Ev Yapımı Çökelek Tarifi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve bodyislife tarafından 15 Mart 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. bodyislife
    Offline

    bodyislife Üye

    Katılım:
    27 Mart 2011
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Sitede çökelek tarifi var ama bu şekilde değil. Yoğurt miktarı değiştirilebilir, yoğurt miktarı tatlılık-ekşilik oranı ve çökelek miktarı ile doğru orantılıdır. Daha az yoğurt konursa daha tatlı ve daha az çökelek, fazla konursa daha ekşi ve daha fazla çökeleğimiz olur.

    Besin Değerleri:

    Ağırlık gr....: 100
    Protein......: 35
    Karbonhidrat: 3,2
    Yağ…........: 5,6
    Kalori….....: 215


    Malzemeler:

    3 litre süt
    1 kilo yoğurt
    1 yemek kaşığı tuz

    3 litre süt tencerede kaynatılır. Kaynarken içerisine 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir. Kaynadığında 1 kilo yoğurt konulur ve karıştırılır. Süt kesildiğinde(üzeri sarı sarı olacak) altı kapatılır ve serin ortamda soğutulur. Daha sonra sabaha kadar süzülmeye bırakılır. Afiyet olsun :)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 15 Mart 2013
  2. Troll Vali
    Offline

    Troll Vali Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2013
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    düzeltme ve ekleme

    Dediğiniz şekilde oluşan madde "süt kesiği" olarak isimlendiriliyor genelde.Çökelek ise genel olarak ayranın kaynatılarak içindeki yoğurt parçacıklarının pıhtılaştırılmasıyla oluşuyor.Lor ise "süt kesiği"nin ardından kalan o yeşilimsi sıvının pıhtılaştırılmasıyla oluşuyor.


    Yaptığınız şeyin protein oranı çökeleğe oranla daha azdır.Çünkü süt yağını daha fazla bulunduruyor.
     
  3. murat1997
    Offline

    murat1997 Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2013
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Lise Ögrencisi
    Yer:
    İzmir
    Peki kaç kg çökelek elde ediyoruz bu karışımın sonunda ?
     

Sayfayı Paylaş