursuzluk
    * Aralıklı karın ağrıları ve bulantı gibi, muğlak mide ve bağırsak semptomları

    NEDENLERİ
    Erişkin kıl kurtları anüsünüzün etrafındaki alanda yumurta bıraktıkları zaman, anal bölge genellikle, bazen şiddetli bir biçimde kaşınmaya başlar.Kaşıntılı bölgeyi kaşıdığınız zaman, mikroskobik yuymurtalar parmaklarınıza takılır, buradan besin, sıvı veya başka insanlar gibi diğer yüzeylere aktarılır.Kıl kurdu yumurtaları haftalarca bu yüzeyler üzerinde hayatta kalabilir.Yumurtanın başka bir kişinin ağzına, yumurta bulaşmış bir içecek, besin veya eller ile ulaşması üzerine enfeksiyon başlar.Yumurtaları bilmeden tekrar yutarak kendinize de yeniden enfeksiyon bulaştırabilirsiniz.

    RİSK FAKTÖRLERİ
    Kıl kurdu enfeksiyonu ile ilgili risk faktörleri aşağıdakileri içerir:
    * Yetersiz hijyen.Anal bölgenin doğrudan kaşınması ve yetersiz el yıkama, kıl kurdu enfeksiyonunun yayılmasının sonuçlarındandır.
    * Ilıman iklim.Kıl kurtları daha ılıman iklimlerde serpilirler.ABD'nin güneyinde ve yıl boyunca ılıman sıcaklıkların hüküm sürdüğü başka ülkelerde enfeksiyon oranlarının daha yüksek olduğu bildirilmiştir.
    * Çocuklar ile birlikte yaşamak.Kıl kurdu enfeksiyonu, çocuklarda daha yaygındır ve ailenin diğer fertlerine kolaylıkla yayılır.

    NE ZAMAN TIBBİ YARDIM ALMALI?
    Eğer hafif bir kıl urdu enfeksiyonu vakası yaşıyorsanız, hiçbir semptomu yaşamayabilirsiniz ve hiçbir tıbbi yardıma ihtiyacınız olmayabilir.Birçok çocuk hafif kıl kurdu enfeksiyonlarını, tüm dişi kurtların anüsün dışına gitmesiyle yeniden enfeksiyon meydana gelmemesi sayesinde atlatmaktadır.
    Eğer uykusuzluk ve asabiyet ile birlikte hafif karın ağrınız varsa ya da sürekli veya şiddetli anal ya da vajinal kaşıntı yaşıyorsanız, doktorunuza danışınız.

    TARAMA VE TEŞHİS
    Tipik kıl kurdu enfeksiyonları ciddi sorunlara neden olmaz.Nadir durumlarda, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, ağır enfeksiyon nedeniyle komplikasyonlar gelişebilir:
    *İdrar yolu enfaksiyonu.Kadınlarda daha yaygın olan idrar yolu enfeksiyonlarının nedeni bazen ağır kıl kurdu istilasıdır.Parazit mesaneye de göçerek, sistide neden olabilir.
    *Peritoneal boşlukta enfeksiyon.Kadınlarda veya kızlarda, parazit anal bölgeden vajinaya, oradan rahme, fallop tüplerine ve leğen kemiği boşluğundaki organların etrafında bulunan alana geçebilir.Bu durum vajinite, endometrite veya başka sorunlara sebebiyet verebilir.
    *Kilo kaybı.Çok sayıda erişkin kıl kurdu bağırsağınızda yaşadığı zaman, kilo vermenize yetecek kadar karın ağrısına neden olabilir ve buna yetecek kadar besin tüketebilir.

    ÖNLEME
    Kıl kurtlarına karşı en iyi savunma yolu sağduyu ve iyi hijyen uygulamalarıdır.Enfeksiyondan kaçınmak için şu ipuçlarını izleyin:
    *İyi hijyen uygulamalarını gerçekleştirin.Kıl kurdu enfeksiyonları en yaygın olarak, parazit yumurtalarının bulaştığı parmaklar aracılığıyla yayılır.Enfeksiyon kapma veya yayma riskinizi azaltmak için, bağırsak hareketinden sonra ellerinizi mutlaka iyice yıkayın, anal bölgenizi kaşımaktan uzak durun ve el tırnaklarınızı temiz tutun.
    * Evinizi temiz tutun.Kıl kurtları enfeksiyon bulaştırma yetilerini yüzeyde haftalar boyunca koruyabildiklerinden ötürü, yatakları yıkayın ve banyoları düzenli olarak temizleyin, iç çamaşırlarınızı günlük olarak değiştirin.

    Kaynak: http://askiniksiri.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000006532032
     
    Son düzenleme: 26 Aralık 2009
    muscled_girl bunu beğendi.
  8. muscled_girl
    Offline

    muscled_girl Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2007
    Mesajlar:
    607
    Beğenileri:
    146
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Daha önce bende bu sorunla karşılaştım iğrenc tadı olan ilaclar sayesinde kurtuldum.Bi an önce doktora gitmende fayda var.Bana sadece sözel olarak bazı sorular sormuştu ondan sonra ilac vermişti herhangi bi test yapmamıştı ama yapılması daha doğru sanırım.Bu arada geceleri uyurken ağzından su geliyor mu,bu en önemli belirtilerindenmiş..
     
  9. Zerstorer
    Offline

    Zerstorer Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2009
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    kardeş ben tıp fakültesi 3 . sınıf ögrencisiyim...
    igne filan bunların hiç biri yok...
    basit kolay bir görüntüleme yöntemi ve eger 1 haftalık antibiotik tedavisiyle birşeyin kalmaz...
    ayrıca eger son zamanlarda pis su yada dısarıdan mikrop ihtiva edicek yiyecek bozuk yada iyi pişmemiş et tavuk ürünleri yada iyi yıkanmamış sebze yemişsen olabilir...
    ayrıca campylobacter türkiyede cok yaygın bir mikroptur..
    özellikle tavuk ürünlerinden geçer ...
    helicobacter olanı ise bu hazır satılan sandviclerde amerikan salatası mayonez vs vs gibi el yapımı malzemelerden gecebilir...
    bence eger gercekten böle bir şüphen varsa mikrobiyolojiye gidip derdini anlatmalısın ve bir kaç test yaptırmalısın...
    korkulcak bişi yok hele igne hiç yok :)
     
  10. JaM
    Offline

    JaM Üye

    Katılım:
    28 Mart 2009
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Bursa
    bem şimdi sabahları yediğim yarım parmak kadar %80 dana %20 hindi etinden yapılma(Pınar-Doyum) salamdan şüphelenmeye başladım
     
  11. ahmet12
    Offline

    ahmet12 Yeni Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hmm tmm arkadaşlar..en kısa sürede bir doktore gidicem inş. böyle birşey yoktur ve inş igne olmam :D
     
  12. Zerstorer
    Offline

    Zerstorer Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2009
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    :D:D pınar abi markası saklama kosullarında güzelce son kullanma tarihine kadar muhafaza edersen bişey olmaz :)
    ama tabi bilindik market vs yerlerden almakta yine fayda var...
    bazı insanlar 3-5 kuruş için insanların saglıgıyla oynuyorlar...
     
    JaM bunu beğendi.
  13. SForever
    Offline

    SForever Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2009
    Mesajlar:
    258
    Beğenileri:
    99
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    Zamanında benim başıma gelmişti. Çok küçük bile olsa dışkından örnek alıp test ediyorlar. Eğer kurt var ise bir ilaç veriyorlar, 1 kutu sonunda geçiyor yüksek ihtimalle. Korkulacak birşey yok yani :)
     
  14. JaM
    Offline

    JaM Üye

    Katılım:
    28 Mart 2009
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Bursa
    aslında arada bir sifondan önce göz ucuyla bakmak lazım napmışız diye :)
     
  15. SForever
    Offline

    SForever Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2009
    Mesajlar:
    258
    Beğenileri:
    99
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    :) Yılların alışkanlığı oldu başıma geldikten sonra fakat yeterli olmuyor tam olarak anlayamıyosun. Bazen de hiç bişey olmasa bile kıllandırıyo adamı boşu boşuna hehe
     
  16. Zerstorer
    Offline

    Zerstorer Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2009
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
    rengine kokusuna şekline bak bide içinde var mı die bak ıy :)
     

Sayfayı Paylaş