başka bir kitap alıntısı ve gene Arnold !
Kitap : Başarıyı keşfedin-edinka yayınları-Ziya Baran sayfa 84 ve 92 ;
konunun başlığı ; " Siz de bir Arnold Schwarzenegger olabilirsiniz " ; tabi ki kitapta egzersizlerden ve takviyelerden bahsetmiyor AMA öyle bir şeyden bahsediyor ki ; en az diğerleri kadar önemli hatta hepsinin ana kaynağından bahsediyor ;
---kısaltıyorum,özetliyorum--- O(Arnold Sch..) gençken çok cılız bir adammış,falan-filan...O beklentilerini yükseltti ve bir hedef belirledi,vücüdundan,zihninden daha çok şey istedi,hedeflerine kendisini ulaştıracak her şeyi büyük bir kararlılıkla yaptı ve sonuçta hayallerini gerçekleştirdi... Ayrıca,kitapta Arnold'un kendi sözü var(mış). ;
"Limiti koyan zihindir.Zihin bir şeyi yapabileceğini kestirebildiği kadar başarılı olur.Yüzde 100 inandığın sürece her şeyi yapabilirsin." Arnold SCHWARZENEGGER
İlginç ; Arnold , kişisel gelişim kitaplarına da girmiş; türk,yabancı yazarları da etkilemiş... İyi,güzel de ; tamam,zihin çok önemli ama yazar öyle veya Arnold öyle dedi diye benim Mr.Olympia'ı hedeflemem ne kadar doğru olabilir ?! veya yarışmayı bırak,istediğim o kızı hedeflemem ne kadar doğru olur? Hem sen nasıl dersin ; Yüzde 100 inandığın sürece her şeyi yapabilirsin diye ; sen Tanrı mısın ki ; Ol deyince olacak ! ... Bunlar adam kandırıyor dermişim ; zihingücünü abartıp duygularımızı sömürüyorlar ; Zihni Tanrı'laştırıyorlar dermişim !!!... Olur mu öyle şey !!!! Adamlar Tanrı'ı inkar etmiyor ki veya kendilerini Tanrılaştırmıyorlar ki ; bir gerçekten bahsediyorlar ; sen kendine inanmazsan Tanrı'ya inandığın gibi , sen iyimserlikte ısrar etmezsen karamsarlıkta inat ettiğin gibi nasıl sağlıklı,başarılı,mutlu ve huzurlu olmayı bekleyebilirsin ki ?... Bile bile , göz göre göre olumsuz düşünmek,çözümlere değil sorunlara odaklanmak,pes etmek,vazgeçmek vb... ne kadar doğru,ne kadar iyi,ne kadar mantıklı veya ne kadar yazık,ne kadar günah,ne kadar aptalca...