Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben 13 yaşındayım 3 km kg lik dumbellarım var 3*8 yada 4*8 yapınca hafif oluyor sporla ilgili çok şey aldım fazlada masraf etmek istemiyorum aileme ben 4*8 değilde 20*3 yada 20*4 yapsam olurmu lütfen cevap yazın

Merhaba ben 16 yaşındayım boyum 1.73 kilom 62 benim bir sorum olucaktı evde 1 adet 5 kglık dumbell ile çalışıyorum yeni başladım 1 adet dumbell etkisizmi kalı diye sorucaktım..ve 5 kg rık ağırlığı arttırma gibi bi imkanım yok hareket sayısını arttırsam etkisi olurmu?

Merhaba ben 16 yaşındayım boyum 1.73 kilom 62 benim bir sorum olucaktı evde 1 adet 5 kglık dumbell ile çalışıyorum yeni başladım 1 adet dumbell etkisizmi kalı diye sorucaktım..ve 5 kg rık ağırlığı arttırma gibi bi imkanım yok hareket sayısını arttırsam etkisi olurmu?

hareket sayısını artırsan kas yıpranabilir o yüzden dumbbelları ikilemeye bak derim

diğer konuda

Pazartesi 1.Gün Göğüs-kol
Salı 2.Gün Omuz - Arka kol
Çarşamba Off
Perşembe 3.Gün Sırt
Cuma 4. Gün Bacak

denilmiş.

ben şöyle bir program yapsam sorun olurmu

Salı 2.Gün Göğüs-kol
Çarşamba Off
Perşembe 3.Gün Göğüs-kol
Cuma 4. Gün Göğüs-kol

=) Yani hep göğüs ve kol çalışsam bi sorun olurmu.. benim istediğim bölgeler bunlar çünki. ayrıca cumartesi pazarda off mu..

diğer konuda

Salı 2.Gün Omuz - Arka kol
Çarşamba Off
Perşembe 3.Gün Sırt
Cuma 4. Gün Bacak

denilmiş.

ben şöyle bir program yapsam sorun olurmu

Salı 2.Gün Göğüs-kol
Çarşamba Off
Perşembe 3.Gün Göğüs-kol
Cuma 4. Gün Göğüs-kol

=) Yani hep göğüs ve kol çalışsam bi sorun olurmu.. benim istediğim bölgeler bunlar çünki. ayrıca cumartesi pazarda off mu..

Sen en iysi bu sitede nasıl program verildiyse aynısını uygula yada salona filan gidiyorsan oradaki hocanın programını uygula.

Senin hevesini anlıyorum , hemen göğüsü ve kolları şişirmek isiyorsun ; bunun içinde bu bölgelerini haftada olabildiğince çok çalıştırıp , hemen sonuç almak istiyorsun.

Ancak , böyle bir programla çalışman ; özellikle geliştirmeyi çok istediğin bölgelerin üzerinde ve vücudunda olumsuz etkiler yapacağını ; kaslarının gelişmek yerine belli bir süreden sonra yıkıma uğrayacağını bilmeni isterim.

Bu spor sabır işidir. Mümkün olan çalışmanın hakkını vermek , dinlenme ve beslenme ile de çalışmayı ödüllendirmektir. thums:

Amacım hevesini kırmak değil , sadece benim ilk başlarda düştüğüm hataya başka arkadaşların düşmesine mani olmak ; spor hayatınızda başarılar dilerim :)

belki konuyla alakalı değil ama benim bi sorum olucak yetkililerin cevaplamasını rica ediyorum ben bu sporu 4 yıla yakındır yapıyorum ben sizin dediğiniz gibi antreman metotları uygulamadım 2 set yorulana kadar yaptım pazu çalışmasını ayakta bi sağ bi sol yorulana kadar 2 set bende dambıl set var bide halteri var onuda yatarak kaldırıyorum oda yorulana kadar 2 set ve bazı değişik hareketler bunları günlere yayarak yaptım şimdi yanlış yaptığımın farkına vardım sizin söylediğiniz gibi 3x8 4x8 gibi set tekrarlarda çok hafif kalıyor çalışmışlığım olduğu için nağapmam lazım lütfen acil bir cevap verin bekliyorum yetkililerden rica ediyorum yada bilen birinden

belki konuyla alakalı değil ama benim bi sorum olucak yetkililerin cevaplamasını rica ediyorum ben bu sporu 4 yıla yakındır yapıyorum ben sizin dediğiniz gibi antreman metotları uygulamadım 2 set yorulana kadar yaptım pazu çalışmasını ayakta bi sağ bi sol yorulana kadar 2 set bende dambıl set var bide halteri var onuda yatarak kaldırıyorum oda yorulana kadar 2 set ve bazı değişik hareketler bunları günlere yayarak yaptım şimdi yanlış yaptığımın farkına vardım sizin söylediğiniz gibi 3x8 4x8 gibi set tekrarlarda çok hafif kalıyor çalışmışlığım olduğu için nağapmam lazım lütfen acil bir cevap verin bekliyorum yetkililerden rica ediyorum yada bilen birinden

yetkili kim burada? bu müesseseye kim bakıyor?.......

sen o şekilde çalışmaya devam et 3 vakte kadar pazuların şişer...

zaten kişisel program istemedim sadece yanlış çalıştığımı belirttim ve bunu bu kadar çalışmadan sonra nasıl düzelte bilirim diye sordum ayrıca insanlara bi bilgi veriyorsanda laf sokmadan yap

merhaba bu sekılde bı program uygulamayı dusunuyorum. haftada 5 gun olarak ne kadar surede kaslar bellı olucak sevıyeye gelır?
bacak
lunges 15*3
Donkey Kicks
Hip Bridge
squat
Lying Abduction
side lunges
Running Plank

karın
Crunch elbow towards knee 15*2
4 times abs
vertical leg crunches
Arm Reaching Crunch
push through
double crunch
alternating crunch

kol
alternating curls 15*3
Concentration curl
Hindu Push Up
burpess

flexor hocam https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html adlı konuda 'kol,arka kol,omuz ve göğüs' ile ilgili hareket bilgileri verilmiş.Peki mide bilgileri nerede araştırdım ama 'dumbell ile mide'hareketleri bulamadım...:(

sağ ve sol eline 1er adet dambıl al mekik çek
barfix sopasında asılı kal bacaklarını yukarı cek
yere yat bisiklete biner gibi ayaklarını hareket ettir

al sana 3 hareket, forum kurallarını okuyalım boş mesaj yapmayalım yukarıda arama butonu var.

Flexor hocam çok yararlı bir program olmuş ve birçok vücut geliştiricinin program hasretini gidermiş.Tıpkı ben gibi.Emeğinize sağlık çok teşekkürler thums:

bir bakarmısınız

ben 14 yaşındayım kaslarımı geliştirmek istiyorum. 4kg dumble çalışıyordum kol kısa kalıyormuş bıraktım. Karın kası yapıyorum. Sizlerden güç ve kas yapıcı tavsiyeler söylemenizi istiyorum basketbolcuyum yardımcı olun lütfen

selam forum sakınlerı ben yenı dambıl calısmaya basladım halter aldım bı tanede 20 ser kilo hepsi set halinde setlerde 15 x 20 x 25 olarak bazı bölgeleri calısıyorum 8 x 12 de omuz ve bacakları calıstırıyorum acaba normalmi yoksa anormalmi, ?

iki haftadır bu programı uyguluyorum ocak ayında salonda çalışmaya başlıcam kendimi hazırlamak adına uyguluyorum 7şer kgluk dumbellarla çalışıyorum ama sonraki gün ağrı olmuyor kgları arttırmak mı gerek yoksa başka hareketler mi denemk gerek?

Konu olarak açınca kitleniyor nedense , Forumda bu konu mevcut diyor. Ancak ben kendime göre aradığımdan cevabı bulamıyorum . Yaş : 15 , boy : 1.70 , kilo : 60 . Mahallede ücretsiz eğitim veren bir body salonu var ama biraz boşlukta yani belli bir proğram yok ancak her türlü alet var. İlk gittiğimde 25 dakika koşu , şınav mekik 4*15 , çömelip kalkma 25*4 yaptırdılar . İlk 3 hafta böyle olucağını söylediler. Ancak ben pek güvenmiyorum ve vücudumun saçma sapan bi hal almasından korkuyorum . Çünkü bodyle alakasız kişiler orada. Bana boyumu kısaltmıcak , üçgen vücut yapmamı sağlayacak en azından fit bir vücut oluşturacak proğram gerekiyor . Yardımlarınızı bekliyorum , teşekkürler.

Back
Yukarı