Sitede çökelek tarifi var ama bu şekilde değil. Yoğurt miktarı değiştirilebilir, yoğurt miktarı tatlılık-ekşilik oranı ve çökelek miktarı ile doğru orantılıdır. Daha az yoğurt konursa daha tatlı ve daha az çökelek, fazla konursa daha ekşi ve daha fazla çökeleğimiz olur.
Besin Değerleri:
Ağırlık gr....: 100
Protein......: 35
Karbonhidrat: 3,2
Yağ…........: 5,6
Kalori….....: 215
Malzemeler:
3 litre süt
1 kilo yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
3 litre süt tencerede kaynatılır. Kaynarken içerisine 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir. Kaynadığında 1 kilo yoğurt konulur ve karıştırılır. Süt kesildiğinde(üzeri sarı sarı olacak) altı kapatılır ve serin ortamda soğutulur. Daha sonra sabaha kadar süzülmeye bırakılır. Afiyet olsun
Son düzenleyen: Moderatör: 15 Mart 2013