Dumbel Fly Antrenmanın Başına Alınır mı?

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve CENTAUR tarafından 27 Kasım 2006 başlatılmıştır.

  1. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Göğüste dumbell fly antrenmanın başına alınır mı arkadaşlar ne dersiniz ben yapıyorum arada bir daha ağır kilolarla çalışılabiliyor hem de fly da yorulunca press le devam ediyoruz 3 , 4 veya 5 set böyle giriyoruz düz ve rampa da hep çeşitliyoruz, çok ağır çalışırken sadece press, çok hafif çalışırken sadece fly yapıyorz ilk iki set çok yormuyoruz genelde aradaki iki sette fly peşi dambılı bırakmadan pressle devam ediyoruz max tekrar duruma göre bağzende 5vya6 sete çıkıyor o zaman da ağır dambılla press ekstradan iki set çalışılıyor bu seferde bench press veya incline pressten 1 veya 2 duruma göre 3 set kısıyoruz eksik yapıyoruz yani ama ağır basıyoruz.

    Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum bana güveniyorlar saolsunlar ama işi bilen başka bir eleman göğse iyi ce kan pompalamadan dumbell fly çalışılmaz her zaman antr.nın sonunda yapman lazım dedi bana kafam karıştı ona çokta itimadım yok ama acaba pratikte siz de yaparmısınız böyle yada sakınca görürmüsünüz

    Birde ara doldurmak için fly da bilek çevirme ve bilinçli göğüs arasını kasma ya ne dersiniz bunu da tavsiye etmeyenler var ama ben şiddetle tavsiye ediyorum ara doldurmak için ne dersiniz iyi mi yapıyorum

    Teşekkür ederim.
     
  2. Neo
    Offline

    Neo Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2006
    Mesajlar:
    240
    Beğenileri:
    127
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Sporcu danismanligi
    Yer:
    izmir
    Önceden Yorma Sistemi
    (Pre- Exhoustion Training Principle)


    Gövde için yapılan temel egzersizlerde, büyük kas gurupları çalıştırılırken, küçük olan kol kasları hareketten etkilenir ve yorulur. Bu devamlı söz konusu olan bir sorundur. Örneğin göğüs ve omuz için yapılan press hareketlerinde, ağır kilolar kaldırılırken, kollarda triceps kasları da yorulmuş olmaktadır. Bu sebeble o kas gurubunun temel hareketten sağlayacağı fayda da azalmaktadır. Bunun için çözüm, "Önceden Yorma Sistemi" ile çalışmaktır. Örneğin kollan pek etkilemeyen bir izole egzersiz yapılarak hemen arkasından aynı kas için temel hareket yapılıp, çift set sistem uygulanabilir. Bu sisteme hemen vücudun her bölgesi için basit bir programla örnek verebiliriz:
    Göğüs için: Fiat Bench Dumbbell Flying - Bench Press
    Sırt için : Pullover - Pulldovvn
    Omuz için: Dumbbell Side Lateral Raise - Standing Barbell Press
    Trapez için: Shrug - Upright Rowing
    Bacak için: Leg Extension - Squat veya Leg Pres
    Böylece, ufak izole hareketlerle kollan yormadan ana kas gurubunu önceden yorup,esas temel hareket uygulanır. Burada ana prensip, önce ufak ve izole hareketi, sonra ağır temel hareketi uygulamaktır.
    Sporcularda genel olarak ağır kilo kaldırma kompleksi veya duygusu hakimdir. Önceden Yorma Sistemi, psikolojik olarak çalışan kimseye ters gelmekte ve bu sebeble esas hareketi az kilo ile yapmanın önemi üzerinde pek durulmamaktadır.
    Oysa senede birkaç kere, birkaç hafta için denenecek olan, önce ufak hareket sonra temel (ağır) hareketle uygulanacak "Önceden Yorma Prensibi", kasları hem geliştirecek ve hem de belirgin hale getirecektir.

    Saygılar
     
  3. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Neo dostum dumbell fly ve dumbell bench press öyle fazla izole sayılmaz zaten çoğunlukla temel egzersiz olarak kabul edilir.
     
  4. Neo
    Offline

    Neo Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2006
    Mesajlar:
    240
    Beğenileri:
    127
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Sporcu danismanligi
    Yer:
    izmir
    centeur dostum iki çeşit hareket vardır 'isolation (izole yani yanlız bırakmak) ve compound (birleşik yani temel)' izole hareketlerde sadece bir kas gurubu maximum kullanılır o kas gurubu yanlız bırakılmıştır temel hareketlerde ise dediğim gibi birleşik iki yada daha fazla adele birbirlerine yardım ederek kullanılır mesela bench presste hem göğüs hemde tricepsler çalışır ve bu suretle daha fazla ağırlık kaldırılabilinir ama izole hareketlerde mesela leg extention sadece quadriseps kasları çalışır

    buna göre dumbell fly da tamamen izole bir harekettir yani burada göğüs kasları yanlız bırakılır tricepsler ona yardım etmez ama dumbell bench press temel hareket sayılır
     
  5. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Ne demek istediğini anladım zaten temel egzersizi daha iyi yapabilmek için ama adeleyi gereksiz yormamak için temel egzersize geçince yeterli dinlenme maksimum yük fakat az set şeklinde yapıyoruz bunu ama dönem dönem, gerçekten bunu bırakıp direk idmana bench pressle başladığımız vakit muaazzam bir kuvvet artışı oluyor biliyor musun :p

    Bunu sana da tavsiye ediyorum o zaman :D

    Teşekkür ederim
     
  6. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    Bir başka bakışla pres hareketlerinde baskı tonusu yükseldiği için kasa daha fazla kan,oksijen ,glukojen vs vs gider flaylada peste oluşan gerilimi almak oradaki kanı dağıtmak baskı yaptığımız adeleye streching yapmaktır amaç fakat fly başa alırsanız prese istinaden dolmamış bir kası açmaya çalışırsınız helede ağır kilo uygularsanız göğüsün yanları feci şekilde ağrır hatta sakatlana bilirsiniz zaten genelde sakatlanma açma hareketlerinden dolayı kaynaklanıyor
     
  7. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Hocam senin görüşüne saygı duyuyorum arkadaşları da yanlış yönlendirmek istemem
    Fakat ben bunu arada bir yapıcam faydasını görüyorum çünkü
    Sakatlanma riskini de ayrıca değerlendirmek lazım o zaman dediğin gibi

    Saygılar
     
  8. Pump Forever
    Offline

    Pump Forever Özel Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2006
    Mesajlar:
    990
    Beğenileri:
    458
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ihracat Uzmanı
    Yer:
    Istanbul
    Press - Acıs - Press - Acıs - Press - Acıs

    1 aydır bu sistemdeyim her biri 3 set, toplam 18 set.. sadce goguse ayırıyorum 1 günü .. cok ii sonuclar aldım.. goguslerim hic bu denli sekle girmemişti

    Ornek:

    Bench press
    incline Açış
    Incline Press
    Flat bench Açış
    DEcline Press
    CAble Crossover
     
  9. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    kesinlikle katılıyorum..
    aynı sistemi bende toplam 4 hareket olarak kullanıyorum cunku aynı gün önkol da giriyorum.. ancak kesinlikle ne goguste ne omuzda 2 pres hareketini ardarda girmiyorum.. cunku eger girersem hem tam performans gösteremiyorum hem de maximum kilomla kaldıramıyorum.. araya izole bir hareket koymak bir nevi kası rolantiye almak ve dinlendirmek gibi oluyor benım icin.. aynı zamanda preslerde de maximum girmeme olanak sagladıgından gözle görülür bir gelişim yaşıyorum..
     
  10. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Bu da güzel bir stratejiymiş

    Saygılar
     
  11. figaro
    Offline

    figaro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Programın gögüsleri kanla pompaladıgına eminim; bi kaç sorum var. Hacim için mi definasyon için mi çalışıyorsun.Benc press ve açışlarda tekrarları kaç yapıyorsun?BU yaptıgın press - açış - press - açış kaslarını fazla yorup ağır kaldırmanı engellemiyor mu? press ve açışlar için 18 set fazla deil mi?
     
  12. DEXTER JACKSON
    Offline

    DEXTER JACKSON Özel Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2006
    Mesajlar:
    590
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    Flexorun dedigine katiliyorum. Dogru acikladi.

    figaro arkadasim soruna ben kendim adina söyle cevap veriyim. Ben diyet icin calismiyorum su an. Sahsen tekrarlar dönem dönem degismeli. bütün bir sene ayni tekrarda kalmamali. bir dönem kuvvete yönelme olur bir baska dönem yüksek tempoda calisma olur bu degistirilir. Her vücuda iyi gelir yani. Yani kimse sunu diyemez. Benim vucudum bütün sene ayni tempoya alisik ve bu iyi gelir diyemez. Her antrenör bu konuda hemfikir. Sadece sistemlerde degisiklik oluyor cünkü sistemler vücuda farkli geliyor.
    Ben 8 tekrarin asagisina inmiyorum. hacim dönemleri 8-10 tekrarlarla calisiyorum. Diyet dönemin yaza dogru baslar ve ilk iki ayim 15 tekrar ve sonraki 2 ayim da 20-25 tekrar olur. 20-25 tekrar yaparken proteinleri artiracaksin. Cünkü cok tekrar yaparak kaslarida yakabilirsin. kaslarin enerjiye ihtiyaci var bunuda proteinden aliyor. Bak bu noktayi bilmeyen insan 20-25 tekrarlarla calistiginda kaslarinin kücüldügünü fark ediyor.

    Fly calisirken 10 tekrarin altina girmek kötü. Pompalayici egzersizler cok agir yapilarak 5-6 tekrarla olmaz. Bunu hic bir usta antzrenör tavsiye etmiyor. Profesyonel yada amatör branslarda görürsün ki aadamlar fly hareketini her zaman sona birakir. Cünkü temel egzersiz fly degildir. 18 set fazla degilmi demissin. 18 evet fazla.
     

Sayfayı Paylaş