ar5kadaşlar bu eti yulaf ezmesi gerçekten çok zor yiyodum takiii bir arkadaşımın tarifini alana kadardı.sizlede paylaşmak istedim. önce yulaf ezmesini güzelce blendrda çekiyoruz un yapıyoruz daha sonrada bi kabartma tozu ve 2 yumurta sarısıyla birlikte 5 yumurtanın da akıyla birlikte karıştırıyoruz.az kalsın unutuyodum 7 8 tanede sakarin atıyotuz iyice karıştıktan sonrada doğru fırına.tadı çok hoş oluyo protein ve lif yönündende oldukça zengin bir kek oluyo.denemek istiyen arkadaşlara bi öneri:tek sor7um ben bu keki yedikten sonra bağırsaklarım bi acayip calışıyo tuvalet arıyıp duruyorum...
İyi düşünülmüş bir tarif, hem pratik görünüyor hemde sağlıklı, bağırsakları bu dercede çalıştırması iyiye işaret . Sağlıklı insanların sakarin kullanması konusunda biraz şüpheliyim ama zaten kendimizi kekten börekten mahrum bıraktığımız için arada bir böyle yöntemlere başvurmak çok iyi olur. Teşekkürler ysr.
bence baya iyi bi karbonhidrat kaynağı. sadece yulaf kullanmak yerine bence birazda pirinç unu ve çok az miktar da un katıp hazırlanırsa daha sağlam olur. ben yarın muhakkak deneyeceğim. güzel bir fikir. teşekkürler.......
eti yulaf ezmesini bulamadım :-( marketlere felan baktım nerden aldın üstat yulaf ezmesini..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
migroslarda,tansaslarda,carefourlarda,.... aklina gelebilecek tum buyuk marketlerde var,cornflekslerin yanlarinda oluyorlar hep. ayrica bizim bakkal bile satiyor.
ayrica ben bu tarifi denemistim ama yazmamisim.ilk basta hersey cok guzel gidiyordu,iyide pisti ama cok fazla yumurta kokusundan ilk basta mutfaga giremedik,sonra koku gecti ama kek hala cok kokuyordu,ben yedim ama kiz arkadasim yiyemedi.
tsk arkdaslar şimdi gittim aldım ne kadar lezzetli bi ürün..ilk defa yulaf yiyiyorum çok hoşuma gitti sade bile yenir ama ben biraz sütle ıslattım.. ama üstünde ne kadar tüketileceği yazmıyo...siz ne kadar tüketiyorsunuz..?
bende 100 gr tuketiyim kendi ihtiyacımı belirleye bilmem için deneme yanılma yapmam lazım..bi uzmanda görüşüde yok günde bu kadar yulaf yenmeli şu kadardan fazlası zararlıdır diye....!!!!! artık kendimizi dinliyerek ihtiyacımızı öğrenecez tsk ettim değerli görüşleriniz için
Tatlandırıcı olarak aspartam katılmaması gerekiyor çünkü aspartam sıcakta özelliğini kaybediyor. Bu kadar çok sakkarini vücuda almanında sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Diyette olmayan arkadaslar tatlandırmak için bal veya pekmez kullanmaları daha uygun olucaktır.