En Verimli Ve En Az Yıpratıcı Kardio

Arkadaşlar çok araştırdım ama hiç bi yerde bulamadığım bi cevap bekliyorum en az yıpratıcı en verimli kardio hangisi demek istediğim şu ki koşarken iç organlar alt üst oluyo eliptik bisiklet veya normal kondisyon bisikleti almayı düşünüyorum veya kardio twister hangisi daha verimli olur twister sıkıcı gibi ama sizce en verimlisi hangisi

eliptik bisiklet mi daha iyi efor harcatır yoksa düz kondisyon bisikletimi koşmak dizlere de zarar verebilir evde band var ama iç organlarım yer değiştiriyo sitede bulduğum bi programı uyguluyorum ağırlık kaldırma 5 dakika ısınma sonrasında 25 dakika bi depar bi tempolu yürüyüşş sonrasında 5 dakika soğuma ama çok yıprattı dizlerim miğdem falan çok kötü oldu fazla yağlıı biri değilim yağ oranı %8.5 geliyo terazide 66.5 kg geliyorum ve boyum 177 :( hangisi daha etkili lur sizce pahalı olmasın fazla :D

eliptik bisiklet mi daha iyi efor harcatır yoksa düz kondisyon bisikletimi koşmak dizlere de zarar verebilir evde band var ama iç organlarım yer değiştiriyo sitede bulduğum bi programı uyguluyorum ağırlık kaldırma 5 dakika ısınma sonrasında 25 dakika bi depar bi tempolu yürüyüşş sonrasında 5 dakika soğuma ama çok yıprattı dizlerim miğdem falan çok kötü oldu fazla yağlıı biri değilim yağ oranı %8.5 geliyo terazide 66.5 kg geliyorum ve boyum 177 :( hangisi daha etkili lur sizce pahalı olmasın fazla :D

Lütfen sizde o kadar nanelimonlu olmayın infaz100 bey :)Koşun koşabildiğiniz kadar...

bir spor salonuna üye olabilirsiniz diycem spinning için ama fazla yok sanırsam.benim üye olduğum salonun grup egzersizlerinde var :)

ama bisiklet almaya kararlıyım malum apartmanda oturuyorum çok ses yapıyo band fakat eliptik mi normal kondisyon bisikleti mi karar veremedim işin açığı çok gürültü olduğu için itici geliyo şikayet olur diye yani

• Like
Reactions: su
ben eliptik alıcam.vücudun hem üst hem de alt bölgesini çalıştırıyo ve çok eğlenceli bence..

eliptik bisiklet dediğin crosstrainer olabilirmi? eliptik olarak hiç duymamıştım ama crosstrainer diye biliyorm eğer kastettiğin buysa : http://www.globalfitness.com/images/product_images/life-fitness-95xe-crosstrainer.jpg valla bunu fazla uzun süreli kullanamazsn diye düşünüyorm . uzun süreli derken antreman süresi bakımından.yani çok fena terletiyo ve çevirirken yavaş çeviriyomuşsun gibi geliyo ama saatte 15 km hızla çevirdiğini görnce şok oluyosn ;D.sen bilirsin bence hangisi uygunsa onu al derim sana. ama bana kalsa şunun gibi bir spinning bisikleti ( http://image5.sahibinden.com/photos/26/62/30/13266230_iv8.jpg )alırdım tabi biraz sevdiğm için .sana kalmış :D

evet ondan bahsediyorum onun ucuzu yani :D düzenek bisiklet gibi ama pelları böyle yağ yakımı için iyi ise alırım fakat bilemiyorum işte o yüzden size soruyorum hangisini alayım diye

eğer spinning konusunda ders gibi bişey alma imkanın varsa o bisikleti alıp yap, eğer yoksa crosstrainer al.çünkü spinningde benm bildiğim kadarıyla birtek oturarak değil ayakta sürme falan var yani yüksek tempoda değişik sürüş teknikleri var ama öyle bi imkanım yok diyosan crosstrainer alıp 30 dk kardiyo yap derim :)

benim yarış bisikletim var sürüş stillerini bi ara araştırmıştım aslında yazları yarış bisikletimle geziyorum günlük 10 km falan yokuşlu yollarda imkan bulursam spinning alıyım o zaman ama daha önce crosstrainer alma imkanım olursa onu alırım hangisine fırsat bulursam artık :D

ha bir de spinning bisikletlerinde değişik tutma yerleri olur mesela benim spinning derslerinde, eller normal şekilde hafif öne eğilerek oturmalı ısınılır sonra bisikletin direnci iki üç daire yükseltilir ve göğüs dik bi şekilde eller ön tarafta adım atarmışçasına sürülür daha sonra popo oturakta olmadan öne eğilinir falan çok garip ama çok zevkli bişey yani :D

onca atletizm yapan insan var o zmn onların dizleri ne halde.bence saçma

koşu en iyisidir !

orası öyle ama sürekli koşmmaayan birisi için koşu ağır geliyo ve çok gürültü oluyo koşu tabiki en iyisi ama sürekli yapabiliyorsan en iyisi günün her saati yapamıyorum demin de sylediğim gibi apartman dairesinde çok gürültü oluyo bozuk bi çamaşır makinesi gibi ama bisiklet her zaman kullanılabilir spinningde öyle e spinning çok tutulan ve bisiklet yarış.ıları için çok iyi bir bisiklet koşudan daha etkili olabilir kalbi güçlendiriyo ve kondisyonu arttırıyo koşudan pek bi farkı yok yani spinning gayet güzel ama koşu bandı kadar da pahalı bi fitness aleti

Back
Yukarı