Göğüsleri geliştiren yay hareketi??

Tamam, yeni konu açmaya gerek yok o zaman, spring konusunda hangi kas bölgelerinin çalıştığını, doğru hareketlerin neler olduğu konusunda yardımcı olabilecekler ?

Spring'ten kasit chest expander herhalde. Spring diye bir tabir kullanilmiyor, en azindan aletin genel kullanimdaki adi spring degil. Chest expander degisik bolgelere vuruyor, ama Jevric'in 6 aylik sonucu 2 ayda alirsiniz cumlesine katilmiyorum. Boyle bir seyin kontrollu deneyi yapilmis mi da insanlari bu sekilde yonlendiriyorsun, Jevric? Ben kullandim, cok da verdim aldim desen daha dogru olurdu. Ayrica benim okudugum kaynaklarin cogunda artilari ve eksileri birlikte veriliyordu. Tek basina mucize yaratacak bir alet degil benim vardigim sonuc, ozellikle eklemleri zorlamasi can sIkici, ama normal bir agirlik kaldirma rutinine eklenip iyi sonuclar elde edilebilir.

Yayin bircok kullanimi var.Bu sayfada bir kac resim buldum, bir de youtube'dan arama yapmayi dene.

http://www.tobands.com/

Son düzenleme:
şu var arkadaslar; göğüs yayları gibi aletler daha cok jimnastik, aeroibik sporuyla ugrasanların kullandıgı bir alet..birde yeni başlayanlar için antrenman esnasında belki yardımcı olabilecek bir alet..belli bir seviyeyi aşmış insanlar için bu kavram cok net söylenemez..hatta, bence bu göğüs yayı bizler için faydalı bile değil..sonucta göğüs yayı yerine chest warms up hareketlerini yapmak kası cok daha fazla etkiler ve her kesime hitap etmiş olur..

Jevric, başlıkların cogunda, cok kesin teşhisler koyuyorsun kendince, özellikle antrenman konusunda..bu konu, yeni başlayanların yanlış yola sapmasına neden olabilir, bu yüzden biraz daha duyarlı olalım lütfen..

Son düzenleme:
Yay çoğu sporda kullanılıyor. Jimlastik sadece bir türü. Mesela halka dalı sporcuları da yay kullanırlar ve en estetik vücuda sahip kişilerdir. Vücut geliştirme için 1-2 yılı aşmış kililer için işe yaramaz.

, ama Jevric'in 6 aylik sonucu 2 ayda alirsiniz cumlesine katilmiyorum. Boyle bir seyin kontrollu deneyi yapilmis mi da insanlari bu sekilde yonlendiriyorsun, Jevric? Ben kullandim, cok da verdim aldim desen daha dog...
Şimdi gördüm bu mesajı. İlk yazdığım yayla ilgili yazıda o bölüm yanlış, zaten ben de kişisel olarak böyle bir gelişme aldım. Hatalardan arınmış yazı 2.yazdığım yazıdır.

Spiral yayda yayı karşında tutarsın, aşağı doğru 2 elle bükersin, göğüsleri sıkıştırır. Kafa üzerinde bükersin, omuzlara fayda sağlar. Onun dışındaki bölgeleri çalıştırmaz diye biliyorum. Ama göğüs için çok çok faydalıdır.

Back
Yukarı