Frostronger
Üye
Selamlar abilerim ablalarım kardeşlerim. Uzun zamandır forumu takip ediyorum çoğu soruma cevap buldum çok şükür. Sonunda konu açmak zorunda kaldım üye oldum. Sorum şu : Sağlıklı kilomdan bir hayli uzağım (yaklaşık 15 kilo) ve annem çok yemek yapmıyor artık bana sanırım o da sıkıldı artık.
Markette neredeyse bütün bisküvilerin kalorilerine baktım ve en cazip olanı bu bisküvi oldu besin değerleri şöyle:
100 gramında
Kilojul 2048 kj
Kaloriler 489 kcal
Karbonhidrat 59,8 g
******g
Yağ 24 g
Doymuş Yağ 13,9
Şeker 26,4
Sorumu az çok tahmin ediyorsunuzdur. 500 kalori gayet iyi bir değer, paket 114 gram yani 500 kalori eder ortalama. Hergün ekstradan bu bisküviden bir paket yerse bir insan gayet güzel kilo alır. Hergün bir paket yerse 2 haftada 1 kilo eder ama ne kadar sağlıklı? Şeker oranı ve biraz yağ oranı yüksek ben de biliyorum çok sağlıklı olmadığını ama en azından 7-8 kilomu böyle alsam yeter geri kalanına biraz daha dikkatli, sağlıklı bir şekilde alırım diye düşünüyorum.
Bu konuda tecrübeli hocalarımı bekliyorum konuya.
İyi günler herkese.
[DOUBLEPOST=1478621227][/DOUBLEPOST]Sebebini bilmediğim bir şekilde protein yazınca sansürledi o yıldızlı olan yerde : protein yedi gram yazıyor
Markette neredeyse bütün bisküvilerin kalorilerine baktım ve en cazip olanı bu bisküvi oldu besin değerleri şöyle:
100 gramında
Kilojul 2048 kj
Kaloriler 489 kcal
Karbonhidrat 59,8 g
******g
Yağ 24 g
Doymuş Yağ 13,9
Şeker 26,4
Sorumu az çok tahmin ediyorsunuzdur. 500 kalori gayet iyi bir değer, paket 114 gram yani 500 kalori eder ortalama. Hergün ekstradan bu bisküviden bir paket yerse bir insan gayet güzel kilo alır. Hergün bir paket yerse 2 haftada 1 kilo eder ama ne kadar sağlıklı? Şeker oranı ve biraz yağ oranı yüksek ben de biliyorum çok sağlıklı olmadığını ama en azından 7-8 kilomu böyle alsam yeter geri kalanına biraz daha dikkatli, sağlıklı bir şekilde alırım diye düşünüyorum.
Bu konuda tecrübeli hocalarımı bekliyorum konuya.
İyi günler herkese.