konu açılalı çok zaman geçmiş ama ilgili olduğu için bende buraya yazıyorum umarım gören olur.Bende squat çalışırken dizlerimden sıkıntı yaşıyorum.Hafif agırlıklarda herhangi bi sorun yok ama biraz agırlıkları arttırdıgımda çömelip kalkarken diz kapağımın içeri bakan tarafında ağrı olusmaya baslıyor ve zorlamamak adına squatı bırakıp makine hareketlerine agırlık veriyorum.Cok tuhaf ama leg press te benzer bi hareket olmasına ragmen (dizin bükülmesi acısından) yüksek sayılabilecek agırlıklarda da squattakı sorunu pek yaşamıyorum.Aslında bu sorun her zaman vardı bu spora baslamadan once askerde depolarda calısmıstım.depoda alt raflara eğil çömel derken dizlerimde agrılarım olmaya baslamıs hatta bu sayede birkaç günde istirahat koparabilmiştim
Bu spora basladıgımdan beri ister istemez bacaklarım güclendigi icin gündelik hayatta çömelip kalkmamda sorunum yok ama agırlık calısırken en onemli hareketlerden biri olarak gördüğüm squat hareketinde malesef hafif denebilecek agırlıklardan oteye gidemiyorum buda beni üzüo gercekten.Bilgili arkadaslarımız varsa sorun ne olabilir çözümü de oldugunu pek zannetmiyorum ama en azından sorunu bilmekte fayda var teşekkürler
Ha birde unutmadan arkadasın bahsetigi çıtırdı şeklideki ses çömelince bende de oluo
Son düzenleme: 1 Nisan 2010