Öncelikle nekadar oldu VG ye baslayali? definasyon degil kas yapmak istiyorum demissin asil definasyon kas yapmak demektir, sen galiba irilesmeyi kastedmissin. Ikinci olarak o bahsedilen dunbell fly ardindan press su amacli; süperset yaparken agirliklari indir yerine koy geri baska agirlik al cok zor. Mr universe Tom platz dan bir alinti :
"Bir vücut bölgesi eğer inatçı ise , onu gelişmeye itmek için ona ait iki egzersizi süper setlerim. Bu oldukça yoğun bir çalışma tipidir ve çok verimlidir. Bir örnek vermek gerekirse üst göğüs adalemi geliştirmede incline dumbell press ve ve incline dumbel flies kullandım ve çok iyi netice aldım."
Dumbell egzersizlerinde en zor olan , hele preslerde en zahmetli plan iş ağırlıkları yerden almaktır. Zira göğüs kola oranla büyük bir adaledir ve göğüsü tatmin eden ağırlık kollar için çok ağırdır. Bu nedenle ağırığı yerden almak ve göğüs hareketinin başlama pozisyonuna geçmek zor olur yada en az 2 - 3 yardımcı gerekir. Bu uygulama zorluğunu berteraf etmek için şu yolu kullanabilirsiniz. Süper sete dumbell flies ile başlayın. Bir seti tamamlayın .Akabinde ağırlığı yere indirmeden aynı kilolar ile dumbell press egzersizine devam edin. Mükemmel bir birleiş süper set olduğunu göreceksiniz. Düz eğik ve ters eğik sehpada da uygulaya bilirsiniz."
Son düzenleme: 24 Mayıs 2010