Evde peynir altı suyu ve lor üretimi hk.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve mertkln tarafından 21 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. mertkln
    Offline

    mertkln Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    214
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Merhaba
    Aklıma takılan sorular var bu video da lor üretimini görüyoruz:Evde Lor Peyniri Yapımı - Showhaber - Video Vidivodo Burda süt 2 gruba ayrılıyor bir lor peyniri diğer kısmıda peynir altı suyu. Bildiğimiz gibi peynir altı suyu whey proteindir. Peynir altı suyu whey ise burda ki lorda nasıl whey olabiliyor sütte ki casein protein nereye gidiyor?

    Aklıma takılan diğer bir nokta da burada üretilen lor peynirinde oluşan protein kadar yağ olması da gerekmez mi? Sonuçta sütte neredeyse eşit miktarda protein ve yağ var hatta proteinin bir kısmı peynir altı suyunda kaldığı için lorda proteinden daha fazla yağ oluyor doğrumudur? Yani bu loru gece yatmadan önce ya da sabah güne başlarken bile tüketmek mantıksız oluyor.

    Birde 1 litre sütten üretilen peynir altı suyunda kaç gr protein var acaba?
     

Sayfayı Paylaş