eti yulaflı kek tarifi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ysr tarafından 19 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. ysr
    Offline

    ysr Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenileri:
    325
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    salondan
    ar5kadaşlar bu eti yulaf ezmesi gerçekten çok zor yiyodum takiii bir
    arkadaşımın tarifini alana kadardı.sizlede paylaşmak istedim.
    önce yulaf ezmesini güzelce blendrda çekiyoruz un yapıyoruz daha sonrada bi kabartma tozu ve
    2 yumurta sarısıyla birlikte 5 yumurtanın da akıyla birlikte karıştırıyoruz.az kalsın unutuyodum 7 8 tanede sakarin atıyotuz iyice karıştıktan sonrada doğru fırına.tadı çok hoş oluyo protein ve lif yönündende oldukça zengin bir kek oluyo.denemek istiyen arkadaşlara bi öneri:tek sor7um ben bu keki yedikten sonra bağırsaklarım bi acayip calışıyo tuvalet arıyıp duruyorum...
     
  2. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    İyi düşünülmüş bir tarif, hem pratik görünüyor hemde sağlıklı, bağırsakları bu dercede çalıştırması iyiye işaret . Sağlıklı insanların sakarin kullanması konusunda biraz şüpheliyim ama zaten kendimizi kekten börekten mahrum bıraktığımız için arada bir böyle yöntemlere başvurmak çok iyi olur. Teşekkürler ysr.
     
  3. hernan77
    Offline

    hernan77 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sağlık teknisyeni
    Yer:
    izmir
    bence baya iyi bi karbonhidrat kaynağı. sadece yulaf kullanmak yerine bence birazda pirinç unu ve çok az miktar da un katıp hazırlanırsa daha sağlam olur. ben yarın muhakkak deneyeceğim. güzel bir fikir. teşekkürler.......
     
  4. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    yulaf ve kabartma tozu ne kadar koyuyorsun?
     
  5. okulaya51
    Offline

    okulaya51 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2006
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    eti yulaf ezmesini bulamadım :-(
    marketlere felan baktım nerden aldın üstat yulaf ezmesini..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  6. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    migroslarda,tansaslarda,carefourlarda,....

    aklina gelebilecek tum buyuk marketlerde var,cornflekslerin yanlarinda oluyorlar hep.

    ayrica bizim bakkal bile satiyor.
     
  7. WolfSoN
    Offline

    WolfSoN Üye

    Katılım:
    5 Mart 2007
    Mesajlar:
    193
    Beğenileri:
    89
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Her yerde var ETİ LİFALİF Şok,Migros,Gima birçok hiper,süper hatta normal bakkallarda bile bulunuyo.
     
  8. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    ayrica ben bu tarifi denemistim ama yazmamisim.ilk basta hersey cok guzel gidiyordu,iyide pisti ama cok fazla yumurta kokusundan ilk basta mutfaga giremedik,sonra koku gecti ama kek hala cok kokuyordu,ben yedim ama kiz arkadasim yiyemedi.
     
  9. okulaya51
    Offline

    okulaya51 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2006
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    tsk arkdaslar şimdi gittim aldım ne kadar lezzetli bi ürün..ilk defa yulaf yiyiyorum çok hoşuma gitti sade bile yenir ama ben biraz sütle ıslattım..
    ama üstünde ne kadar tüketileceği yazmıyo...siz ne kadar tüketiyorsunuz..?
     
  10. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    ben gunluk 100 gr kadar tuletiyorum ama sen kendi ihtiyacina gore bunu ayarlaman gerekir.
     
  11. okulaya51
    Offline

    okulaya51 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2006
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    bende 100 gr tuketiyim kendi ihtiyacımı belirleye bilmem için deneme yanılma yapmam lazım..bi uzmanda görüşüde yok günde bu kadar yulaf yenmeli şu kadardan fazlası zararlıdır diye....!!!!!
    artık kendimizi dinliyerek ihtiyacımızı öğrenecez tsk ettim değerli görüşleriniz için
     
  12. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    kendi ihtiyacin derken,yaptigin diette gunluk aldigin karbonhidrata gore demek istemistim.
     
  13. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    440
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    Tatlandırıcı olarak aspartam katılmaması gerekiyor çünkü aspartam sıcakta özelliğini kaybediyor. Bu kadar çok sakkarini vücuda almanında sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Diyette olmayan arkadaslar tatlandırmak için bal veya pekmez kullanmaları daha uygun olucaktır.
     

Sayfayı Paylaş