evde dövüş sporları ve sakatlanma

internette uzmantv de falan bulduğum dövüş sporu videolarını
izleyip evde bu sporları yapıyorum(tekvando karate)
tekme ve yumrukları boşluğa atıyorum
bu sporla ilgilenenler ellik yastık kum torbasını tekmeleyip yumrukluyorlar
acaba bunun nedeni ne
havaya (boşluğa) attığımız tekme ve yumruklar sakatlanmaya sebeb olurmu
bu sporları evde video izleyip yapmamızın başka sakıncaları var mıdır

internetten izleyerek tekme yumruk atmak son derece yanlış. evinde kum torbası dahi olsa vuruş tekniklerini bilmedigin için kendini kum torbasına vururkende sakatlarsın boşa yumruk atarkende. bu sporları ögrenmek istiyorsanız gsim in heryerde salonları var.kayıt olup en doğru şekilde oralarda ögrenirsiniz.

j.claude.er arkadaşın da dediği gibi, bunları evde uygulamanız başlı başına hata. Dikkat ederseniz bu tür sitelerde ve programlarda "Lütfen bu hareketleri evinizde - iş yerinizde - okulunuzda kesinlikle denemeyin!" diye uyarı geçiyorlar. Yani boşuna değil bu uyarılar. O gösterilen hareketler, bu işin ustaları tarafından yapılır.

Bencede evde bu tür sporlar tehlikeli ve sana bir+ kazandıracağını sanmıyorum.Bu tür uzak doğu dövüş sanatlarına kendini adaman lazım ki vidyolarda gördüğün kişiler gibi olmalısın.Ne bileyim açıkcası box vb sporlar hariç bu tür sporlara da çok sıcak bakmıyorum Yok adama vuruyorumda yok adam yumruğumu tutuyor yok çeviriyor yok kenara kaçtı yok karnıma geçirdi :D
Bir salona başvur ve orda eğitim almaya başla bence tabi bu işin birde maddi durumu var.

Back
Yukarı