Bu soru benim icin cok önemli arkadaslar aylardir yagsiz vucut yapmak icin diet yapiyorum ve her gun pilav yiyorum yagsiz tuzsuz protein var diye fakat bir arkadasimin demesi ve benimde pirincin arkasindaki vitamin degerine bakinca proteinden cok kolhidrat var icinde pirincin yani pilavin simdi ben aylardir bosunami yiyordum kolhidrati tamamen kestim protein agirlikli besleniyorum fakat bu pirinc olayina bunaldim aylardir bosunami yiyorum ben yagsiz bir vucut icin ?? iyi forumlar
Vucut bilgilerini versen daha iyi olurdu. ama pirinç yemen boşuna gitmemiş vucut karbonhidratsız olamaz gibi bişeydir. yani aldığın proteinlerin taşınması için karbonhidratta gereklidir. kısa ve özet olarak bu böyle ama istersen beslenme programıı ve fiziki bilgilerini verirsen daha detaylı beslenemeni inceliye biliriz ben ve buradadaki benden daha bilgili arkadaşlarla beraber.
dostum aylardır yiyorum diyorsun.. vücudunda yağlanma oldumu olmadımı.. olduysa porsiyonları azalt olmadıysa devam et gakkosunda dediği gibi karbonhidratsız olmaz..
Yani ne desem bilemiyorum. Bu foruma neredeyse 2 senedir üyesin ve pirincin içeriğini bilmiyorsun daha. Forumda arama yapmanızı bekliyoruz biz de... Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:00 ---------- besinlerin 100gr içeriklerini Okumanı tavsiye ettiğim başlıklar : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/s...76&postcount=2 https://www.bodyforumtr.com/vbforum/y...kni-t8692.html https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme-f24.html https://www.bodyforumtr.com/vbforum/y...r-b-l-f53.html
Sen ne yediğini araştırmıyorsan nasıl yağsız vücuda sahip olacaksın ? kaldı ki halk arasında pilavın yağ yaptığı söylentileri dolaşır sürekli. Köylüler ondan pilavı azalttım kilo verdim vb. şeyler derler. Hiç mi duymadın ?
Valla hazır konu açılmışken...ben hastanede çalışırken(yemek şirketi olarak) diyabet hastalara prinç vermezdik...şeker tehlikesi nedeniyle... acaba ne kadar doğru nelkadar yanlış bilmiyorum..kaldıki..ben prinç'i uzun zamandır tüketmiyorum aklımda hep o kaldı çünkü.. ancak sporcu besinlerinde sürekli pilav lapası olayı var..bir türlü çözmüş değilim açıkçası...
ona bakarsin son kuzey guney filminde kivann tatlitug dietinde dediki 6 ay makarna yemedim ama buradaki formda makarna olmazsa olmaz kolhidrat deposu diyosunuz eee bu nasil oluyor peki her yerde ayri bilgi ben yagsiz kutlesiz kas yapmaya calisiyorum yani karin kasi cikarmaya calisiyorum bunun icin yagsiz besleniyorum et tavuk yumurta balik meyve sebze yiyorum ve 2 gunde bir pirinc yiyorum makarna yemiyorum kolhidrat var diye kolhidrati kesmeden yagsiz bir vucut olmaz diyorlar
dıet donemınde pırınc yerıne makarna yada bulgur daha ıyı bır secım olur cunku glısemık endeksı daha dusuk pırıncın
-pirinç tam olarak yenilirse "protein ve ağırlıklı b-vitamini "içerir...bizde kullanılan sapı ,kabuğu,röşesi ayrıştırılmış pirinç salt karbonhidrat sağlar...protein, vitamin kaynağı olarak bakmak bu nedenle yanlış olur...ancak ,kabuklu olarak yendiğinde özellikle vitamin,mineral açısından buğdaya göre daha zengindir...ayrıca, buğday gibi "allerjik ve tıbbi ragatszılıkları"tetiklemez... (vaktiyle çin de fukaralar pirinci sapıyla yer, zenginler de sapsız yerlermiş...fakirlere bi şey olmazken ,zenginler "beriberi "hastalığından kırılırlarmış bu nedenle.. bizde, 2 nci cihan savaşında karneyle "tam buğday,esmer ekmek" dağıtıldığı "dönemlerde milletin "neden beyaz ekmek "yok diye inönü'yü topa tuttuğu olaylar akla gelince yapanların ne kadar akıllı bi adam olduğu ortaya çıkıyor!..) -pirincin diabetlere verilmeme nedeni "glikemi indesksi " baz alındığında hızlı geçiş yaptığından... ancak, pirinç eğer gizili diabet yatkınlık vb yoksa optimum karbonhidrat kaynağıdır ortalamada ...özellikle ,antrenmanlardan 1 saat önce bile yenebilmesi ve rahastzılık vermemesi önemlidir...