Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben 15 yaşındayım boy :1,68 kg:67 5kglik dumbell ile bench press yapıyorum boy uzamasını engellermi ?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:01 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:58 ----------

ben 15 yaşındayım boy:1,68 kg:67 5kglik dumbell ile bench press yapıyorum boy uzamasını engellermi veya yaşıma göre hangi hareketleri yapmalıyım(evde)

her hareketi 4x12 çalışıyorum 5kglik dumbellarla 4x15 e çıkarmayı düşünüyorum sizce nasıl olur? hatta 1 ay sonrada 5x15 düşünüyorum ?

Beyler programda niye karın yok?

Ben şöyle bir program yaptım kendime;

Pazartesi: Göğüs-Önkol
Çarçamba: Omuz-Arkakol
Perşembe: Sırt-Karın
Cumartesi Bacak-Karın

Göbek çevrem biraz yağlı olduğu için haftada 2 gün karın dedim. Sizce nasıl?
Bu arada ben bu programla sırt çalışırken sırtımın geliştiğini hissetmiyorum. Yani acı hissi pek yok sırtımda.

Bu kadar güzel anlatılmış program benim için oldukça yararlı oldu. Neredeyse 1 aydır sadece haftasonu 2tane 4lük dumbell ile çalışıyorum, buna rağmen kollarda ve omuzlarda ufaktan gelişmeler oldu

Arkadaşlar bu hareketler kilo yapıyor mu?
Yediğime çok dikkat ediyorum ama bir türlü kilo veremedim birde ilaç kullanıyorum. İlaçla spora aynı zamanda başladım onun için hangisinden kaynaklanıyor anlamadım.
Foruma göz attım ama sorumun cevabını göremedim eğer varsa şimdiden kusura bakmayın. Sevgiler :)

bir soru sorucam bu 1.gün bide 2. gün hangi ünler oluyor
yani pazrtesi salı çarşamba perşembe cuma
antreman antreman dinlenme antreman antreman
cumartesi pazar dinlenme böylemi oluyor

Merhabalar,

Başta programı hazırlayan Flexor hocama teşekkür etmeyi borç bilirim.Soruna gelirsek; programda pazartesi göğüs-kolu, salı ise omuz-arka kolu çalıştırıcak egzersizler mevcut ve çarşamba dinlenme isteğe görede perşembe, cuma egzersizler mevcut.Ben sırt ve bacak egzersizleri yerine yine pazartesi ve salı gün ki programı uygulamak istiyorum yani pazartesi-perşembe: göğüs-kol, salı-cuma: omuz arka kol çalışmayı düşünüyorum.Herhangi bir sakıncası var mıdır ya da başka önerileriniz?

FLEXOR Hoca burayı yetim burakmış gibi ama ben yine de şansımı deneyeyim.
öncelikle selamlar,
forumda bu başlığı ve yeni başlayanlar için hazırlanan programları okudum araştırdım elimden geldiğince, bu başlıklar benim sorularımın tam olarak cevabı olmadı zira bu programda sadece dumbell ler varken diğer programlarda salon ekipmanı da var, bense iki dumbell barı bir adet uzun bar bir adet düz ağırlık sehpası (tek açılı) na sahibim bazı hareketlerde uzun bar da kullanabilirm yani hem ayakta hem de ağırlık sehpasını kullanarak.
kirlilik yaratmamak için başka başlık açmadım bu ekipmana uygun nasıl bir program uygulayabilirim başta flexor olmak üzere herkese teşekkürler ilk mesajım bu hata ettiysek affola...
bu arada gerekli mi bilmem ama:
boy: 178
kilo: 60
ve şu anda dumbelle çalışma programını uygulamaktayım.

FLEXOR Hoca burayı yetim burakmış gibi ama ben yine de şansımı deneyeyim.
öncelikle selamlar,
forumda bu başlığı ve yeni başlayanlar için hazırlanan programları okudum araştırdım elimden geldiğince, bu başlıklar benim sorularımın tam olarak cevabı olmadı zira bu programda sadece dumbell ler varken diğer programlarda salon ekipmanı da var, bense iki dumbell barı bir adet uzun bar bir adet düz ağırlık sehpası (tek açılı) na sahibim bazı hareketlerde uzun bar da kullanabilirm yani hem ayakta hem de ağırlık sehpasını kullanarak.
kirlilik yaratmamak için başka başlık açmadım bu ekipmana uygun nasıl bir program uygulayabilirim başta flexor olmak üzere herkese teşekkürler ilk mesajım bu hata ettiysek affola...
bu arada gerekli mi bilmem ama:
boy: 178
kilo: 60
ve şu anda dumbelle çalışma programını uygulamaktayım.

barbell ile yapabileceğin tonlarca hareket mevcut. en basitinden bench press, squat, deadlift, barbell rowing, overhead press, barbell curl ve triceps extension yapabilirsin. forumu biraz daha incelemeni tavsiye ederim.

barbell ile yapabileceğin tonlarca hareket mevcut. en basitinden bench press, squat, deadlift, barbell rowing, overhead press, barbell curl ve triceps extension yapabilirsin. forumu biraz daha incelemeni tavsiye ederim.

öncelikle teşekkürler o bahsettiğin hareketleri inceledim fakat bunları programa dahil edemiyorum çünkü aynı bölgeyi fazla uyarmak veya birbiryle çelişecek hareketler olmasından korkuyorum ayrıca bench press mi yoksa dumbell bench press mi yapmalıyım diye araştırdığımda bile bir uzlaşma da olmamış tartışmalarda bana dengeli ve sonuç alabileceğim bir program ayarlayabilir miyiz?

Merhaba aranızda yeniyim arkadaşlar ismim Fatih Yaş 31 boy 173 kilo 70 bu bb sporunu malesef ki bu yaşta yapmaya karar verdim. Spor saLonu na gitme vaktim olmadığından evde çalışma yapabileceğim. Flexor hocamızın ewde dunbel calısma programında 3. günümdeyim. Emeği geçen herkeze öncelikle tşk ediyorum. Umarım bende sağlıklı bir vucuda kavuşabilirim. Dediğim gibi sporda 3. günüm ve her tarafım ağrıyor umarım bu ağrılarım geçer.

Merhaba bf ahalisi.Ben foruma yeni geldim.
Boyum:1.80 Kilom:1.75 yaş:17 okul yüzünden evde dumbell ile çalışmayı düşünüyordum ama bir arkadaşım bunun kötü olacağını çünkü sonra vücudun çalışmazsam salıp iğrenç bir hal alacağını söylüyor ve bu aklıma takıldı.Bir cevap verebilirseniz gerçekten iyi olacak çünkü pek spor yapmadğım için kaslarım yeterince büyük değil bana göre.duhTeşekkürler

Çok İşimize yarayacak bilgiler .. Emeğine Sağlık ... bench_O

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:04 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:58 ----------

Merhaba aranızda yeniyim arkadaşlar ismim Fatih Yaş 31 boy 173 kilo 70 bu bb sporunu malesef ki bu yaşta yapmaya karar verdim. Spor saLonu na gitme vaktim olmadığından evde çalışma yapabileceğim. Flexor hocamızın ewde dunbel calısma programında 3. günümdeyim. Emeği geçen herkeze öncelikle tşk ediyorum. Umarım bende sağlıklı bir vucuda kavuşabilirim. Dediğim gibi sporda 3. günüm ve her tarafım ağrıyor umarım bu ağrılarım geçer.

ağrı olması iyi bişey kasların geliştiğinin işareti ... birde yeni başladığınız için ham olabilirsiniz ... düzenli olarak çalıştığınızda ağrılar azalıyor vicut alıştığı için thums:

Merhaba bf ahalisi.Ben foruma yeni geldim.
Boyum:1.80 Kilom:1.75 yaş:17 okul yüzünden evde dumbell ile çalışmayı düşünüyordum ama bir arkadaşım bunun kötü olacağını çünkü sonra vücudun çalışmazsam salıp iğrenç bir hal alacağını söylüyor ve bu aklıma takıldı.Bir cevap verebilirseniz gerçekten iyi olacak çünkü pek spor yapmadğım için kaslarım yeterince büyük değil bana göre.duhTeşekkürler

O bahsettiğin olay salona gitsende olur o zmaan :).. öyle birşey yoktur...

şöyle düşünmek lazım...

sen spor yaparken yemene içmene dikkat edersin...yağlı şekerli v.s yiyecekelrden uzak durursun ve bunun yanıda sporunu yaparsın...bu şekidle vücut zaten formda ve gergin olur...

sen sporu bırakınca sarkma değilde yağlanmalar olur bunun nedeni ise ..spor süresinde dikkat ettiğin beslenmene aynı önemi göstermemendir...

sporu bırak ..yemene içmene aynı şekilde dikkat et..bak bakalım sarkma oluyormu...hacim olarak ufalırsın ama sarkma olmaz...

hacimden düşme olayıda ortalama 20 günden sonra başlar...

kolay gelsin...

bir soru sorucam bu 1.gün bide 2. gün hangi ünler oluyor
yani pazrtesi salı çarşamba perşembe cuma
antreman antreman dinlenme antreman antreman
cumartesi pazar dinlenme böylemi oluyor

benim haftalık planım şöyle umarım yardımcı olurum

pazartesi - dinlenme
salı - kol ve sırt
çarşamba - arka kol ve omuz
perşembe - dinlenme
cuma - bacak ve bilek
cumartesi - kol ve göğüs
pazar - pazar günleri dumbbell almadan şınav mekik sopayla dönme hareketleri ve adonis ağırlıklı çalışıyorum yani 2 gün çalış 1 gün yat :) tabi birde düzenli beslenme ...

O bahsettiğin olay salona gitsende olur o zmaan :).. öyle birşey yoktur...

şöyle düşünmek lazım...

sen spor yaparken yemene içmene dikkat edersin...yağlı şekerli v.s yiyecekelrden uzak durursun ve bunun yanıda sporunu yaparsın...bu şekidle vücut zaten formda ve gergin olur...

sen sporu bırakınca sarkma değilde yağlanmalar olur bunun nedeni ise ..spor süresinde dikkat ettiğin beslenmene aynı önemi göstermemendir...

sporu bırak ..yemene içmene aynı şekilde dikkat et..bak bakalım sarkma oluyormu...hacim olarak ufalırsın ama sarkma olmaz...

kolay gelsin...

Arkadaş sadece şınav ve mekikle kas yaptığını söylüyor.Ayrıca kendisi günde yarım litre süt içmenin spora faydası olduğunu söylüyor.
Bir de yemek konusunda kantinden yediğimiz için pek sağlıklı şeyler değil.O biraz problem olabilir mi???:(

arkadaşın doğru sçylemiş..tabikie evde şınav ve mekik ilede kas kütlesi yapılabilir..ancak bir salon ile ev çalışmasını bir tutamayız...

süt tabiki yararlıdır...

diğer dediklerim aynen geçerli...

kolay gelsin...

Peki bir soru daha sorayım.Hangisi daha yararlıdır şınav-mekik ikilisi mi yoksa buradaki dumbell çalışma progrmamı mıdumbelllls

Yararlı derken? Dumbell çalışma programına şınav mekik de ekleyebilirsin.

Back
Yukarı