fitness dan resmen şiştim :(

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ginny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kavram dershanesi biyoloji kitabı-3, mtebolizma konusuna göz atınız, besinlerin yakılma sırasını ve yoğunluğunu inceleyiniz. Karbonhidrat ve yağ bitmeden protein yakımı olmaz. Olsa da yıkıcı bir durum olmaz. Kişinin ağırlık çalışıp uyararak yıkımı tetiklemesi lazım.

biyoloji kitaplarına ben olsam sırtımı dayamam..

biyoloji kitapları cardiodan hiç bahsetmeyerek sadece besinlerin yakılma sırasından bahseder..bizlerde biyoloji okuduk..
biyoloji kitapları yatan yağlı bir hastanın yağları dururken neden kas kaybettiğini bu kapasite ile açıklayamazlar..

iş cardioya gelince cardio derecesi yada nabız derecesi önemli..nabzı belirli miktarda tutamazsanız ve tempoyu koruyamazsanız ki buarada artan süreden dolayı kortizol hormonuda devreye girer ve protein enerjiye çevrilir..

peki o zaman, ağır kardiyoya devam
Yapılan bütün açıklamalardan sonra bu sonuca mı vardınız?
...

diez kardio ile yağ yakımında çok önemli bir konuya bahsetmiş: nabız sayısı

Bu konu forumda yakın bir zamanda kaynaklar da gösterilerek detaylıca tartışılmıştı.
MT'nin verdiği link bu tartışmanın linki..
Niye incelemiyorsunuz?

En azından bütün bu açıklamalardan sonra varmış olduğunuz yukarıda tek cümle ile özetlediğiniz sonucu biraz genişletmiş olursunuz...

Hatta ben de size yardımcı olayım:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yag-yakmak-ve-ncelmek-nas-t3501.html?t=3501&highlight=nab%FDz

herkese merhaba,

aslında benim mesajım biraz şımarıklık gibi gelebilir ama ben gercekten mutsuzum ve desteginize, görüşlerinize ihtiyacım var.

ben şu anda 165 boyunda 56 kilo agırlıgındayım, cocuklugumdan beri spor hayatımda bir sekilde var ve vucut yapımda bundan etkilenmiş durumda. zaten ailede sporcu kaynıyor ve genetik bir durumumuz da söz konusu.
şu anda ise hayatımda spor cok aktif sekilde 2 senedir var. 1,5 sene haftada 2 gun hiç aksatmadan yüzdüm ve ayrıca haftada 2 gun yoga yaptım ve mayıstan beri de bir spor kulubunde çalışıyorum(haftada minimum 3 max 5 gun). aralık ayında 49 kiloydum yasadıgım bazı olaylardan dolayı korkunc beslenme düzenimle beraber spor da yapıyor olmama ragmen tam 10 kilo aldım ve son 5 6 aydır aklım basıma geldi ve duzgun beslenmeye calışıyorum. bu cirkin kiloların 3 4 ünü verdim ve sürekli spor yaptıgım için yağ oranım normalden bile az, yani diyetisyenime bakıldıgında kilo vermeme gerek yok ancak ben bu kas yıgını halimden inanılmaz mutsuzum cunku cok kalınlaştım.

ilk salona gittigimde 10 15 dakka ortalama 9,0 tempoda koşuyorum ve daha sonra fitness yapıyorum sonrasında ise kardio amaçlı spinning, tae bo gibi studyo derslerine giriyorum. salonda yaptıgım herseyi yapmayı cok seviyorum, spor yapmak cidden hayatım oldu ama bu kas yıgını halimden cok mutsuzum. yag oranım cok cok az ama spor yaptıkça kaslarım gelişiyor, şişiyorum ve hocalar ise hala beni agırlık kaldırmaya zorluyorlar, incelmek için onları da yapmam gerektigini söylüyorlar ama ben onların bir kas yıgını yaratmak için yarıştıklarıyla ilgili paranoyalar bile geliştirmeye başladım o yuzden hiçbirini dinlemiyorum ve canım o gun salonda ne yapmak istiyorsa onu yapıyorum ama sanırım özellikle de kollarım gün gectikçe kaslanıyor.

ben daha ince bir yapıya sahip olmak istiyorum, kaslarımın şişmesini değil uzamasını istiyorum bununla ilgili ne yapmalıyım lütfen bana yol gösterin. içinde her turlu imkana sahip 1inci sınıf bir spor salonuna gidiyor olmama ragmen beni duzgun olarak yonlendiremiyorlar ve elim kolum baglanmış durumda..

spor yapmaya 1 hafta 10 gun ara veriyorum ve hemen bir incelme seziyorum vucudumda, ama spor beni o kadar cok besliyor ki asla vazgecemem. ve bunun bir yolu bir cıkış noktası oldugunu dogru yonlendrilmedigim için bu noktada oldugumu düşünüyorum. incelmek için spor yapmayı bıraktım desem bana gülerler herhalde!

hikayem kısaca böyle, desteklerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum, şimdiden cok teşekkürler.

ps: bu arada l-carnitin kullandım belki kilo veririrm diye tahmin edersiniz daha cok şiştim : )

sizi görmeden kesin bir yargıya varmak zor...yazdıklarınızdan hareketle konuşmak gerekirse: kalın yapınız vücudunuzdaki yağ oranından dolayı olabilir...yağ oranınızın düşük olduğunu söylüyorsunuz (ve de ölçülmüş) ama vücudumuzdaki yağlar sadece deri altı yağlar değil...4 çeşit yağımız var ve bunlardan biri de doku arası yağlar...belki de genetik olarak,deri altı yağınız artmıyor ama doku arası yağlarınız sizi kalın gösteriyor...kaslar da geliştikçe,bu doku arası yağlardan dolayı kalın gözükmenizi teşvik ediyor...yağ eritmeyi amaçlayın...bence bir süre karbonhidrat bazlı diet yapın (düşük ve ölçülü karb dietleri)...proteininizi yüksek yağları da düşük tutun....cardio çalışmalarınıza da abartmadan devam edin (günde 45-50 dk.yı geçmeyin)...haftada 2 gün ağırlık çalışın tüm bölgeleri ve ağır çalışın (veya bölgeleri bölün 4 gün çalışın)...düşük kg-yüksek tekrar yapmayın, bu kas kaybına neden olur...kaslarınızı muhafaza edin,erimelerini minimuma indirmeye çalışın...unutmayın,kası yapmak zor eritmek kolaydır...tekrar ediyorum,sizi görmeden yazıyorum, bu ne derece isabetli bilmiyorum ama yazdıklarınızdan elde ettiğim kanaat bu yönde....

sabah aç karna açık havada koşuyu dene. pilatese önem ver. çünkü fitness ta kaslar enine gelişme gösterirken pilates te bu tam tersidir. boyuna uzayarak çalıştırır kasları.

sana komik gelmesin ama kaslı görünmen ila sporla alakalı birşey olmayablir genetikte olablir nasıl inceleceğini ki genetikse daha bizor sanırım burdaki daha bilgili kişiler söyler ama birde kemik kalınlığıda o görüntüde önemli olablir bence. nasıl göründüğüne bağlı ya bazı baynlarda gayet çekici duruyor o yapı :)

fotoraf olmadan nekadar çok kaslı olduğunuzu anlamak mümkün değil şahsi fikrim gayet iyi durumda olduğunuz. keyfinize bakın gıdadan keseye kalkmayın. kas yakmak gibi bir konuya da eğilmeyin illa uzatcam diyosanız. bildiğim kadarıyla plates kas uzatıyo. yüzücü vücudu gayet hoş bir vücuttur bir yüzücüden daha iri olduğunuza inanmıyorum

örnek http://graphics.ocsn.com/schools/stan/graphics/wswim_wallpaper.jpg

Son düzenleme:
yağ oranınızın düşük olması çok iyi birşey evet fazla kas bencede hoş değil bayanda bunun için kasların ana besin maddesi proteini azaltmanız gerekiyor karbonhidrat seviyenizi normal tutun artırırsanız yağlanır ve kilo alırsınız sadece protein alımını düşürün ve kendi ağırlığınızla bölgesel hareketler yapın ayrıca cardio yapın bunlar yeterli olur

yağ oranınızın düşük olması çok iyi birşey evet fazla kas bencede hoş değil bayanda bunun için kasların ana besin maddesi proteini azaltmanız gerekiyor karbonhidrat seviyenizi normal tutun artırırsanız yağlanır ve kilo alırsınız sadece protein alımını düşürün ve kendi ağırlığınızla bölgesel hareketler yapın ayrıca cardio yapın bunlar yeterli olur
Gecen uzuuunn sureden sonra post'un umarim yardimci olmustur.

Back
Yukarı