Dondurulmus gidalar..

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Morpheuss tarafından 27 Ocak 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Morpheuss
    Offline

    Morpheuss Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2008
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaslar ozellikle misir ve patates hastasi olaraktan,
    dondurulmus misir (sperfresh ayiklanmis ve dondurulmus misirlar taneleri) ve yine sperfresh in falan dondurulmus ve dilimlenmis patates vs sini onerirmisiniz?

    sanirim patates ve misir bodybuilding sporu icinde iyiymis, bunu ogrendigime sevindim, ancak bunlarin dondurulmuslari hakkinda bilgisi olan varmi? bir zarari var midir?

    ornegin benim gibi dogalini alip, soyup, yikiyip, dilimlemek yerine, hazir dondurulmus ve tum bu islemlerin yapilmis hazir oldugu ve dondurulmus urunu almak isteyenler icin bir tehlike soz konusu mudur? dondurulmus vs olmasi acisindan?

    mesela misir vs gibi bu mevsimde kolay bulunamayacak besinler icinde ayni sey soz konusu?:confused:
     
  2. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    Patatesi kizarticaksan kimsenin önericeğini sanmam. Dondurulmuş mısır yerine konserve mısırlar var onlardan ne farkı var onun ? Bayağı sağlam karbonhidrat içeriyor o mısır ancak kaliteli bir karbonhidrat mı bilemiyorum.

    Ancak besin kaybı olarak bir sorun olur mu diyorsan bence bir sorun olmaz. Ne gibi bir tehlike olabilir ki ?
     
  3. Morpheuss
    Offline

    Morpheuss Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2008
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    kizarma degilde, firinda falan yemeklere koymayi cok cok severim, kizartma bi yerden sonra dokunur yaw, surekli ye ye olmazki, di mi ama?

    misir konserve gibi, ama tane halinde, soyle dusunun, bildiginiz misiri almislar, tanelerini ayiklamislar, cok az haslayipmi ne dondurmuslar sanirim, mukemmel otesi bir tadi oluyor suda kaynatipta uzerine azicik karabiber koyunca, oyle boyle degil, anlatamam yani, kesinlikle tavsiye ederim!!!!!!!!!!

    neden konserve degil sorusuna verecegim cevap; alzeimer a mi ne neden olabildigini duymustum konserve ve kutu kola gibi kutularin vs. Ayrica pekte saglikli oldugunu dusunmuyorum metal kutuda saklanan yiyeceklerin, ayrica tadida berbat oluyor genelde, hele konserve balik yokmuuuu, boooeeehh :S bu yuzden konserve gibi seyleri sevmiyorum.

    Ama diger yandan tadi bu kadar guzel olan birseyin saglikli olup olmadigini merak ediyorum, dondurulmus misir ve turevi besinlerin, bu mevsimde bulamadigimiz besinlerin falan?
     
  4. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Eskiden konservlerin icine nitrat koyuyorlardi, en onemli kanser yapicilardan birtanesi. Zannediyorum degisti sistem, simdi yuksek isi ve basincla hallediyorlar konservelemeyi. Bu yontemin bilinen bir zarari yok wikiden okudugum kadari ile (http://en.wikipedia.org/wiki/Canning) ama yine de dikkatli olmakta fayda var her zaman. Nitratli bir konserve denk gelince onu almamak kafidir.

    Dondurulmus gidalar ile ilgili link de bu, http://en.wikipedia.org/wiki/Frozen_food.
    En cok dikkat edilmesi gereken sey, raf omuru uzasin icine extra kimysallar koymalari, bu da "superfresh" olan urunleri "kimyasal superfresh" sinifina geciriyor. Kimyasal oldu mu korkarim ben o urunden, neyin neye iyi gelecegi hic belli olmaz.
     
  5. Morpheuss
    Offline

    Morpheuss Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2008
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    eyvah :D uyardigin icin cok tesekkurler dostum, ama ben 1,5-2 gunde yaklasik 3kg misir tukettim :D eyvah ki ne eyvah :(
     
  6. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    tek seferden bir şey olmaz..
    önemli olan bahsettiğin ürünleri uzun vadede yoğun tüketmemen.
    Çünkü belirtildiği gibi ben de bu ürünlerin içinde uzun raf ömrünü sağlamak adına bazı kimyasallların kullanıldığını duymuştum.
    Doktorlar ve beslenme uzmanlarının meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek gerek demelerinin nedeni de bu dondurulmuş gıdalardan uzak durulması gerektiğindendir..
    Tabi içlerinde doğal yöntemlerle korunanlar ve katkı maddesi içermeyenler varsa onları ayrı tutmak lazım.
    İçindekiler kısmında zannedersem kullanılan katkı maddeleri yazmak zorunda. Dikkat edebilirsin.
     
    Morpheuss bunu beğendi.
  7. nika
    Offline

    nika Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2008
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    98
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    yönetici
    Yer:
    Bursa
    Mısırdan şeker üretimi

    Atakan irresistable isimli üye mısırdan şeker üretiliyormu diye sormuştu. Bildiğimiz beyaz şeker üretiliyormu bilmem ama bildiğim birşey şudur. Bursa'nın Orhangazi ilçesinde İznik gölüne yakın bir yerde Amerikan dev gıda firmalarından CARGILL in tesisleri var. Bu tesislerde Amerikadan gelen çürümüş mısırlar ve genetiği değiştirilmiş mısılardan şerbet elde ediliyor ve bu şerbet bütün kola ve meşrubat sanayileri tarafından kullanılıyor. Eskiden Bursa'daki cococola fabrikasına günde 15 kamyon şeker geliyorken bugün bu mısır şerbetinden sadece bir tanker yeterli oluyor. Böyle olunca maliyet düştüğünden bütün içeçek üreticileri bu ürünü tercih ediyor. Ayrıca bu CARGILL'in İznik gölünü de kirletmesi ayrı bir konu. Bu konuda yöre halkı ve bazı sivil toplum kuruluşları ki buna Bursa Barosu dahil mücadele etmektedir ve zaman zaman basına da yansımaktadır.
     
    980, gaddarkemal, bonatschi ve diğer 2 kişi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş