Ev yapımı protein bar

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Tuncay35 tarafından 1 Eylül 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Tuncay35
    Offline

    Tuncay35 Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Malzemeler:
    250 gr yulaf ezmesi
    80 gr kakao oranı en yüksek çikolata
    50 gr fıstık ezmesi
    200 ml yağsız süt
    150 gr protein tozu (5 ölçek)
    100 gr kuru üzüm
    100 gr ceviz
    5 gr tarçın
    10 gr hindistan cevizi

    Ürünün besin değerleri toplam:
    3250 kalori. 145 gr yağ. 332 gr karbonhidrat. 191 gr protein
    Toplam ağırlık 945 gr. 7 eşit parçaya bölünürse bir barın ağırlığı 135 gr dır.

    Ben toplam ürünü 7 eşit parçaya bölere her gün bir tane tüketiyorum böylece her bir parçanın besin değeri:
    464 kalori. 20 gr yağ. 46 gr karbonhidrat 27 gr protein

    Videoda yapılışı anlatılmaktadır:
    Ev yapımı protein bar - YouTube


    Not: En kısa zamanda protein oranı daha yüksek ve yağ oranı daha düşük protein bar yapımının videosunu da sizlerle paylaşacağım besin değerler ile birlikte.
     
    Son düzenleme: 1 Eylül 2013
    Body06 ve aemregumus bunu beğendi.
  2. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.409
    Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    Bu tarz protein barları yaptıktan sonra dolapta ne kadar süre koruyabiliriz? Tüketim açısından bilginiz var ise ben yapmayı planlıyorumda , ama yani gün içinde ne kadar yesekte :D bitmez büyük bir pasta gibi olucak 3250 kalori.
     
  3. ensklms
    Offline

    ensklms Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Koruma
    Yer:
    istanbul
    protein tozu şartmi ben protein tozu kullanmiyorum ama bu ev yapimi barı kullanmak istiyorum nasil yapmaliyim
     
  4. Tuncay35
    Offline

    Tuncay35 Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Eğer buzlukta saklarsan hiç bir sorun olmaz. Ürünün içinde pek su namına bir şey olmadığı için buzluktan çıkardıktan sonra 5-10 dakika içinde çok rahatlıkla tüketebilirsin. İçerisinde bozulacak sadece süt var. Normal dolapta sütteki katkı maddelerinden dolayı bir hafta rahat gider.

    Ben 7 ye bölüp her gün bir tane tüketiyorum. Buzlukta muhafaza ediyorum. Bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar.



    Hiç protein tozsuz yapmadım. Kıvamı ve tadı nasıl olur bilmem. Ama eğer protein tozu kullanmazsan besin değeri açısından çok yağlı ve karbonhidratlı olmuş olur. Protein değeri düşük olmuş olur. Tavsiye etmem.
     
    ensklms bunu beğendi.
  5. aemregumus
    Offline

    aemregumus Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Samsun
    eyvallah hocam denicem bunu çok yararlı bi anlatım olmuş :D
     
  6. wafwaf
    Offline

    wafwaf Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    8
    Bugun yaptım bu tarifi çok güzel oldu birde pişirme derdi olmayınca dahada iyi oldu teşekkürler
     
  7. Bodyyci
    Offline

    Bodyyci Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    422
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    Kılo aldırmasın
     
  8. avengeren
    Offline

    avengeren Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    456
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    53
    Protein tozunu acaba bulgaristandan mı aldınız ?
     
  9. Body06
    Offline

    Body06 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    595
    Beğenileri:
    203
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Merhaba,

    Vallaha ne diyeyim bugün yaptım bu karışımı, çokta memnun kaldım :)
    Tadı gerçekten çok hoş.
    Ama ben bu malzemenin yanına kuru kayısı ve bademde kattım :)

    İyi günler,
     
  10. wafwaf
    Offline

    wafwaf Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    8
    Kuru kayısı abdem bende denıyecem :)
     
  11. Body06
    Offline

    Body06 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    595
    Beğenileri:
    203
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Merhaba,

    Kuru kayısı ve bademle bence daha güzel oluyor.
    Tabi orjinal halini hiç denemedim; ancak tadı gerçekten çok hoş.
    Deneyin pişman olmazsınız :)

    İyi günler,
     
  12. Tuncay35
    Offline

    Tuncay35 Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Umarım memnun kalırsın. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.


    Tek derdi süt çikolata fıstık ezmesini erimesini için ısıtmakta.


    Amacımız zaten kilo almak değil mi :)
    Eğer vücut yağ olarak alacak diye korkuyorsun. bir iki hafta içinde bu tarifin aynısını sadece daha az yağ oranı ve daha yüksek protein değerli olan barın yapılışını paylaşacağım. ki bu tarifle de merak öyle yağ oranın artmaz eğer sporun hakkını verirsen..

    Hayır BG den almadım. Neden ki?
    Xpro orada satılmıyor bildiğim kadarıyla. yakomuz gıda dan aldım.
    Ki bg den o kadar koca şeyi çok cüzzi farklar için getirmeye değmez.
    ki ülkemizdeki son döviz bombasından sonra TR daha da ucuz oldu.
    örneğin gasparinin myofusion proteini şu anda BG de 108 leva. yani 54 euro. o da 140 tl cik yapıyor. bu gün arkadaşım istanbuldan 120 tl ye almış..


    emin ol orjinal tadı da çok güzel. bence o kayısı ile badem aman aman bi fark vermemiştir barın tadına. en çok tadı kakaolu proteinle yüksek kakaolu çikolata veriyor. birde fıstık ezmesi. ama senin dediğini yapmakta da fayda var değişik olur. teşekkürler
     
    avengeren bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş