uludag limonata (şekersiz olanı) buna bir cevap olabilirmi ? genelde bunu kullanıyorum eger bir yanlış varsa bende küp şeker yiyecegimÇoğu yerde üzüm suyu bulabilirsiniz.
Evde şekerle hazırlanmış limonata da idman sonrası basit şeker ihtiyacınızı karşılamada bir alternatif olabilir.
Bahsettiğiniz ürünün "şekerli" olanlarını tercih edebilirsiniz.uludag limonata (şekersiz olanı) buna bir cevap olabilirmi ? genelde bunu kullanıyorum eger bir yanlış varsa bende küp şeker yiyecegim
peki tam olarak neden antrenman sonrası basit şeker almalıyız?Bahsettiğiniz ürünün "şekerli" olanlarını tercih edebilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla basit şeker oranları son derece yüksek.
Ancak katkı maddesi veya koruyucular içeriyor mu, dikkat etmek lazım.
bende bu sorunun cvpni merak ediyorum kardes mesela ben misir nisastasi buldum muhallebi yapmak icin ki bunda maltodextrin oldugunu dusunuyorum forumda okumustum belki yanlista olabilirim cunku nisastasindada olmaya bilir spordan snra en etkili kan sekerini duzenleyici oymus simdi bunu ben spordan snra az miktarda suya karistirip alsam mantikli olurmu? daha iyi bilen birisindan cvp bekliyorumDiyette olan bir insan cardio çalışmasından sonra nasıl şeker ihtiyacını karşılarım.Basit şekerli şeyler mi tüketmem gerek ?
kardio ya da fazla efor ve enerji sarfedilen herhangi bir spor aktivitesi fark etmez..hatta diette olmanız da fark etmez..
antreman sonrası glikojen depoları mutlaka hızlı bir şekilde tekrar doldurulmazsa kas kaybı başlayacak yani kortizol hormonu kas yıkmaya başlayacaktır..
hızlı dolum içinde tabiki basit şeker olmalı aldığınız..basit şeker-sıvı karışımı en iyisidir..
bu süreçte alınan 30-35 gr basit şeker yağa dönüşmez glikojen olarak depolanır..
ben yeni başladım 3 gün oldu antraman sonrası için evde 2 çorba kaşıgı şekeri yarım litre suda karıştırıp getirip içsem olurmu acaba
Aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler. Acaba karamelli çikolata (sneakers, metro gibi) veya benzerleri basit şeker ihtiyacını karşılamış olur mu?