ekmek gerekli bir besinmidir?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve rockybalboa7 tarafından 11 Eylül 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    ekmek hemen hemen bütün sofralarda olan bir besindir ancak ekmek yemek sadece göbek yapar söylenimleri beni düşündürür hep gerçekten ekmek yemek çok gerekli mi yenmezse çok şey kaybedermiyiz?
     
  2. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    valla yine 12 den rocky. valla ben ekmek tüketmem tüketirsemde haftada yada günde 1 dilim. aslında beyaz ekmek o kadar sağlıklı değil. onun yerine yufka yada kepek ekmeği daha besleyici ve sağlıklıdır.

    aslında bazı doktorlar ekmeğin içindeki bir amino asidin beyin için vazgeçilmez olduğunu söylemekte. fakat %60 ı omega 3 ten oluşan bir organ için ne denli doğrudur bilmem.

    ekmek bildiğin üzere besin zincirin en alt tabakasını olan karbonhidratlardandır. fakat bunu başka besinlerden yada börekten alsan daha iyi olur kanısındayım bide bonatshi nin yorumunu okumak isterim. daha bilgim var ama yanlış yönlendirmek istemiyorum. diğer arkadaşlarında yorumlarına bakalım akşama cevaplarız..
     
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  3. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    eskiden uno kepekli ekmeklerden alırdım..içindeki zengin b vitaminleri + zengin mineralleri bakımından tercih ediyordum ve sabahları 4-5 tane yiyordum...ama sonra benim tercihim, yulaf ezmesi, kepekli ve yüksek lif oranı içeren makarna oldu...kısacası, eskisi gibi ekmek tüketmiyorum...zaten kepek ekmeginde bazı zararlı asitler var diye biliyorum ve o asitler, minerallerin emilimini oldukça düşürüyor diye biliyorum.. kepek ekmegini tercih etmemizin sebebi lif acısından zengin olması...ama ben kcal bakımından yetersiz buldugum için yulaf ezmesini sabahları tek geciyorum..öğlen ve akşamları da düzenli olarak patates haşlaması ve kepekli makarna veya esmer pirinç tüketiyorum...kısacası, ben ekmegi cok nadir kullanıyorum...
     
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  4. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    unodada katkı maddesi olduğu için bende kullanmıyorum..

    ekmek okadarda iyi bir besin değil avrupa ve amaerikada sürekli et tüketimine ağırlık verilmekte. ekmek tüketimi yok denecek kadar az hatta bir arkdaşım amerikada fırın bulmak oldukça zor demişti.
     
  5. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    valla ben ekmeği neredeyse hiç kulanmıyorum diye bilirim onun yerine makarnayı tercih ederim bu arada atakan_irresistable ve D.Wolf her mesajımda bana bilgilerinizle yardımcı oldunuz için size ayrıca teşekkür ediyorum
     
    atakan_irresistable bunu beğendi.
  6. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Normal tüketicilerden çok daha az ekmek yiyorum. O da genelde kahvaltıda ve bazende akşam yemeğinde. Memleketimdeki yufka ve ekşi ekmek dedikleri ekmeği daha çok seviyorum, daha çok yiyorum.

    Bu arada lezzetli ekmek yapan bazı fırınlarda un su ve mayadan başka maddeler var ekmeğin içinde. Fırıncılık ve pastacılık sektöründeki katkı maddeleri çok fazla.

    Ama özellikle son dönemlerde una yani bu ekmeklik ve baklavalık kepeksiz unlara karşı sağlık sektöründen dikkat edilmesi gereken karşı çıkışlar oldu. Var demek ki bi bildikleri.

    Sonuç olarak ekmek benim için gerekli bir besin değil, buğday olmazsa olmaz. Bulgur ve makarna tüketerek buğdaydaki gıdayı alabiliriz.

    Ekmeğin yerinide hiçbişey tutmaz, ton balığını bulgur pilavına veya makarnaya karıştırarak ekmek arasındaki lezzeti elde edemezsiniz. Ekmeğin tadı da hiçbirşey de yok.
     
  7. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Ekmek derken kastettigin beyaz ekmekse, bence luzumsuz bir besin, bol bol nisasta aliyorsun. Eger whole wheat (tam bugday zannediyorum turkcesi) ekmekten bahsediyorsan yukarida bahsi gecen yulaf'ti patatesti hepsi ile kapisir besin degeri olarak. Kepek katilmis ekmekler de o kadar iyi degil. Once isliyorlar, nisasta kaliyor geriye, islerken ayridiklari kepegi ekmege sonra da geri katiyorlar. Tabi arada bugday'in baska kisimlari cope gidiyor, tavuklara falan yem oluyor. Onun icin kepekli ekmek beyazdan iyi ama en iyisi ogutulmus tam bugday ekmegi.
     
    Son düzenleme: 11 Eylül 2008
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  8. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    rockybalboa7, FleXoR ve bonatschi bunu beğendi.
  9. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Ben de hayal meyal hatırlıyordum ekmek konusunda çok ateşli tartışmaların döndüğü bir başlık olduğunuz.
    İçinde de yer almıştım sanırsam.. :)

    Başlığı vermen çok iyi oldu diez.
    Yararlı bir başlıktı çünkü.
     
    diez bunu beğendi.
  10. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    ekmeğin tadını unuttum desem yeridir .. onun yerine yulaf yiyorum ..ancak biaralar sadece sabahları 3dilim kepek ekmeği yerdim ..fakat sürekli yendiğinde bağırsaklarda probleme yol açabiliyor .. benim basıma gelmişti ..doktor tam buğday ekmeği önermişti
     
  11. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    bu zamanda tam buğday ekmeği nerden bulunur. uno dmeyim katkı maddesi içeriyor bozulmaması için
     

Sayfayı Paylaş