TV'de bir profesör anlatmıştı. Ne zamandır yazayım diyordum. İşte: MALZEMELER: ----------------- -1 adet limon (daha iyi oluyor) -1 lt. süt -Tuz YAPILIŞI: ------------- Öncelikle 4-5 dk. sütü kaynatıyoruz. Sonra soğumadan hemen bir tane limon suyunu sıkıyoruz, karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra bir tülbent vb. bir şeye koyup, 1 gece süzüyoruz. Gerçi süzmeseniz de olur. Size kalmış. Ertesi sabah az olmak kaydı ile tuz ekliyoruz VE HAZIR AFİYET OLSUN
Valla ben öğrendiğim günden beri yiyorum. Güzel Ama tuzun miktarını ayarlamak biraz zor oluyor. İlk başlarda baya bir "tatlı peynir" yedim. Bence diğer bir güzel yanı da şu: Hem suyunu süzünce daha saflaştığı için, mesela günlük normalde 1litre süt içebiliyorsan bu şekilde daha da fazla tüketebiliyorsunuz.
Denemek gerekir, daha önce bir denemistim cökelegi ama beceremedim Simdi hazir olan Erzincan peyniri yiyoruz Yagli :?
ben daha evelden bu tarifi denemistim.. yalnız ufacık kase lor peyniri icin 1 litre süt heba oluyor.. belki de ben fazla peynir üretmeyi başaramıyorum.. yine de sanıyorsam evde peynir yapmak daha masraflı oluyor.. ama lezzeti gercekten hazır satın alınanlardan cok daha iyi..
Daha az ama daha saf oluyor. Bence bu sayede mideni daha az doldurmuş olursun. Ayrıca masraf konusunda pek fark ettiğini zannetmiyorum.
valla ben ev yapımı loru yiyemedim 1 kase anca yedim tad olarak fena değil ama kokusu hoşuma gitmiyor