Sağlıkla alakalı bir konu ama supplement kullanımları ile doğrudan alakalı olduğu için supplement başlığını seçtim.. NO içerikli yada farklı creatine türevleri içerikli supplementlar ile antreman performasının basitçe ifade ile basılan ağırlığın artırılmasının çok kolay ve hızlı mümkün olduğu bir zamandayız.. Artan kas gücü yanında kaldırılan ağır kiloları getiriyor..tamam kaslar güçlendi ama eklemler güçlenmedi.. üzerine gelen yük eskisine oranla %10-20 arttı belkide.. bunun eklemler üzerine geçici ve daha kötüsü kalıcı etkileri olabilir.. Bundan korunmak için neler yapmalıyız..Hangi ek besinlerden istifade etmeliyiz.. Antreman şeklini değiştirme adına neler yapılabilir..? Güç artırıcı ek besinlerin etkileri hissedilip gücün arttığı ortaya çıktığında kiloları fasılalı olarak,kademeli olarak, günlere yayarak artırmalıyız.. Ek besinler adına neler yapılabilir? Eklem sağlığı için tavsiye edilen kombinasyon *glucosamine sulfate *chondroitin sulfate *msm *shark cartilage (köpek balığı kıkırdağı) (chondroitinde içerdiği için eksta chondroitin'e gerek kalmıyor) *essantial fats (esansiyel yağ asitleri) (balık yağı/ketentohumu yağı yani omega 3-6-9) *gelatin *Ekstra C vitamini (kortizol seviyesini düşürüp eklemleri güçlendirdiği için) *multi-vitamin-mineral taksiyesi kullanılarak iyi bir kombinasyon yapılarak eklemler korunabilir..
Konu çok güzel ama sırf eklem desteği için 8 besin takviyesi nedir ya ? Ağır basan çok dikkat edecek ısınmasına gerdirmelerine ondan sonra sürekli ağır çalışmayacak yani tamam normal çalışması ortalamanın üstünde olacak ama esas ağırlığı şoklamalarda basacak. Sürekli ağır basmaya gerek yok zaten, yazık günah. İlerde elin ayağın tutmayabilir böyle yaparsan. Ama eklemdi kemitki kıkırdaktı diye 8 supplement kullanımını gerçekçi bir çözüm olarak göremiyorum. İmkanı olan alsın ama çoğumuzun da o imkanı yoktur sanırım. Benim yok olsa da ne bu ya bişlimkurgu filmlerindeki gibi tabletle beslenen insanlar gibi olacağız. Zaten bu işi önemseyen tablet tablet aminoyu yutuyor bi de bunları alsa tam bilimkurgu.
Diez'in bahsettiği maddeler "kombine" olarak kullanılıyor. Yani bir ürün alıyorsunuz içeriğinde; glucosamine sulfate +chondroitin sulfate+msm oluyor. Birkaç uzman doktorun tavsiyesi, glucosamine sulfate +chondroitin sulfate+msm içerikli ürünün enaz 3 ay kullanılması ve enaz 1500mg olacak şekilde kullanılması; daha sonrada birkaç ay "magnezyum" tavsiyesi olmuştur. (şeker sorunu olanlara bu ürünler önerilmez!) Sıklıkla bir maddenin tek başına kullanılması önerilmesede bu uygulama güzel sonuçlar verebiliyor. Tek bir madde kullanımını önermeyen doktorlar ise yukarıdaki eklem ve kıkırdaklar için kullanılan glucosamine ile birlikte kompleks bir vitamin hapı kullanmalarını da önerilmektedir. Bu durumda 2 günde 1 adet kompleks vitamin hapı; sabah, öğlen ve akşam olmak üzere 1 adet kullanılacak olan glucosamine hapı yeterli desteği verecektir. Kullanılan vitamin hapında da zaten vitamin ve minarallar yeterli kadar olacaktır.
bence hiç de yetmez..özellikle balık yağının romatoit artrit de içinde olmak üzere bir çok eklem sorununda uzun vadede ağrıları azalttığı belirtiliyor..zaten artık doktorlar kalp ve eklemle ilgili sorunlarda yardımcı olarak bir omega-3 takviyesi öneriyorlar..
Alperen'inde dediği gibi çoğu neredeyse bi arada.. animal flex - now omega 3-6-9 ve orta halli multi vit-min (C vit.i kısmen fazla) çok rahat iş görecektir.. abartı birşey yok.. hasana mehmete aliye münferid tavsiye olmaz ideal kombinasyon yazılırken..ideal tavsiyedir ve bilimseldir.. imkanı olana olmayana göre hazırlanmaz makaleler..sadece ısınmak ile eklemler korunmaz.. yazmış olmak için yorum yazmayın.. amaç sadece hiç dikkat edilmeyen bir konuya parmak basmak..o da nedir..no kullanırken eklemlerinde zarar görebileceğinden bahsetmek..
Yazmış olmak için "yorum" yazılmaz. Her yorum yazılmayı hakeder. Yazmış olmak için yazı yazılmaz ancak yorum değeri taşıyan her yazıya benim saygım var. Siz dahil herkesin de saygısı var ama demek ki insan bu saygısını bir an bile olsa yitirebiliyormuş bir eleştiri karşısında. Alperenin açıklamasından önce sizin yazınızdan "çok maddeli" bir kombinasyon anladım. Buna karşı olduğumu belirttim, daha makul ve çoğulcu çözümler sunulması gerektiğininden bahsettim. Bunun içinde toplumumuzda daha doğrusu sporumuzda ihmal edilen ısınma-gerdirme ve sürekli ağır çalışmamak gibi etkili ve basit bir önlemlerden bahsettim. Tek başına yeter demedim.
tekrar inceleyin..burda benim saygısızlığım değil sizin başlıklardaki aceleciliğiniz meselesi var.. keşke çok maddeli bir kombinasyon olduğunu anladıktan sonra gerçekçi ya da bilim kurgu olup olmadığına karar verseydiniz..
Başlıkta bir yanlışlık yok,Konuda gerekli açıklama yapılmış, zaten ilk bakışta anlaşılıyor, +Güç = +Ağırlık fakat ufak bir düzeltme yapılabilir, senin bahsettiğin gibi yazılmış olsa çok uzun bir başlık olurdu..
bencede gayet açık, güç artırıcıların doğal sonucu, ağırlıkları artırmaktır... bu konunun tartışmaya açıldığı iyi olmuş...
Sanırım benim gibi ufak tefek (170-175cm arası, 60-80 kg arası) ve kemikleri kalın olmayanlar daha çok dikkat etmeli bu konuya. Şöyle bir düşününce daha iri ve kemikli insanlardan yeri geliyor oran olarak değil gerçek olarakta daha ağır kaldırıyoruz. Kemik ve sanırım dolayısıyla eklemlerde daha ince (ince demek= güçsüz demek mi bunu da bilmek isterim) olduğundan daha çok yıpranıyor olsa gerek ? Kolu 50-55 cm kürlü bir arkadaş gelip 20 kg ile barbell curlde pump yapıp giderken biz standartta bile 30 kg.dan aşağı inmiyoruz tekrar sayısını ya da çalışma sistemini değiştirmedikçe. Kemik yapısının bu konuda olumlu ve olumsuz etkileri olsa gerek, siz ne düşünüyorsunuz, yanılıyor muyum?