Lor peyniri için malzemeler: 3 kg yağlı süt (pastörize olmayan) 2 çay bardağı üzüm sirkesi tuz.(ben tatlı yapacağım için katmadım) Süzmek için temiz bir tülbent. Yapılışı: Sütü bir gün önceden kaynatmıştım. Bu yüzden ısıtmak için tekrar ocağa aldım. Kaynamaya yakın, altını kapatıp içine sirkeyi kattım. Bir kez karıştırdım. Ben bu işlemi geceden yapmıştım, sabaha kadar böylece serin bir yerde bekledi. Sabah. kesilen sütü, temiz bir tülbente aldım, altına leğen koydum. ve tülbentin iki ucunu eline alıp bir o tarafa bir bu tarafa çekiştirdim. Fazla suyunu akıttım böylece sonra sıkıcı tülbentin ucunu bükerek peynirin bir yere toplanmasını sağladım. Her zamanki gibi altına leğen koyup, mutfak çeşmesine astım. (Siz asacak başka bir bulursanız yada çeşmeniz artema ise yüksekçe bir yere asmalısınız. Böylece 4-5 saat müdahale etmeden süzdürdüm. Bir kaseye alıp dolaba kaldırdım. Not: Bu şekilde dolapta fazla beklemeyeceği için çabuk tüketmenizi öneririm. Eğer hemen tüketmiyecekseniz buzluğa kaldırmalısınız Arkadaşlar ben bu peyniri çok sevdim, Gerçekten yapımı çok kolay, sütü kaynat, limon sık, süz.. Protein açısından gayet sağlıklı ve lezzetli, İçindede hiç bir kimyasal veya koruyucu yok.. Evde yapmaya çalışıp yapamayanlara burada yardımcı olmaya çalışırım
Tam olarak benim aradigim sey.Butun forum bagriyor lor peynir diye ama Amsterdamda gezmedigim yer kalmadi bu lor peynir icin ve hic bir markette bulamiyorum.Besin degeri acisindan markettekiler kadar yuksekmidir?
Yalnız bu lor peyniri değil, kesik ya da çökelek denilen peynir. caesin oranı daha fazla. ama kötü mü? Hayır, çok güzel.
Uzun bir arayistan sonra bugun soyle bi peynir buldum besin degerlerini yazim sizler karar verin. 100 gram icin besin degeri:268 kalori ,18gram protein ,0.8 gram karbonhidrat, 0.8 gram seker,21.4 gram yag????