KAYSERİ (İHA) - Anavatanı Kayseri'nin Erkilet Beldesi olan pekmez sucuğunun kalp hastalığından kolesterole kadar bir çok hastalığa doğal şifa kaynağı olduğu bildirildi. Yarım asırlık tarihiyle Kayseri'de kuruyemiş sektöründe faaliyet gösteren tarihi İstanbul Leblebicisi sahibi Murat Aydın, üzüm bağlarıyla bilinen Kayseri'nin Erkilet Beldesi'nde üzüm, ceviz ve fındık kullanılarak yapılan pekmez sucuğunun kolesterolden kalp ve damar hastalığına kadar birçok hastalığa karşı doğal bir besin kaynağı olduğunu söyledi. Kayseri'ye özgü bir gıda maddesi olmasına rağmen şeker sucuğunun faydalarının yeterince bilinmediğini kaydeden Aydın, "Pekmez sucuğunun yapımında kullanılan üzüm kan yapıcı özelliğe sahiptir. Ceviz ve fındığın ise kolesterole iyi geldiği herkes tarafından bilinmektedir. Bence böylesine zengin bir besin kaynağını herkesin tüketmesi gerekir" dedi. Şekil itibariyle kedi bacağını andırdığı için Kayseri'de kedi bacağı olarak adlandırılan pekmez sucuğunun kilosu 8 YTL'den satışa sunuluyor.
Geçende bi kanalın sabah haberlerinde bu ürünün üreticiliği ve satıcılığını yapan birisi çıkmıştı ve yaklaşık 100 gr'da 3200 kalori olduğunu söyledi kulaklarıma inanamadım yanlış anladım diye yanımdakilere sordum onlarda teyit etti
pekmez sucuğuna dikkat merhaba, bilmenizi isterim ki eğer pekmez sucuğu yiyeceksek hakiki olanını satın almalıyız. Çoğu kuruyemişçilerde satılanların içerisine çok miktarda sofra şekeri giriyor. yani aslında çok besleyici olan bu üründen aldığımız fayda azalıyor ve aksine faydasız hale geliyor. Böyle ürünlerden aldığımız kalorinin önemli bir kısmının da şekerden geldiğini düşünürsek yağlanmaktan başka bir işe yaramaz, onun yerine bildiimiz şeker yiyelim aynı şey. Fakat ben pekmez sucuğu tüketmeyi çok seviyorum ve şanslıyım ki güneydoğudan bi tanıdık düzenli olarak yollar ve hakiki olduğuna eminim. Herkesin oralarda bi tanıdığı olacak diye birşey yok ama en azından aldığınız sucuğun yapıldığı yeri bilin. Antremanlarda çok işe yarıyo gerçekten.
Antrenman öncesi tüketildiğinde gerçekten enerji veriyor. İki haftadır antrenman öncesi zevkle tüketiyorum
istanbulda mısır çarşısı girişinde eminönü iskelesi karşısında çok iyi bir yer var ordan alıyorum ben çeşit çeşit de mevcut ben her ay gider hepsinden 4-5 tane alırım