Fırında marine edilmiş tavuk gögüsü

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ByKelebek11 tarafından 12 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. ByKelebek11
    Offline

    ByKelebek11 Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2013
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Yer:
    Eskişehir
    Malzemeler:
    -1 Kg tavuk gögüsü
    -2 Su bardağı süt
    -2 yemek kaşığı zeytin yağı
    -1 yemek kasışığı domates veya biber salcası
    -1 tatlı kaşığı kekik
    -2 çay kaşığı karabiber
    -2 tatlı kaşığı pul biber
    -1 tatlı kaşığı toz biber
    - 2-3 diş sarımsak
    Yapılışı:
    tavuk gögüsleri kuşbaşı doğranıp bir kaba alınır iyice yıkanır.Süt hariç bütün malzemeler ilave edilir kaşık veya el yardımı ile güzelce karıştırılır.Sonra süt eklenip tekrar karıştırılır.8 ila 24 saat arası buzdolabında bekletilir.Bekleme süresi uzadıkca daha yumuşak et elde edersiniz.Uzun bekleyişin ardından fırın ıstılır bu arada tavuklar fırın posetinin içine konulur 3-4 tane delik açılır.Hazırladığımız fırın poseti fırın tepsisine konur.Bu işlemi yaparken fırın ısınmış olacaktır hazırladığımız tavuklar 200 derecede 35 dk pişirilir. Afiyet olsun.

    Dikkat: Baharatlar keyfe göre azaltılıp çoğaltılabilir veya başka tür baharatta eklenebilir. 2 Bardak süt eğer kaba koyduğumuz etlerin üstünü geçmiyorsa biraz daha ekleme yapılabilir. Tarif tavada yapılabilir. Marine ettiğiniz etleri yıkmayınız. Etleri süzgeç yardımı ile süzebilirsiniz.Keyfe göre fırın poşetinin içine bezelye patates havuç gibi sebzeler ekleyebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş