Schumacher kalite olarak Montoya'dan ileride bunu öncelikle kabul ettiğimi belirtmek isterim ama bu olay takım tutmak gibi. Geçtiğimiz sene Fenerbahçe daha güçlüydü ama 6 yaşımda BJK'yi tutmaya başladığım için böyle devam etti. Montoya konusu da böyle. Yıl 2001, ben Lise1de okuyordum. Ders çalışırken tv açıktı ve ben o zamanlar formula seyretmezdim, her neyse sezonun (ve Montoya'nın) 2nci ya da 3üncü yarışıydı (Brezilya-Interlagos olması lazım), F1 dünyasına yeni girmiş olan çılgın Montoya yarışı birinci götürüyordu ve ne kadar gözü kara bir pilot olduğu belliydi. Yarışı soluksuz izledim, sonlara doğru tur bindirirken Jos Verstappen Montoya ile çarpıştı ve Montoya 1inci iken yarışa veda etmek zorunda kaldı. O kadar heyecanlı bir yarıştı ki, beni formulaya bağladı. O sene ve ertesi 1-2 sene Schumacher'e ciddi tehdit oluşturabilecek bir tek o var gibiydi, devamlı 1inci ya da 2inci giderken motoru yanıyor veya başka bir sorun oluyordu, bu yüzden puanlara yansımıyordu ama adam gerçekten başarılıydı. Ayrıca bence de adamda Schumi kompleksi var, Schumi'yi engellemeye çalışırken sıralama kaybettiği 3-4 hareketini gördüm ama sonuçta futbolda BJK ne ise, F1de de Montoya ve gittiği takım benim için o. Ancak son zamanlarda adama hakkaten birşeyler oldu, eskiden de çok hata yapar ve paso motor patlatırdı ama en azından sık sık 1inci giderken olurdu bunlar, artık hem ilk 5e zor giren bir pilot oldu (yavaşladı) hem de hatalara aynen devam ediyor, yani istikrar kazanamadı. Çok sıradan bir pilot haline gelecek yakında.