Evde sırt (Kanat) çalışma proğramı (Yapılış şekli)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şınav çekmek asıl sırtı çalıştırmaz mı?

Şınav çekmek genel olarak göğüs ve Bicepsleri çalıştırıyor. Bi yerde okumustum eger kollarını acarak sınav cekiyorsan sırtınıda (azda olsa) çalıştırıyormuş. Ellerin kapalı oldugunda ise triceps, göğüs, omuz ve biceps için yararlı oluyormuş.

eyvallah. şundan merak ediyorum. geçen sene body yaparken şınavda çok çalışırdım. o zaman rahat barfiks çekiyordum. bu sene yeni başladım 1 aydır yapıyorum fakat hiç şınav çalışmadım ve barfiks 1 tane bile çekemiyorum. dedim acaba sırtımı geçen sene şınav çekmem geliştirmişti de rahat barfiksi ondan mı çekiyordum diye düşündüm. ona göre şınava başlıyacağım çünkü hiç barfiks çekemiyorum. tabi geçen sene 70-75 kilo arasındaydım bu sene 80-82 :) onun mu acaba etkisi var?

öncelikle şınav değil kanat antremanlarına ara vermenizden kaynaklanıyordur emin olun..güç kaybı fazlaca oluyor uzun aralarda..

Koltuk arası demir yapacaklara uyarı: Düzeneği kurup harekete başlarken büyük ihtimal sadece belden kaldıracaksınız kendinizi. Bu hatayı yapmayın. Kendinizi sadece topuklarınız yere temas edecek şekilde kaldırın. Gerçi Afanesyeva'da bahsetmiş anlamanız için uzun uzun bakmanız gerekecek diye ama ben uzun uzun bakmanızı engellemek için bu uyarıda bulunayım dedim. Umarım yararlı olurum. Herkese iyi çalışmalar.

arkadaslar eller öne dogru barfix çekildiginde ne faydası oluyor, eller içe doğru barfix cekildiginde ne faydası oluyor ? bilen arakdaslar varsa yazabilrmi ? :)

arkadaslar eller öne dogru barfix çekildiginde ne faydası oluyor, eller içe doğru barfix cekildiginde ne faydası oluyor ? bilen arakdaslar varsa yazabilrmi ? :)

avuç içi yüze baktığı pozisyonda (underhand grip) kollar tutuş gereği vücuda daha paralel olacak ve kanat kaslarının alt uçları daha çok etkilenecektir..
ayrıca önkola gelen yük te azalacak ve biceps en büyük yardımcı olarak çalışacaktır..

Evde çalışabilmenin başka yöntemi yok mudur? :)
Normal dumbell ile kanat çalışmak mümkün mü?

One Arm Dumbbell Row hareketini yapabilirsin. Ama barfiks kadar etkili olmasını bekleme.
http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/lats/dumbell-single-arm-row/

Ayrıca evinde bar falan varsa barbell row yapabilirsin;
http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/lats/barbell-bent-over-row-palm-up/

Yine eğer bar (uzun bar) varsa T-bar Row hareketinide yapabilirsin
http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/lats/t-bar-row-corner/

Eğer göğüs yayın varsada Göğüs yayı ile çalışma hareketlerini kullanabilirsin
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/g-s-yay-ile-al-t18315.html

(Göğüs yayı yoksa yada almayı düşünürsen ayarlanabilir olanlardan almanı tavsie ederim. İlk basta 1 yada iki yayla calısmaya baslaman hem daha iyi yapmana yardımcı olur hemde sakatlanma riskini en aza indirir)

UYARI!!

kişilerin temeli hakkında bilgi sahibi olmadan barbell row gibi hareketleri lütfen önermeyiniz. bu zayıf bir temele sahip kişinin forumda yapılış şeklini görerek ve sizin önermenizle kalıcı sakatlıklar yaşayabilir.

Lütfen bir istemde bulunurken temelinizi özetleyen bir mesaj atınız. aksi takdirde forum üyelerinin önerisi ile yaptığınız hareketlerden siz sorumlusunuz.

Örnek: Forumdaki 1 ve 2. programı (yada benzerini yada 2 ay şu şu hareketleri yaptım) uyguladım acaba diadledt ve bar row yapabilirmiyim ?

Son düzenleme:
Özür dilerim barbel row'un daha önce sakatlığa neden olmadıgını okuduğum için böyle bir şey önerdim ki ço ğu yerde bu hareketin yapılmasının sakıncası olmadığını görmüştüm. Ama uyarınız için teşekkür ediyorum. Demek ki yanlış biliyormuşum (:

Deadlift'i biliyorum çünkü benide uyarmıslardı. Ama row konusunda gerçektende bilgisizdim. Çoğu yerde barfiks cekemeynlere önerildiğinden bende yararlı biliyordum. Uyarınız ve anlayışlı tavrınız için teşekkürler flexor. En azından direkt yanlıs demektense uyarıp düzeltmeye calısıyorsunuz.
tesekkur.gif

Back
Yukarı