Farklı ağırlık

alihoy

Üye
Arkadaşlar hepinize selam. Ben yoğun iş temposunda spor salonuna gitmeyefırsat bulamıyorum. Fırsat bulunca evde çalışıyorum. Dumbell ile antreman yapıyorum ama benim Dumbelllarımın ağırlıkları farklı biri 3 kg biri 5 kg. 10 tane yapıyorum ve ağırlıkları değiştiriyorum. Bu zararlı mı? Yeni Dumbell almak istemiyorum çünkü bunlara baya bi para vermiştim. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Arkadaşlar hepinize selam. Ben yoğun iş temposunda spor salonuna gitmeyefırsat bulamıyorum. Fırsat bulunca evde çalışıyorum. Dumbell ile antreman yapıyorum ama benim Dumbelllarımın ağırlıkları farklı biri 3 kg biri 5 kg. 10 tane yapıyorum ve ağırlıkları değiştiriyorum. Bu zararlı mı? Yeni Dumbell almak istemiyorum çünkü bunlara baya bi para vermiştim. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Göğüs,omuz falan nasıl çalışıorsun farklı ağırlıklarla,hadi kol belkide?

O dumbell ile 10. tekrarı zor çıkartıosan verimli olur; ya da hacimsiz kas istersen 15 e kadar yapıp; 15. zor çıkartıosan da verimli olur...
Üst vücut bölümünü aletsiz çalıştırmak istersen; şınav, mekik, barfiks, çalışabilirsin...

Bunun dışında evde çalışma programları ve dumbell ile ve aletsiz egzersizlerle ilgili veriler forumda mevcut...Araştırıp bulabilirsin...

Saygılarımla...Bol sağlıklı ve mutlu günler...;)

aynı anda farklı kilodaki ağırlıkları kullanmak vücutta dengesizlik yaratabilir. hadi kol çalışırken curl hareketini tek tek uyguladın diyelim ama göğüs yada diğer bir bölge çalışırken nasıl olacak bu.
ben genelde yeni başlayanlara çift dambılla hareketleri vermeye çalışırım ilk aylarda vücut kendi dengesini kursun diye. sen şimdi bir elinde 3 kilo diğerinde 5 kilo ile curl yaparsan vücut ister istemez bir yana daha fazla yüklenecek. diğer sette değiştirsen de olmaz bence.

Ayarlananabilir bir çift dumbell demiri ve değişik kilolarda plakaler almanı tavsiye ediyorum ..

Bu arada biri 3 kg diğeri 5 kg olan dumbellara ne kadar sağlam para verdiğini merak ettim açıkçası.?

Back
Yukarı