Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben bir aydan fazla süredir bu programı 5 ve 10 kiloluk dambıllarla uyguluyorum belim 5 beden inceldi fakat kilomda tam tersi 5 kilo arttı yani ben kilo vermeyi amaçlamıştım ama nabıcağımı şaşırmış durumdayım öneri bekliyorum neden böle bişi oldu

Merhabalar,
Acaba yazdıgınız gibi mesela 1.gün=kol 2.gün=omuz vb gibi mi yapmalıyız yoksa hergün yeterli ölçüde hepsinden yapmalımıyız?
Hergün hepsinden yaparsak sorun olurmu?
Bıraktıgımızda sarkma olurmu?

mert10 ; orda nasıl yazıyorsa öyle yapacaksınız..dışına çıkmayın..ama yeni başlıyorsanız bu program sizin için değil..aşağıdaki linkleri okuyun..
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

ben bir aydan fazla süredir bu programı 5 ve 10 kiloluk dambıllarla uyguluyorum belim 5 beden inceldi fakat kilomda tam tersi 5 kilo arttı yani ben kilo vermeyi amaçlamıştım ama nabıcağımı şaşırmış durumdayım öneri bekliyorum neden böle bişi oldu

amacınız tartıdaki rakamların azalması değil yağ oranınızın düşmesidir umarım..zira ağırlık çalışmayıp , sadece cardio yapacaksınız aksi takdirde..

Setleri Yeni başlayacaksanız bir ay boyunca 3 x8 2. 4x8 3 aydan sonra 12-10-8-6 şeklinde yapabilirsiniz
demişsiniz peki bu 3. aydan sonra piramit çalışma sistemini mi uygulayacağız yani kilo arttırarak

Setleri Yeni başlayacaksanız bir ay boyunca 3 x8 2. 4x8 3 aydan sonra 12-10-8-6 şeklinde yapabilirsiniz
demişsiniz peki bu 3. aydan sonra piramit çalışma sistemini mi uygulayacağız yani kilo arttırarak

set içinde tekrarlar azaldıkça kilo artırılır..12-10-8-6 da bunu ifade ediyor..piramit yani..

selam site çok faydalı, yaklaşık 2 aydır çalışıyorum
şimdi sormak istediğim omuz çalışırken çok fazla ağır olmamak şartıyla set aralarında 30 sn civarında bekliyorum, omuz haricinde göğüs ve kol bölgelerinde ise ağır kilo girerek setler arasında yaklaşık 45 sn bekliyorum ve çalışmam 3x8 şeklinde

bu şekilde yapınca set araları beklemeler ve set sayıları çalışmam doğru gidiyor mu
teşekkürler

selam site çok faydalı, yaklaşık 2 aydır çalışıyorum
şimdi sormak istediğim omuz çalışırken çok fazla ağır olmamak şartıyla set aralarında 30 sn civarında bekliyorum, omuz haricinde göğüs ve kol bölgelerinde ise ağır kilo girerek setler arasında yaklaşık 45 sn bekliyorum ve çalışmam 3x8 şeklinde

bu şekilde yapınca set araları beklemeler ve set sayıları çalışmam doğru gidiyor mu
teşekkürler

Bende set aralarında 30 -40 sn civarı beklerim eğer vucudunuz bu aralığa alışmışsa sorun yoktur.

kısa zamana alıştırmanın bir faydasıda hareket esnasında vucudun yenileme hızının artmasıdır buda sağlıklı tekrar çıkarmaya sebep olur

Ben mahalle konağının altındaki spora salonuna gidiyorum, orda doğru düzgün bi hoca olmadığı için gösterilen tüm hareketleri cep telefonuma kaydettim orda yapıyorum hepsini 2 ay oldu başlayalı azda olsa gelişen kaslarımın olduğunu hissediyorum bu hareketleri yapmadan önce 20 dk koşu yapıyorum sizce sizin verdiğiniz bu hareketler + koşuyla vucudumu bi şekle sokabilirmiyim herhangi bi diyet yapmıyorum ve hap kullanmıyorum.. yardımlarınzı bekliyorum ilgilenirseniz çok sevinirim.

Bu yada benzeri proğramlarla birlikte yeni başladığınızda sadece spora vucudun alışmasını bekleyiniz.

çünkü hem spora başlayıp hem diet yapmanız ve hem koşuyu ilave etmenize vucut tepki göstericektir.

önce 1 ay kadar proğramı uygulayın 1 ay sonra vucut spora alışmış artık kabullenmiş kendini o yöne çevirmiştir şimdi sırada koşuyu kabullendirmek var daha sonrada yeme düzenini değiştirmek.

re

hocam ellerim ince yapılı, ağırlık kaldıra kaldıra ellerde de kalınlaşma olur mu ? ya da özel olarak ellerin kalınlaşması için bir çalışma metodu var mıdır

merhaba hocam
ben lateral hareketini tek kolla yapsam olurmu yani once sag sonra solla yana açişlari yapsam bi fark arz ederim.her ikisini birlikte yapınca zor oluyoda?

gerçekten çok faydalı bi site burda öğüt veren insanlarda gerçekten işi biliyor boşa atıp tutmuyor bende 16 yaşındayım olurda inş yaşarsak ilerde body salonuna kesn gitmeyi düşünüyorum şimdiyse 1 aydır evde bu programı uyguluyorum 3 kiloluk dumbella ama bunun dışında hiç salona gitmişliğim yok ve çok da anlamam bu işlerden ama 1 aydır bu programı yapıorm bunun dışında her gün 100-150 mekik çekiyorum uzun zamn daha böle gidicek sanırım ne diyosunuz abilerim bi değişiklik olurmu işe yararmı ayrıca ben bazen 1. gün 2. gün hepsını aynı günde yapıyorum hatta 2-3 saat içerisinde bunun zararı olurmu

gerçekten çok faydalı bi site burda öğüt veren insanlarda gerçekten işi biliyor boşa atıp tutmuyor bende 16 yaşındayım olurda inş yaşarsak ilerde body salonuna kesn gitmeyi düşünüyorum şimdiyse 1 aydır evde bu programı uyguluyorum 3 kiloluk dumbella ama bunun dışında hiç salona gitmişliğim yok ve çok da anlamam bu işlerden ama 1 aydır bu programı yapıorm bunun dışında her gün 100-150 mekik çekiyorum uzun zamn daha böle gidicek sanırım ne diyosunuz abilerim bi değişiklik olurmu işe yararmı ayrıca ben bazen 1. gün 2. gün hepsını aynı günde yapıyorum hatta 2-3 saat içerisinde bunun zararı olurmu
Düzgün ve sağlıklı bir gelişim için programa harfiyen şart.
Mesela günde 4 bölge çalışıyorsunuz 3-4 veya 5 hareket yaparak. Bu şekilde idman sonucu kaslarınız çok yorulacak ve yeterli dinlenme imkanı bulamayacaktır. Bir süre sonra çalıştığınız ağırlıklarda düşüş gözlenecektir ve bu sizin psikolojinizi oldukça kötü yönde etkileyecektir. En önemli sonucu ise aşırı idmandan dolayı kas küçülmesine sebebiyet vermesidir. Kısacası sitedeki bilgilere kesin itimat etmeseniz bile kendinize uyarlamadan önce bunları tartışmaya açıp görüşleri almalısınız.

10 gb dumbell ile Calısıyorum bu FLeX'in dediklerini ben bi zararı olmaz dimi ? Yeme içme konusuna gelince süt müş suuymuş :D öyle gidiyor devam edim mi yoksa başka şeylerde yapim mi ?

Back
Yukarı