Drop set hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve jonnyhimself tarafından 6 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 14 üye.
  1. jonnyhimself

jonnyhimself Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar forumu uzun bir süredir takip ediyorum ama daha önce yazma fırsatım olmadı bu da bir ilk oluyor:) Öncelikle konumu arattım ama istediğim gibi bir sonuç elde edemedim bende bu başlığı açmakta uygun gördüm.

3 hafta önce internette dolaşırken bir fitness hocasının göğüs antremanının drop set olduğunu gördüm ve gerçekten herkesin hayalindeki vücuda sahip(en azından benim için:) ) biri olduğu için ve göğüsümden memnun olmadığım bu yüzden de programımı değiştirmek istediğim için uygulamaya koyuldum.Tabi ki benim için uygunmudur değilmidir onu bilmiyorum zaten asıl sorum da bu uygunluk meselesi.7 aydır body yapıyorum ve herhangi bir supplement daha önce kullanmadım.Ve dediğim gibi göğüsümden pek memnun olmadığım için drop sete geçtim doğrumu yaptım onu da bilmiyorum. Bu memnunsuzluğum sebebi göğüslerimin şeklinden dolayıydı tam istediğim şekle sokamadım bir türlü.Drop setin uygulanış şeklini biliyorum ama sorum şu : Drop setin amacı nedir? ve Benim gibi göğüsü şekillendirmeye yönelik çalışanlar için uygunmudur? Ve bu sıkıntım hakkındaki önerilerinizi duyarsam da çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler..

2. cemacun

cemacun Üye

Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Bildiğim kadarıyla söyliyim mesela sen kolda d.curl yapıyorsun 15 kiloyu aldın eline 20 tekrar yapacaksın fakat 10.tekrardan sonra kaldıramıyorsun..hemen onları bırakıp eline daha hafif 10-12 kiloluk dumbellı alıp 20 tekrarı çıkartıyorsun işte bu drop set oluyor,ağırlık arttırma açısından iyi bir yöntem bence

gorkem12 bunu beğendi.
  3. anill09

anill09 Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Galiba Scoot Herman'dan bahsediyosun sen. youtube'dan workoutlarını izliyorum bende aynı düşünceler içerisindeyim seninle .Umarım bilgili bir kişi soruna cevap verir bende yararlanırım :)

4. umur35

umur35 Yeni Üye

Beğenileri:
    1.031
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Daha önceden omuzla ilgili bir sabit konuda bu drop setle ilgili açıklama yapmıstım bıldıgım kadarıyla.. Yardımı olur sanırım..

Kendi acımdan bu drop seti uzun sure gerılım ısteyen omuz bolgesıne uygun buluyorum ama tabıkı her zaman oldugu gıbı belırlı aralıklarla program degıstıgı gıbı sıstemde hep drop set olmayacak, sadece sasırtma amaclı olarak bır muddet..
    Goguste nasıl etkıler verır bılemıyorum fakat dedıgım gıbı 7 aydan sonra 1-2 ay sasırtma amaclı olarak ıyı olabılır, ama uzun sureler aynı sıstemde gıtmeyın..

Son düzenleme: 9 Mart 2011
    Bozo-Baku, Ge-Force ve mma- bunu beğendi.
  5. caporedattore

caporedattore Üye

Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    umur diyelimki ben bi sete başladım lateral raise yapıyorum 10kg ile 6 tekrar 5 kilo ile 5 tekrar 3 kg ile 5 tekrar yaptım bunları yaparkende fazla ara vermedim peki bu seti bitirdikten sonra ne kadar dinlenicez ve diğer settede aynısınımı yapıcaz eğer öyle yaparsak toplamda 4 set zamanında butun omuz programını bitirmiş oluyoruz değil mi?

6. umur35

umur35 Yeni Üye

Beğenileri:
    1.031
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Soyle ızah edeyım.
    Mesela arka omzun zayıf kaldıgını dusunuyorsun.

Dumbell press'ını normal 4 set yaparsın.
    Yana acıs'ını da normal 4 set yaparsın.
    Arka omuz ıcın egılıp yana acıs yaparken de 10ar kg ıle 6 tekrar, 7ser kg ıle 5 tekrar, 3er kg ıle de son olarak 5 tekrar cıkarabıldın dıyelım. Tabı bunu ara vermeden yapacaksın 10 kglık dumbell'ı bırakıp hemen 7 kglık dumbell'ı elıne alacak ve harekete devam edeceksın.
    Bu sekılde 1 set bıttıkten sonra bir bucuk-iki dakıka dınlenıp dıger sete baslarsın. Bu sekılde arka omuz hareketını de 4 set yaparsın ve ıdmanın bıter.

Drop setı tum hareketlerde uygulamak yerıne az once belırttıgımız gıbı gerıde kalan noktayı vurmayı amaclayan bir yada iki harekette uygulamalıyız dıye dusunuyorum.

Yoksa omuzda 4 hareket gıreceksek, 4 hareketıde drop set yapmak agır olacaktır.

Yanı senın soruna ozetle: sectıgımız harekette 1 drop set tamamlanınca bır bucuk-ıkı dk dınlenecegız. Ve tek hareketle omuz programı bıtmeyecek tabıkı, dıger hareketlerımızı de yapacagız.

Bozo-Baku, Lorethlorien, Ge-Force ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  7. Grei

Grei Üye

Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    kardeşim göğüs için bende drop set yapıyorum bildiğim kadarıyla dinlenmeden hafif ağırlıkla yeterli tekrarı yapınca kas iyice uyarılıyormuş omuzda press yaparkende bunu uygularım genelde büyümesini istediğin büyük kas gruplarına uygulamaya çalışırım
    örnek diyelim ki totelde 50 kilo basarak bench bitti 4 set girdin sonra hemen 5. set olarak dinlenmeden totelde 15 kg tak ve yavaşca tekrar yapmaya başla 15-20 tekrar kasların maksimum kasılmasına kadar tekrarını yap ben faydasını gördüğüme inanıyorum yeni başlamama rağmen ayrıca mesela her harekette bunu yapma görüste sadece benchte ya da diğer presslerde yap omuzda da aynı şekilde ön omuzda yapıyorsan arkada yapma aşırı tekrarın yakma riski olduğunu duydum

8. egemennn

egemennn Üye

Beğenileri:
    1.710
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Edirne --- Çanakkale

Kenzo Karagöz anlatıyo drop set,süper set vs belki işine yarar biraz

bu da Savaş cebeci'nin anlatımı

cmrds bunu beğendi.
  9. Ge-Force

Ge-Force Üye

Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    38
    sayfalar açılmıyor yasak yazıyor.

10. egemennn

egemennn Üye

Beğenileri:
    1.710
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Edirne --- Çanakkale
    youtube üzerinden videolar yasak oldugu içindir youtube girme yöntemlerini deneyin,ikisini de takip etmenizi öneririm facebook üzerinden cok iyi işler yapıyorlar videolar vs..

Ge-Force bunu beğendi.
  11. destan30

destan30 Üye

Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    peki drop set gogus ve kolda hacim yapiyormu

12. redpack

redpack Üye

Beğenileri:
    433
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    sporcu
    Yer:
    istanbul
    drop set deavam eden egzersize 1 veya daha fazla set ilavae etmektir ağırlık düşürülerek (dinlenme olmadan)amac max tgerilirimi verip çalıstığınız bölgeyi sonuna kadar yorma mantığını barındırr desek yanlış olmaz ancak sürekli uygulamak saçma olduğu kadar cahilliktir süper set de aynı şekilde yani demem oki bütün antrenmanlarınızda sürekli uygulamaktan kaçınmanız gereken sistemlerdir tabiki farklı farklı bir sürü sistem var oda ayrı amaç sadece çalıştığınız bölgeyi alışılmısın dısında zorlamak şoka ugratmaktır kısa sürede .

örneğin bench basıosunuz en son kilonuz 90 6 7 tekrarı yaptınız ağırlıkarı çıkarırsınız gidipte 15 kiloya değil 90 70 50 (yuzde 10 yuzde 20 gibi düşürmek gerekir ) gibi gibi gidipte yukarda biri örnek vermiş 90 basarken veya 50 çıkarıpta 15 takıp 20 tekrar yapmak sana bşi katmaz

13. destan30

destan30 Üye

Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    drop set hacim kazandirirmi

14. Oguzhan_04

Oguzhan_04 Üye

Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Ankara
    evt

15. balagoz

balagoz Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    dropset hakkindaki butun sorular icin yaniti bu yazida bulabilirsin.Cok ayrintili anlatilmis burda.

16. SorryBroImPro

SorryBroImPro Üye

Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    8
    Beyler hala yaşayan var mı? Bir şeyler sormak istiyorum :)

Sayfayı Paylaş