çok doğru önce işi öğrenmen gerekir.herhangi bir kick box klübüne gidebilirsin.ama evde çalışmak istiyosan illaki yani kick box için değilde boks için speed bag lar var (boks topu,hız topu) onunla yada iki uçlu boks topları var kendin evde çok rahat çalışabilirsin.ama kum torbası çok tehlikeli heleki daha önce hiç kick box yada boks yapmadıyısan yanlış bir harekette sakatlıklar oluşabilir.box ve kick box gibi dövüş sporları evde öğrenilmez kum torbasına kendi başına çalışmak parmak ve bilekte sakatlıklara neden olabilir birde omuzu sakatlayabilirsin onun için iyi bir hoca eşliğinde çalışmanı tavsiye ederim işi tam öğrendiğinde evdede çalışabilirsin
Michaeljai arkadaşlar kişileri yanlış yönlendirmeyelim vg ve jimnastik her sporun içinde vardır ve hangi yaşta olursanız olun fazla aşırıya kaçmadıkça ikiside gelişimi engellemez aksine yardımcı olurlar
ha belki 8-11 yaş arasındaki bir çocuğun her gün 3-4 km yada belirli aralıklarla bu mesafeyi koşması dizlere ve omurgalara binen yükden dolayı gelişimi etkiler fakat kişi bu yaş aralığındaki bir kişinin antrenörler tarafından örneğin atletizm,futbol yada diğer sporlarda başlarında antrenör oldukları taktirde hiç bir gelişim engellemesi olmaz ha belki sen şunu kastedmiş olabilirsin 8-15 yaş arasındaki bir çocuğun bu sporu yapmasına ek olarak evde kendini kaptırıp çok aşırı mekik ,sınav çekmesi ertesi gün o kas acılarının üstüne kickboks idmanına gitmesi bu uygun olmaz o açıdan doğru söylüyorsun ama bu hiçte yapmaması anlamına gelmez mutlaka bu tür hareketleri yapmalı hangi yaşta olursa olsun spor sağlıktır..
bu konuda SiR_Arawn a katılıyorum
ve _efsun_ arkadaşımız dövüş sanatlarıyla ilgili bir sorun olucaksa ercan gürgöze hocamıza sormanı öneririm yanlış bilgi almazsın
Eğitimli bir kişi yanında bulunmadıgın sürece kum torbası çok zararlı elinde ve bileklerinde iyileşmesi zor olan kemik rahatsızlıkları cıkıcaktır ve bilegine zarar verme olasılıgın çok yüksek,ayrıca(bu belki alıcak olan arkadaşlar için gecerli)Kum torbaları normal bir dairede kullanılacak seyler degil acayip gürültü yapar önerim spora devam ettikten sonra hocandan ögrendigin hareketleri kum torbasında yapmaneve kum torbası aldım ve demirciye gittim birseksene bir metre ölçülerinde l şeklinde demir yaptırdım ve salondaki gibi bir ortam oluşturdum haftada 3 gün yaklaşık bir birbucuk saat antreman yapıyorum.15 dk ip atlıyorum 10 dk esneme yarım saat felanda kum torbasıyla yumruk tekme çalısıyorum.artık spor kulubüne gidemiyorum okul dersleriyle cakısıyoevdeki bu durum nasıl sizce